back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τι λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης για τη ΔΟΥ Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΤι λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης για τη ΔΟΥ Λέρου

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Γάκης, συμμετείχε σε συσκέψεις για το θέμα της επικείμενης κατάργησης της Δ. Ο. Υ. Λέρου στο υπουργείο Οικονομικών τη Δευτέρα 10.06.13.

Μετά την ολοκλήρωση των συσκέψεων, ο Δημήτρης Γάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί τη νησιωτική κοινωνία με αποφάσεις που οδηγούν σε διάλυση τον κρατικό μηχανισμό στα νησιά. Η επικείμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Λέρου, αν υλοποιηθεί, δεν αποτελεί μια ενέργεια αναδιοργάνωσης, αντίθετα, είναι μια κίνηση αναίτια, ανορθολογική και επιλεκτική. Μια ενέργεια που μόνο προβλήματα στους νησιώτες και πλήγμα στα δημόσια έσοδα θα επιφέρει, τη στιγμή που γίνεται χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το σύστημα μηχανοργάνωσης των Δ.Ο.Υ. και χωρίς μεταβατικές πρόνοιες για την εύρυθμη λειτουργία του φορολογικού μηχανισμού στα νησιά του βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου που εξυπηρετεί. 

Στηρίζουμε τις αντιδράσεις των τοπικών αρχών και των κατοίκων των μικρών ακριτικών νησιών ενάντια στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Λέρου και της περαιτέρω υποβάθμισης του κρατικού μηχανισμού στη νησιωτική μας περιφέρεια. 

Καλούμε την κυβέρνηση μέχρι τη νέα σύσκεψη που προγραμματίστηκε για την Πέμπτη 13.06.13, να δει και να αναγνωρίσει την πραγματικότητα. Να εκτιμήσει τις δυσκολίες συγκοινωνιακής πρόσβασης των νησιωτών, να συνυπολογίσει το ενδεχόμενο πλήγμα που θα δεχτούν τα δημόσια έσοδα, καθώς και τις συνολικές επιπτώσεις από την αποδόμηση του φορολογικού μηχανισμού σε κάθε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας των νησιωτών. 

Έχουμε τονίσει με παρεμβάσεις μας στη Βουλή και σε όλα τα θεσμικά όργανα που συμμετέχουμε και το δηλώνουμε και σήμερα: Η πολιτική της αποδόμησης του κράτους και της υποβάθμισης των υπηρεσιών στα νησιά μας, δεν θα γίνει αποδεκτή. Ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών, στη νησιωτική χώρα θα πρέπει να προχωρήσει με διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και με τους εργαζόμενους, με στόχο το βέλτιστο επανασχεδιασμό της δομής και της κατανομής των φορολογικών υπηρεσιών».

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ