ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων

    Ο UC σχολίασε: You guys make big deal out of nothing , i know the person he…
    02.12.2025
  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

    Ο Πελοπίδας Χρήστος σχολίασε: Κι άμα θελω α πάω στον Άι Γιάννη τη Φακουδιά πο πισω πο το…
    01.12.2025
  • Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος

    Ο New York σχολίασε: Ti ginete ekei kato?
    28.11.2025
  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
  • Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    Ο Πετραν σχολίασε: Να κανουμε την προσευχη μας 3 φορες την ημερα στην Παναγια του καστρου που…
    21.11.2025
Navarone-ad

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
15 °c
Agia Marina
15 ° Τρ
15 ° Τε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ » Απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας στον Βασίλη Α. Υψηλάντη: «Σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνουν ανεκτές προσπάθειες κερδοσκοπίας»

Απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας στον Βασίλη Α. Υψηλάντη: «Σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνουν ανεκτές προσπάθειες κερδοσκοπίας»

Leros News Leros News
27 Μαΐου 2025
- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
Χρόνος ανάγνωσης: 2 Λεπτά
A A
0
Βασίλης Α. Υψηλάντης: Επείγουσα Κοινοβουλευτική Ερώτηση για την κρίση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου – «Η Υγεία των Δωδεκανησίων μόνιμο μέλημα μου»
35
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
1.1k
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Μετά από την κοινοβουλευτική παρέμβαση του Κοσμήτορα της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου, Βασίλη Α. Υψηλάντη, ο Υπουργός Ναυτιλίας τονίζει ότι δεν θα γίνουν ανεκτές προσπάθειες κερδοσκοπίας στην τιμολόγηση στις  ακτοπλοϊκές μεταφορές.

Υπενθυμίζεται ότι η ερώτηση έγινε μετά και τις παρεμβάσεις του Βουλευτή Δωδεκανήσου προς τον αρμόδιο Ενωσιακό Επίτροπο κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για τα θέματα των νησιωτικών ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Ρόδο.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης είναι το παρακάτω:

ΘΕΜΑ: Απάντηση των υπ’ αριθ. πρωτ. 1912/14-05-2025 και υπ’ αριθ. πρωτ. 1983/22-05-2025 Αναφορών του Βουλευτή κ. Β.-Ν. Υψηλάντη και της Βουλευτού κας Α. Σπυριδάκη αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Στεγαστικό επίδομα από το Δήμο Αστυπάλαιας σε γιατρούς, δημοτικούς υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς

07.12.2025
1.1k
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Κυριακή, πτώση θερμοκρασίας από Δευτέρα -Με τι καιρό θα κάνουμε Πρωτομαγιά

Άστατος καιρός και σήμερα με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

07.12.2025
1.2k

Επί των διαλαμβανομένων στις εν θέματι Αναφορές, σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική στις ακτοπλοϊκές μεταφορές και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας καθώς και την ενίσχυση της νησιωτικής οικονομίας, γνωρίζεται ότι:

Με το άρθρο 233 του ν. 5193/2025 (Α΄ 56), από 01.05.2025 και για χρονικό διάστημα ενός έτους, περιορίζεται κατά ποσοστό 50% το ειδικό ανταποδοτικό τέλος χρήσης λιμένα υπέρ φορέων διοίκησης και εκμετάλλευσης των λιμένων επιβίβασης και αποβίβασης για τους επιβάτες των πάσης φύσεως επιβατηγών, επιβατηγών-οχηματαγωγών και υδροπτέρυγων πλοίων γραμμών εσωτερικού, καθώς και το τέλος χρήσης λιμένα οχημάτων επιβιβαζόμενων και αποβιβαζομένων σε ή από πλοίο γραμμών εσωτερικού. Ομοίως, από 01.05.2025 και για ένα έτος, περιορίζονται κατά 50% τα ανταποδοτικά δικαιώματα προσόρμισης, παραβολής, πρυμνοδέτησης και ελλιμενισμού επιβατηγών πλοίων.

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω της υποχρέωσης από την Ε.Ε. για χρήση «πράσινου» καυσίμου από 1ης Μαΐου, το οποίο είναι ακριβότερο, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες είχαν προαναγγείλει αυξήσεις στα εισιτήρια κατά 12%-15%. Η στρατηγική κίνηση για μείωση των λιμενικών τελών κατά 50% έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, επιφέροντας σημαντικές μειώσεις στα εισιτήρια για τη φετινή σεζόν, σε όλους τους προορισμούς, ακόμη και στα ταχύπλοα (έως και 32% μείωση στην οικονομική θέση).

Όσον αφορά τις χρεώσεις στα ναύλα φορτηγών οχημάτων, δεν υπήρξε θεσμική παρέμβαση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ). Τυχόν αυξήσεις που παρατηρούνται από ορισμένες εταιρείες αντιστοιχούν σε εξαιρετικά μικρό κόστος ανά κιλό μεταφερόμενων εμπορευμάτων. Τέτοιες διαφοροποιήσεις δεν μπορούν να αποτυπωθούν ως μετακύλιση στις νησιωτικές αγορές και δεν θα γίνουν ανεκτές απόπειρες κερδοσκοπίας.

Σημειώνεται ότι, με τον ν. 2932/2001 (Α΄ 145), όπως κωδικοποιήθηκε με τον ν. 4948/2022 (Α΄ 125), εφαρμόστηκε στην Ελλάδα η αρχή της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών στις θαλάσσιες ενδομεταφορές, σε εναρμόνιση με τον Κανονισμό (ΕΟΚ) 3577/1992. Κατά συνέπεια, δεν προβλέπεται ανώτατη επιτρεπόμενη τιμολόγηση σε γραμμές που πληρούν τα κριτήρια απελευθέρωσης, όπως ο ελάχιστος αριθμός διακινούμενων επιβατών και οι δραστηριοποιούμενες εταιρείες. Οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα.

Αντίθετα, σε γραμμές που δεν πληρούν τα κριτήρια ή εξυπηρετούνται με σύμβαση δημόσιας υπηρεσίας, εφαρμόζεται το κρατικό ναυλολόγιο, καθορίζοντας την ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή για την οικονομική/ενιαία θέση επιβατών, τα Ι.Χ. μέχρι 4,25 μ., και ανά μέτρο για τα φορτηγά. Για Ι.Χ. άνω των 4,25 μ. και άλλες θέσεις, οι τιμές καθορίζονται ελεύθερα από τις εταιρείες.

Πρόκειται, επομένως, για μια ελεύθερη αγορά, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις επί των τιμών, με το ΥΝΑΝΠ να καταβάλλει προσπάθεια για συνθήκες ανταγωνισμού υπέρ του πολίτη.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, βάσει της παρ. 11 της υπ’ αριθ. 3323.1/01/05/26-05-2005 ΚΥΑ (Β΄ 718), οι πλοιοκτήτριες εταιρείες έχουν δικαίωμα να παρέχουν εμπορικές εκπτώσεις επί των ναύλων επιβατών, οχημάτων και εμπορευμάτων σε όλες τις γραμμές. Το ποσοστό έκπτωσης καθορίζεται ελεύθερα από τις ίδιες, στο πλαίσιο θεμιτού ανταγωνισμού.

Τέλος, για τη στήριξη της νησιωτικής οικονομίας και σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, οι διαδικασίες έγκρισης του Μεταφορικού Ισοδύναμου έχουν προχωρήσει και η καταβολή του αναμένεται να γίνει τον Μάιο τ.ε. για όλους τους νησιώτες και τις νησιωτικές επιχειρήσεις.     


Ο Υπουργός

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ

Tags: ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Share15Tweet9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολιτική προστασία: Ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα (Κόκκινη Προειδοποίηση) στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Π.Ε. Δωδεκανήσου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Υψηλάντης: «Επιτακτική ανάγκη η έγκριση της χρηματοδότησης των ακτοπλοϊκών γραμμών δημοσίου συμφέροντος»

07.12.2025
294
Παρέμβαση του Βασίλη Α. Υψηλάντη για τον εξορθολογισμό και τη συγκράτηση του κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων από και προς τα Δωδεκάνησα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή Βασίλη Α. Υψηλάντη για την πορεία υλοποίησης των μέτρων κρατικής αρωγής για τους πυρόπληκτους της Ρόδου

06.12.2025
268
Β. Κικίλιας: «Έκτακτη προσέγγιση του “Blue Star” στη Σίφνο για διακομιδή παιδιού – Η δουλειά μας είναι να σκύβουμε πάνω από τα προβλήματα της καθημερινότητας»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: «Έκτακτη προσέγγιση του “Blue Star” στη Σίφνο για διακομιδή παιδιού – Η δουλειά μας είναι να σκύβουμε πάνω από τα προβλήματα της καθημερινότητας»

05.12.2025
687
Επόμενο
Λέρος: Νέα καταγγελία Μιχάλη Κόλια – Αναφέρεται σε παράνομη κοπή δέντρων

Λέρος: Νέα καταγγελία Μιχάλη Κόλια - Αναφέρεται σε παράνομη κοπή δέντρων

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ρυθμιστής στο ΕΒΕΔ το βόρειο συγκρότημα

    08.12.2011
    Ρυθμιστής στο ΕΒΕΔ το βόρειο συγκρότημα Πριν 14 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αντώνη Νταλλαρή

    08.12.2012
    Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αντώνη Νταλλαρή Πριν 13 χρόνια 1.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΣΟΚ: «Λουκέτο» στην Τράπεζα Δωδεκανήσου και σε άλλες 2 τράπεζες!

    08.12.2013
    ΣΟΚ: «Λουκέτο» στην Τράπεζα Δωδεκανήσου και σε άλλες 2 τράπεζες! Πριν 12 χρόνια 4.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Εντοπισμός και διάσωση 15 παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι

    08.12.2014
    ΛΕΡΟΣ: Εντοπισμός και διάσωση 15 παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι Πριν 11 χρόνια 1.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Σύλληψη αλλοδαπών στα Άλιντα για παράνομη είσοδο και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

    08.12.2015
    ΛΕΡΟΣ: Σύλληψη αλλοδαπών στα Άλιντα για παράνομη είσοδο και κατοχή ναρκωτικών ουσιών Πριν 10 χρόνια 1.9K
kiporama-leros

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Πρόσκληση Δημάρχου Λέρου στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

    03.12.2025
    Πρόσκληση Δημάρχου Λέρου στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Το πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου, 6 και 7 Δεκεμβρίου

    02.12.2025
    Λέρος: Το πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου, 6 και 7 Δεκεμβρίου 1.7K
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

    Αλλαγή δρομολογίων του Blue Star Patmos λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

    03.12.2025
    Αλλαγή δρομολογίων του Blue Star Patmos λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Αιφνιδιαστική διακομιδή στη Ρόδο για τον αναισθησιολόγο

    03.12.2025
    Λέρος: Αιφνιδιαστική διακομιδή στη Ρόδο για τον αναισθησιολόγο 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Το Νοσοκομείο Λέρου οδηγείται στη διάλυση. Αυτή είναι η πολιτική…

    06.12.2025
    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Το Νοσοκομείο Λέρου οδηγείται στη διάλυση. Αυτή είναι η πολιτική τους – κι εμείς δεν θα τη νομιμοποιήσουμε” 1.7K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Το πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου, 6 και 7 Δεκεμβρίου

    Λέρος: Το πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου, 6 και 7 Δεκεμβρίου

    52 shares
    Share 21 Tweet 13
  • Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια»

    60 shares
    Share 28 Tweet 14
  • Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα”

    61 shares
    Share 26 Tweet 15
  • Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

    63 shares
    Share 37 Tweet 11
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    77 shares
    Share 34 Tweet 18
kroupia leros
Currently Playing

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Featured
Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας  – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Featured
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Νέα επίθεση Μασκ στην ΕΕ: Δεν είναι Δημοκρατία, πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί είναι προδότες
  • Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
  • Στεγαστικό επίδομα από το Δήμο Αστυπάλαιας σε γιατρούς, δημοτικούς υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς
  • Άστατος καιρός και σήμερα με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Νεότερα Video

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας  – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

1.1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
4 Δεκεμβρίου 2025
Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

1.1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.