back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το ΡΑΔΙΟ ΛΕΡΟΣ εκπέμπει και πάλι μέσω internet σε όλο τον κόσμο!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΤο ΡΑΔΙΟ ΛΕΡΟΣ εκπέμπει και πάλι μέσω internet σε όλο τον κόσμο!

Μετά από τρία χρόνια παύσης, ο Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός Λέρου, εκπέμπει και πάλι μέσω ίντερνετ! Ελλείψει χρημάτων, το κόστος εκπομπής/μετάδοσης στο διαδίκτυο, την ανάπτυξη λογισμικού και όλα τα τεχνικά θέματα ανέλαβε αφιλοκερδώς ο κ. Άκης Γρεκός.

Μπορείτε να επισκεφτείτε τη νέα ιστοσελίδα του ΡΑΔΙΟ ΛΕΡΟΣ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.radioleros.com και να ακούσετε ζωντανή μουσική από το δημοτικό μας ραδιόφωνο, τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και πολλά άλλα. Ας ελπίσουμε ότι την ανανέωση αυτή θα ακολουθήσει η καλύτερη στελέχωση του δημοτικού μας ραδιοφώνου καθώς και η επισκευή των μηχανημάτων εκπομπής.

Ιστορικά: 

Το ΡΑΔΙΟ ΛΕΡΟΣ, το πρώτο δημοτικό Ραδιόφωνο στο Αιγαίο ξεκίνησε από τον Μάιο του 1988 σε μια περίοδο όπου ο Ελληνόφωνος λόγος ακούγονταν μόνο από τον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου στην μπάντα των Μεσαίων. 

Στη συγκεκριμένη αυτή περίοδο, όταν από τα απέναντι τουρκικά παράλια μέσω ισχυρών πομπών οι γείτονες κάλυπταν σχεδόν ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο, ο σταθμός έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην μπάντα των F.M, τολμώντας χωρίς αναστολές και ενδοιασμούς να δώσει έντονα την παρουσία του στα ερτζιανά χάρις στο μεράκι μιας ομάδας κυρίως εκπαιδευτικών όπου ανιδιοτελώς και επί σειρά ετών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε εικοσιτετράωρη βάση καλύπτοντας το τρίπτυχο της ενημέρωσης, της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού. 

Αυτή ακριβώς την ομάδα αγκάλιασε άμεσα ο Δήμος του νησιού μας ο οποίος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου τον Μάιο του 1988 ενέκρινε και ενέταξε τη συγκεκριμένη αυτή δραστηριότητα του Ράδιο Λέρος στο επίσης τότε νεοσύστατο Δημοτικό πνευματικό κέντρο Λέρου υπό την προεδρεία του τότε δημάρχου Γιάννη Αντάρτη με υπεύθυνο λειτουργίας τον εκπαιδευτικό Κώστα Βελή. 

Στις 27 Ιουνίου του 1989 η Γενική Γραμματεία Τύπου και πληροφοριών ενέκρινε την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του ΡΑΔΙΟ ΛΕΡΟΣ με βάση το προεδρικό διάταγμα 25/1988 που υπέγραψε ο τότε Υφυπουργός προεδρίας κ. Δημήτρης Γαλαβάς, με την επωνυμία Ρ.Λ. F.M S.T στους 102,5 μεγακύκλους. 

RADIO LEROS

Από το Νοέμβριο του 2000 και μετά από απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου το Ρ.Λ λειτουργεί ως δημοτική επιχείρηση με την επωνυμία «Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης Λέρου» προκειμένου, ως Ν.Π.Ι.Δ, να λειτουργεί με μεγαλύτερη ευελιξία ως μια λειτουργική και κερδοφόρα επιχείρηση προσαρμοσμένη στα δεδομένα και τις απαιτήσεις των καιρών. 

Παράλληλα σημαντική είναι και η πολύχρονη συνεργασία με το Δίκτυο Νοτίου Αιγαίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ειδικότερα στον χώρο της ενημέρωσης δίνοντας τη δυνατότητα στους ακροατές του ΡΑΔΙΟ ΛΕΡΟΣ να είναι μέσα στα γεγονότα που διαδραματίζονται στον ευρύτερο Δωδεκανησιακό χώρο σε καθημερινή βάση κυρίως μέσα από την πρωινή ζώνη ενημέρωσης. 

Το ΡΑΔΙΟ ΛΕΡΟΣ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον χώρο της ψυχαγωγίας και της επιμόρφωσης μέσα από μια σειρά μουσικών και επιμορφωτικών εκπομπών με προεκτάσεις στην ιστορία,τη λαογραφία και τον πολιτισμό της περιοχής μας όπως επίσης στο περιβάλλον, τη λογοτεχνία και τις τέχνες σε συνεργασία με μεγάλα ονόματα μουσικών κυρίως παραγωγών μέσω του Ραδιοδικτύου που απευθύνονται σε ένα μεγάλο αριθμό ακροατών κυρίως κατά την διάρκεια των βραδινών και μεταμεσονύκτιων εκπομπών. 

24 χρόνια μετά, το ΡΑΔΙΟ ΛΕΡΟΣ με σεβασμό στον σκεπτόμενο ακροατή συνεχίζει να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της Μικρονησίας από το Νόμο μας, τις ανατολικές Κυκλάδες μέχρι τη Σάμο την Ικαρία, τους Φούρνους και όπου φτάνει η φωνή του σταθμού. 

lerosnews.gr 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ