back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τορπιλάκατος καταδίωξε δουλέμπορο στη θαλάσσια περιοχή της Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΤορπιλάκατος καταδίωξε δουλέμπορο στη θαλάσσια περιοχή της Λέρου

Παρά τις προειδοποιήσεις του κυβερνήτη, παρίστανε τον νταή, μέχρι που ειδοποιήθηκε ότι θα πολυβοληθεί. Τα «μάζεψε» τουρκική ακταιωρός.

Σοβαρό επεισόδιο σχηματίσθηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Λέρου, των Αρκιών και του Αγαθονησίου, όταν εντοπίσθηκε Τούρκος δουλέμπορος με μεγάλο ταχύπλοο σκάφος, που προσπαθούσε να πλησιάσει σε ένα από τα νησιά και να αποβιβάσει λαθρομετανάστες.

Ο Τούρκος δουλέμπορος εντοπίσθηκε από τορπιλάκατο του Πολεμικού ναυτικού που περιπολούσε στην περιοχή και κλήθηκε από τον κυβερνήτη να σταματήσει προκειμένου να ελεγχθεί το σκάφος του. Όμως αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίσθηκε πίσω από βραχονησίδες, περιμένοντας προφανώς την απομάκρυνση της τορπιλάκατου.

Ύστερα από μια ώρα η τορπιλάκατος τον «εγκλώβισε» μεταξύ δύο βραχονησίδων και ο κυβερνήτης του ειδοποίησε ότι αν δεν υπακούσει θα πράξει όσα προβλέπονται, δηλαδή προειδοποιητικές βολές και στη συνέχεια βύθιση του σκάφους. Ο Τούρκος δουλέμπορος όταν ανελήφθη ότι τα πράγματα είναι σοβαρά, ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίσθηκε με κατεύθυνση τα τουρκικά παράλια, αλλά ανέκοψε και άρχισε να κινείται εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων. Σε λίγο εμφανίσθηκε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που υποχρέωσε τον δουλέμπορο να απομακρυνθεί από την περιοχή και να επιστρέψει στη βάση του στην Τουρκία.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ της σοβαρότητας που έχει πάρει το θέμα των μαζικών αποβιβάσεων λαθρομεταναστών σε ελληνικά νησιά και των πληροφοριών ότι στα απέναντι τουρκικά παράλια  έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός με σκοπό τη μεταφορά τους στην ελληνική επικράτεια δια θαλάσσης, είναι η σύσκεψη που έγινε χθες το μεσημέρι στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου υπό την προεδρία του Υπουργού Κ. Μουσουρούλη.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Δημ. Μπαντιάς και εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού, του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, καθώς και της ΚΥΠ. Μεταξύ των άλλων αποφασίσθηκε η ενίσχυση των Λιμεναρχείων των νησιών με πλωτά σκάφη και προσωπικό η συνεργασία τους σε επίπεδο πληροφοριών και αλληλοενημέρωσης και η αύξηση της επιτήρησης των περασμάτων που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι.

Θ. Μ. rodosalarm.gr 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ