back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Τιμόθεος Κωττάκης: «Ο πολιτικός πολιτισμός φαίνεται στην ήττα και όχι στη νίκη» – Συνέντευξη στη Δημοκρατική

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΤιμόθεος Κωττάκης: «Ο πολιτικός πολιτισμός φαίνεται στην ήττα και όχι στη νίκη» – Συνέντευξη στη Δημοκρατική

Ο Τιμόθεος Κωττάκης επέστρεψε στον Δήμο Λέρου, αφού εξελέγη δήμαρχος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, μετά από 13 χρόνια.

Ο συνδυασμός του κέρδισε τις εκλογές, έναντι του επί σειράν ετών δημάρχου, Μιχάλη Κόλια, ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος του νησιού για τρεις θητείες.

«Η Λέρος στο πέρασμα των δεκατριών χρόνων δημαρχίας του Μιχάλη Κόλια, διένυσε ίσως τη χειρότερή της περίοδο» υπογραμμίζει σε συνέντευξη του στην ‘δ’ ο κ. Κωττάκης και μιλάει για τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής.

• Μετά από πολλά χρόνια, αποφασίσατε να κάνετε το come back στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του πρώτου βαθμού και διεκδικήσατε τον Δήμο Λέρου. Τι έπρεπε να είχε γίνει (και δεν έγινε) στην Λέρο στα προηγούμενα χρόνια κατά την εκτίμησή σας;

Η Λέρος στο πέρασμα των δεκατριών χρόνων Δημαρχίας του Μιχάλη Κόλια, διένυσε ίσως τη χειρότερή της περίοδο. Δεν έγινε απολύτως κανένα αναπτυξιακό έργο που θα σηματοδοτούσε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας. Αντιθέτως, υποδομές που δημιουργήθηκαν την περίοδο της θητείας μου στο Δήμο, από 1/1/2003 έως τέλη 2010, απαξιώθηκαν απολύτως, όπως το ξενοδοχείο Λέρος, το αγκυροβόλιο σκαφών στα Άλιντα, το ελικοδρόμιο στο Παρθένι, οι ιστορικές διαδρομές, ο ΒΙΟΚΑ, τα Σφαγεία βρίσκονται σε επικίνδυνη για την υγεία μας κατάσταση και αρκετά άλλα. Αμέτρητα έργα έτοιμα προς δημοπράτηση, σταμάτησαν από 01/01/2011 μέχρι σήμερα.

Η πλειοψηφία λοιπόν της Λεριακής κοινωνίας επέλεξε στις 8/10/2023 την επάνοδό μας στην διοίκηση του Δήμου μας, ενθυμούμενη το παρελθόν 2003 – 2010 και συγκρίνοντάς το με την περίοδο 2011 – 2023. Η πιο σημαντική διαφορά των δύο αυτών περιόδων είναι η διαφάνεια, η νομιμότητα και η συμπεριφορά προς το σύνολο της κοινωνίας.
Μέγιστο κεφάλαιο που θέλει πολλή και βαθιά ανάλυση.

• Μιλήστε μας για την αντένσταση που έχετε καταθέσει στην ένσταση του απερχόμενου δημάρχου Λέρου κ. Κόλια. Πώς έχουν τα πράγματα, παρά το γεγονός πως εκλεγήκατε;

Επ’ αυτού του θέματος. Η ένσταση του Μιχάλη Κόλια στην απόφαση του Τριμελούς Πρωτοδικείου της Κω που ανέδειξε τον συνδυασμό μας επιτυχόντα με διαφορά από τον συνδυασμό του με 2.8%, ήταν μια αντίδραση της αποδοχής της πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Ο πολιτικός πολιτισμός φαίνεται στην ήττα και όχι στη νίκη. Το αποτέλεσμα του Εκλογοδικείου εντός των ημερών θα το αποδείξει. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία όταν είναι στο χέρι μας.

• Ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχετε θέσει για το νησί της Λέρου και ποιοι οι στόχοι σας;

Διαφάνεια, δημοκρατία, ισοπολιτεία, σεβασμός στην διαφορετική άποψη. Όλες οι δυνάμεις του τόπου μας, ενωμένες με σεβασμό στις επόμενες γενιές και ΟΧΙ στις επόμενες εκλογές. Ύδρευση, οδικό δίκτυο, υποδομές, έργα καθημερινότητας, η μαρίνα στο Λακκί και έμφαση στο θαλάσσιο τουρισμό, είναι ψηλά στην ατζέντα μας και στις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής.

Με πλήρη και απόλυτη διαφάνεια η Λέρος θα ταξιδέψει τα επόμενα χρόνια σε ήρεμα νερά. Αυτό το βεβαιώνω.

• Ο κ. Κόλιας, είχε διαφωνήσει με την λειτουργία του ΦΟΔΣΑ, ενώ είχε συνεχείς διαφωνίες με τον περιφερειάρχη (Γιώργο Χατζημάρκο) για μια σειρά από θέματα. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

Οι διαφωνίες του Μιχάλη Κόλια με τον περιφερειάρχη μας, Γιώργο Χατζημάρκο, ήταν ένας άθλιος τρόπος να καλύψει τις αδυναμίες του σε όλα τα επίπεδα των συμπεριφορών του. Η αντίθεσή του με τη δημιουργία του ΦΟΔΣΑ, για εμάς που γνωρίζουμε τα τοπικά θέματα, ήταν για να μην φανεί ο επικίνδυνος για τον τόπο μας χειρισμός του στο θέμα των στερεών αποβλήτων. Μεγάλο θέμα αυτό, που θα έχουμε τον χρόνο στο άμεσο μέλλον να το αναπτύξουμε.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στη Λέρο. Είναι διδάκτορας της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πάντοβα Ιταλίας. Ανακηρύχθηκε καθηγητής φαρμακολογίας επί τιμή από τη Φαρμακευτική σχολή του πανεπιστήμιου Oradea.

Ήταν δήμαρχος Λέρου από το 2003 εως το 2010. Διετέλεσε επικεφαλής της ενιαίας αντιπολίτευσης του δήμου Λέρου από το 1994 έως το 2002. Υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός, εκπαιδευμένος στις ειδικές δυνάμεις καταδρομών.

Εκτός από φαρμακοποιός με φαρμακείο και φαρμακαποθήκη, ασχολήθηκε και με πολλές άλλες επιχειρηματικές δράσεις.

Έχει συγγράψει το βιβλίο ποιημάτων και αποφθεγμάτων με τίτλο “Βουλεύομαι ανατολικά στο Αιγαίο”.

Πηγή: dimokratiki.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ