back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χαρακτηρισμος έκτασης 10000τμ στον Αρχάγγελο Δήμου Λέρου ως… χορτολιβαδικής!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΧαρακτηρισμος έκτασης 10000τμ στον Αρχάγγελο Δήμου Λέρου ως... χορτολιβαδικής!

Κατόπιν αίτησης ιδιώτη, ο διευθυντής Δασών Δωδεκανήσου με σχετική του πράξη χαρακτήρισε έκταση 10000τμ στον Αρχάγγελο Δήμου Λέρου ως χορτολιβαδική έκταση η οποία βρίσκεται εντός καταφυγίου άγριας ζωής.

Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, κατά της πράξης αυτής επιτρέπονται Αντιρρήσεις του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και παντός άλλου φυσικού ή Νομικού προσώπου που έχει έννομο συμφέρον.

Οι αντιρρήσεις προβάλλονται σε διάστημα δύο μηνών από της κοινοποιήσεως ή εφόσον δεν συντρέχει λόγος κοινοποίησης από της δημοσίευσης στον ημερήσιο τύπο, ενώπιον των Επιτροπών Επιλύσεως Δασικών Αμφισβητήσεων που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ.3 του Ν.998/79.

Η παρούσα πράξη χαρακτηρισμού δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι οποιασδήποτε Αρχής ή ιδιώτη, εάν δε συνοδεύεται από τη σχετική βεβαίωση της Δ/νσης Δασών, ότι έχουν τελεσιδικήσει οριστικά όλες οι προβλεπόμενες από το άρθρο 14 του Ν.998/79 διαδικασίες.

Σημειωτέον ότι σε εκτάσεις που βρίσκονται εντός καταφυγίου άγριας ζωής η εκτέλεση τουριστικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων κλπ γίνεται αφού προηγουμένως έχει υποβληθεί Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και έχει χορηγηθεί έγκριση περιβαλλοντικών όρων. Η παρούσα πράξη χαρακτηρισμού δεν υποκαθιστά τυχόν απαιτούμενες εγκρίσεις από άλλες Υπηρεσίες (Πολεοδομία, Αρχαιολογική Υπηρεσία κ.λ.π.) για την αλλοίωση της μορφολογίας του εδάφους.

Περίληψη της πράξης αυτής πρέπει να δημοσιευτεί σε δύο τοπικές εφημερίδες που εκδίδονται στην έδρα του Νομού ή σε μια τοπική εφημερίδα και μια των Αθηνών ή της Θεσσαλονίκης.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ