back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τι συζητιέται σε πολιτικό επίπεδο για το επικείμενο λουκέτο της ΔΟΥ Λέρου – Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΤι συζητιέται σε πολιτικό επίπεδο για το επικείμενο λουκέτο της ΔΟΥ Λέρου - Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου

Έντονες είναι οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας μετά την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, για το κλείσιμο των ΔΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ – ΛΕΡΟΥ – ΚΑΡΠΑΘΟΥ. Σε εγρήγορση Δήμαρχοι και βουλευτές!

Για σταδιακή ερημοποίηση των νησιών κάνουν λόγο οι υπάλληλοι των ΔΟΥ, αφού εκτός των υπολοίπων προβλημάτων που θα αντιμετωπίζουν οι δημότες στις καθημερινές συναλλαγές τους, προβλήματα θα υπάρξουν και στους εκατοντάδες λογιστές οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν το αντικείμενο της εργασίας τους. Δεκάδες εργαζόμενοι στις εφορίες της Δωδεκανήσου θα βρεθούν στο δρόμο, εξαναγκαζόμενοι σε παραίτηση, αφού δεν μπορούν να μεταφέρουν τις ζωές τους και τις οικογένειές τους σε άλλα νησιά.

Όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, σκοπός του Υπουργείου Οικονομικών είναι να κλείσουν οι ΔΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ – ΛΕΡΟΥ – ΚΑΡΠΑΘΟΥ με τη μορφή που λειτουργούν σήμερα και να ιδρυθούν τα λεγόμενα Κ.Ε.Φ.Υ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υποθέσεων).

Για τον ίδιο λόγο μάλιστα, σήμερα το πρωί ο κ. Κόλιας  είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνο Κόνσολα, όπου έλαβε τη διαβεβαίωση πως δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης των υπαλλήλων που εργάζονται στη ΔΟΥ Λέρου, αφού τα Κ.Ε.Φ.Υ δικαιολογούν μέχρι και επτά (7) υπαλλήλους.

Επίσης ο κ. Κόνσολας διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Λέρου ότι στην αυριανή σύσκεψη που θα έχει με τον βουλευτή της Ν.Δ κ. Α. Βεζυρόπουλο (ο οποίος χειρίζεται το θέμα) καθώς και με άλλους παράγοντες του ΥΠ.ΟΙΚ, θα πιέσει προς την εξεύρεση της καταλληλότερης λύσης για τα τρία νησιά της Δωδεκανήσου.

lerosnews.gr 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ