back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ζούγκλα οι δρόμοι στη Λέρο – Σοκαρισμένη η Λεριακή κοινωνία! Τι καταγγέλλουν οι πολίτες

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΖούγκλα οι δρόμοι στη Λέρο - Σοκαρισμένη η Λεριακή κοινωνία! Τι καταγγέλλουν οι πολίτες

Λίγες μέρες μετά τον άδικο χαμό του 17χρονου μαθητή από τη Λέρο που σόκαρε τα Δωδεκάνησα, οι καταγγελίες Λεριών συμπατριωτών μας σχετικά με το μείζον πρόβλημα της οδικής συμπεριφοράς, έρχονται σωρηδόν.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στους δρόμους της Λέρου, είναι το πρόσφατο ατύχημα που μας περιέγραψε ο συμπατριώτης μας κ. Πάνος Σ.: “…Πριν λίγες μέρες νεαρός οδηγός δικύκλου κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς (σούζα) σε δρόμο στο Παντέλι μαζί με άλλο μηχανάκι, έχασε τον έλεγχο του δικύκλου του, με αποτέλεσμα να πέσει επάνω μου και να με ρίξει σε παρακείμενο χωράφι! Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο νεαρός οδηγός του δικύκλου με εγκατέλειψε αβοήθητο”. “…Έφαγα 17 ράμματα στο χέρι”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πάνος Σ.

Παρατάνε τα θύματα τροχαίων στην τύχη τους…

Η συμπατριώτισσα μας κα Τασία Ν., αναφέρει ένα παρόμοιο συμβάν εγκατάλειψης θύματος που έλαβε χώρα στην περιοχή Μερικιά Λέρου:

“…Βρισκόμουν με δίκυκλο ιδιοκτησίας μου στον δρόμο στην περιοχή Μερικιά, όταν ήρθε από πίσω μου με ταχύτητα ένα όχημα τύπου jeep – λευκό και με έριξε …κάτω!!! Όταν ο οδηγός του οχήματος συνειδητοποίησε το γεγονός, αντί να μου παράσχει τις πρώτες βοήθειες, απομακρύνθηκε γρήγορα από τον τόπο του ατυχήματος, ενώ εγώ στην κατάσταση που βρισκόμουν, δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τον αριθμό κυκλοφορίας και λοιπά χαρακτηριστικά του οχήματος”.

Σε (off the record) συζήτηση που είχε συντάκτης του LEROS NEWS με υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας, ειπώθηκε ότι, λόγω της οικονομικής κρίσης, αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας μας πολλά ανασφάλιστα οχήματα και πιθανόν αυτός να είναι ο βασικός λόγος εγκατάλειψης των θυμάτων.

Επίσης, όπως πληροφορηθήκαμε, υπάρχουν πολλά περιστατικά συμπολιτών μας που κυκλοφορούν με τα οχήματά τους ενώ έχουν παραδώσει τις πινακίδες των αυτοκινήτων λόγω οικονομικών προβλημάτων…

Μάλιστα, πολλές είναι οι περιπτώσεις σε πανελλαδικό επίπεδο που κάποιοι διαθέτουν 2 οχήματα και, ενώ καταθέτουν τις πινακίδες του ενός στην εφορία, έπειτα τοποθετούν τις πινακίδες του νόμιμου οχήματος στο άλλο και… κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους!

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ: “Είμαστε κι εμείς, ως κοινωνία υπεύθυνοι”.

Το LEROS NEWS απευθύνθηκε στον Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια για να μας περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Λέρο και τις ενέργειες που κάνει ο Δήμος.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κόλιας δήλωσε τα εξής:

“Είναι τραγικό να χάνονται ανθρώπινες ζωές έτσι απλά, χωρίς κανέναν λόγο. Ο άδικος χαμός του νεαρού 17χρονου, γεμίζει με θλίψη τις καρδιές όλων μας, όλης της κοινωνίας της Λέρου και πέρα απ’ αυτήν.

Είμαι συντετριμμένος με αυτό το περιστατικό, γιατί εδώ και καιρό φωνάζω ότι πρέπει να υπάρχει σοβαρή αστυνόμευση στο νησί μας. Μάλιστα, λίγες μέρες πριν το τραγικό αυτό συμβάν, ως μάντης κακών, είχα στείλει έγγραφο στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στον στρατηγό κ. Λυγιδάκη, παρουσιάζοντάς του τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη Λέρο, όσον αφορά την αστυνόμευση.

Πρέπει να τονίσω ότι για τα τροχαία ατυχήματα δεν ευθύνεται μόνο η Αστυνομία.

Είμαστε κι εμείς, ως κοινωνία και ο καθένας ξεχωριστά υπεύθυνοι, ώστε να καταγγέλλουμε παράνομες και επικίνδυνες συμπεριφορές συμπολιτών μας, που πέφτουν στην αντίληψή μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του άτυχου νέου.

Προς ενημέρωση των κατοίκων της Λέρου, θα ήθελα να δημοσιοποιήσετε το σχετικό έγγραφο που είχα αποστείλει στις 4/10/2012, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση”.

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ