back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βρήκαν αρχαίο ναυάγιο στους Λειψούς και κέρδισαν 15.000 ευρώ!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΒρήκαν αρχαίο ναυάγιο στους Λειψούς και κέρδισαν 15.000 ευρώ!

Με 7.500 ευρώ έκαστος ανταμείφθηκαν οι δύο υπεύθυνοι συμπολίτες μας που εντόπισαν τα αρχαία υπολείματα στον βυθό του Αιγαίου και έσπευσαν να ειδοποιήσουν την αρχαιολογική υπηρεσία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ροδιακή”, το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να δώσει αμοιβή 15.000 ευρώ σε δύο συμπολίτες μας, για την υπόδειξη αρχαίου ναυαγίου στους Λειψούς.

Στη σχετική απόφαση αναφέρονται τα παρακάτω:

«Εγκρίνουμε τη χορήγηση αμοιβής συνολικού ύψους δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000) ευρώ στους Θεόδωρο Στάμου και Μοχάμετ Γολιπούρ Μαγαντάμ, για την υπόδειξη αρχαίου ναυαγίου στη νήσο Λειψοί Ν. Δωδεκανήσου, στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, με την παρατήρηση ότι το παραπάνω ποσό θα αποδοθεί εξ ημισείας στους δύο ενδιαφερόμενους, δηλαδή επτάμιση χιλιάδες (7.500) ευρώ στον καθένα.

Το αντίστοιχο χρηματικό ένταλμα να εκδοθεί στο Δημόσιο Ταμείο της Περιφέρειας των δικαιούχων εις βάρος του ΚΑΕ 0879 του Τακτικού Προϋπολογισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού υπό τον όρο ότι θα υπάρχουν οι διαθέσιμες πιστώσεις στον σχετικό κωδικό.

Kαλούνται οι δικαιούχοι μετά την λήψη της παρούσης να επικοινωνήσουν με την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων προκειμένου να συμπληρώσουν τα δικαιολογητικά που προαπαιτούνται για την προώθηση της υπόθεσης».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ