Με συντονισμένες ενέργειες και συνεργασία που είχα με εκπροσώπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ειδικότερα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Χρήστο Κέλλα, τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Στρατάκο, την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Κατερίνα Μαρίνου της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής και σε συνεννόηση με τον Διευθυντή Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Ηλία Οικονομίδη, επετράπησαν οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων προς σφαγή από κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, που βρίσκονται στα νησιά μας και είναι ελεύθερες από νοσήματα προς σφαγεία άλλων περιφερειών η περιφερειακών ενοτήτων επίσης ελεύθερων από νοσήματα.
Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίλυση του προβλήματος που απελευθερώνει έτσι τους κτηνοτρόφους των νησιών μας στην μετακίνηση των αιγοπροβάτων τους σε άλλους ασφαλείς υγειονομικά προορισμούς.
















![Λέρος: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/03/emporikos-syllogos.webp)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων
Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025
Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος
Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου