Έντονες είναι οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας μετά την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, για το κλείσιμο των ΔΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ – ΛΕΡΟΥ – ΚΑΡΠΑΘΟΥ. Σε εγρήγορση Δήμαρχοι και βουλευτές!
Για σταδιακή ερημοποίηση των νησιών κάνουν λόγο οι υπάλληλοι των ΔΟΥ, αφού εκτός των υπολοίπων προβλημάτων που θα αντιμετωπίζουν οι δημότες στις καθημερινές συναλλαγές τους, προβλήματα θα υπάρξουν και στους εκατοντάδες λογιστές οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν το αντικείμενο της εργασίας τους. Δεκάδες εργαζόμενοι στις εφορίες της Δωδεκανήσου θα βρεθούν στο δρόμο, εξαναγκαζόμενοι σε παραίτηση, αφού δεν μπορούν να μεταφέρουν τις ζωές τους και τις οικογένειές τους σε άλλα νησιά.
Όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, σκοπός του Υπουργείου Οικονομικών είναι να κλείσουν οι ΔΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ – ΛΕΡΟΥ – ΚΑΡΠΑΘΟΥ με τη μορφή που λειτουργούν σήμερα και να ιδρυθούν τα λεγόμενα Κ.Ε.Φ.Υ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υποθέσεων).
Για τον ίδιο λόγο μάλιστα, σήμερα το πρωί ο κ. Κόλιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνο Κόνσολα, όπου έλαβε τη διαβεβαίωση πως δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης των υπαλλήλων που εργάζονται στη ΔΟΥ Λέρου, αφού τα Κ.Ε.Φ.Υ δικαιολογούν μέχρι και επτά (7) υπαλλήλους.
Επίσης ο κ. Κόνσολας διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Λέρου ότι στην αυριανή σύσκεψη που θα έχει με τον βουλευτή της Ν.Δ κ. Α. Βεζυρόπουλο (ο οποίος χειρίζεται το θέμα) καθώς και με άλλους παράγοντες του ΥΠ.ΟΙΚ, θα πιέσει προς την εξεύρεση της καταλληλότερης λύσης για τα τρία νησιά της Δωδεκανήσου.
lerosnews.gr




















ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Ευχές από τον Πρεσβευτή της Λέρου, Γιώργο Παύλη, προς τον Λεριακό λαό
Λέρος: Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Μπελλενείου Γυμνασίου καθάρισαν την παραλία Παντελίου
Λέρος: Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Μπελλενείου Γυμνασίου καθάρισαν την παραλία Παντελίου
Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων