ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων

    Ο UC σχολίασε: You guys make big deal out of nothing , i know the person he…
    02.12.2025
  • Λέρος: 48ωρη απεργία στα ταξί - Τρίτη 2 & Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

    Ο Πελοπίδας Χρήστος σχολίασε: Κι άμα θελω α πάω στον Άι Γιάννη τη Φακουδιά πο πισω πο το…
    01.12.2025
  • Λέρος: Νέα δικαστική περιπέτεια για τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Κόλια: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος

    Ο New York σχολίασε: Ti ginete ekei kato?
    28.11.2025
  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
  • Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    Ο Πετραν σχολίασε: Να κανουμε την προσευχη μας 3 φορες την ημερα στην Παναγια του καστρου που…
    21.11.2025
kiporama-leros
Navarone-ad

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
14 °c
Agia Marina
15 ° Τρ
15 ° Τε
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ » Τι απαντά το δ.σ. της Τράπεζας Δωδ/νήσου σε δημοσίευμα για χορήγηση δανείων

Τι απαντά το δ.σ. της Τράπεζας Δωδ/νήσου σε δημοσίευμα για χορήγηση δανείων

Leros News Leros News
11 Μαρτίου 2014
- ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 4 Λεπτά
A A
0
Τι απαντά το δ.σ. της Τράπεζας Δωδ/νήσου σε δημοσίευμα για χορήγηση δανείων

Τι απαντά το δ.σ. της Τράπεζας Δωδ/νήσου σε δημοσίευμα για χορήγηση δανείων

14
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
458
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου δόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, που υπογράφεται από τον πρόεδρo κ. Γ. Φρόνα:

“Στο φύλλο της Δευτέρας, 3ης Μαρτίου 2014 της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» και μάλιστα, στην πρώτη σελίδα, ως πρωτοσέλιδο κύριο θέμα με τον έντονα μεγάλο τίτλο «Οσμή σκανδάλων», δημοσιεύεται ρεπορτάζ, το οποίο συνεχίζεται στην τέταρτη σελίδα με τον επίσης ολοσέλιδο τίτλο με έντονα μεγάλα στοιχεία «Σκάει βόμβα μεγατόνων» και υπότιτλο «ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ».

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Κατολίσθηση γεφυριού στον Ξηρόκαμπο – Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία

Λέρος: Κατολίσθηση γεφυριού στον Ξηρόκαμπο – Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία

06.12.2025
1.6k
Λέρος: Μήνυμα Μιχάλη Κόλια για την εορτή του Αγ. Νικολάου

Λέρος: Μήνυμα Μιχάλη Κόλια για την εορτή του Αγ. Νικολάου

06.12.2025
923

Το δημοσίευμα αυτό είναι στο σύνολό του αναληθές και συκοφαντικό. Για το λόγο αυτό, το Δ.Σ. πρόκειται να προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη για την προστασία της υπόληψης των μελών του αλλά και της ίδιας της Τράπεζας. Με αφορμή το δημοσίευμα αυτό και προς ενημέρωση της κοινής γνώμης της Δωδεκανήσου, αλλά και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σημειώνουμε τα ακόλουθα:

1. Οι χορηγήσεις δανείων της Τράπεζας στην 19ετή λειτουργία της ήταν πάντοτε σύμφωνες με το ρυθμιστικό κανονιστικό πλαίσιο της τραπεζικής αγοράς και τους εσωτερικούς κανονισμούς που οφείλει να τηρεί οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα με άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα. Η σύννομη δραστηριότητα και λειτουργία της Τράπεζας ελεγχόταν τακτικά από την Τράπεζα της Ελλάδος, δηλ. την αρμόδια εποπτεύουσα αρχή, η οποία διαχρονικά στους πολυάριθμους τακτικούς και έκτακτους ελέγχους τηςδεν της έθεσε ποτέ θέμα πλημμελών και παράνομων δανειοδοτήσεων και δραστηριοτήτων. Η Τράπεζα ουδέποτε χορήγησε δάνεια χωρίς να τηρήσει το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο και να λάβει τις προσήκουσες εξασφαλίσεις. Η αύξηση των λεγόμενων «κόκκινων δανείων», που χαρακτήρισε όλη την Τραπεζική αγορά και που ήταν ο κύριος παράγοντας πτώσης του Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας της Τράπεζας, οφείλεται στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες εξαιτίας των οποίων πλειάδα επιχειρήσεων και ιδιωτών αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις δανειακές της υποχρεώσεις, και φυσικά δεν οφείλεται στον τρόπο χορήγησης του εκάστοτε δανείου, που ήταν καθ’ όλα σύννομος.

2. Αναφερόμενοι μάλιστα σε στοιχεία δημοσιευμένα την τελευταία 3ετία, ήτοι «με την εκδήλωση της βαθιάς οικονομικής κρίσης», η Τράπεζα περιόρισε στο ελάχιστο την χορήγηση νέων δανείων και πιστώσεων, όπως αυτό μάλιστα αποτυπώνεται και στις δημοσιευμένες Οικονομικές της Καταστάσεις, οι οποίες αναφέρουν υπόλοιπο χορηγήσεων την 31/12/2011 269,5εκ. ευρώ, την 31/12/2012 270,6εκ. ευρώ και την ημερομηνία κλεισίματος της Τράπεζας (08/12/2013) 267,3εκ. ευρώ. Η Τράπεζα μείωσε δραματικά τις χορηγήσεις νέων δανείων και είναι απολύτως ψευδές να υποστηρίζει κάποιος ότι αυτές αυξάνονταν.

3. Το Δ.Σ. της Τράπεζας, εφαρμόζοντας το νόμο και τις εγκυκλίους της Τράπεζας της Ελλάδος και με στόχο να προστατεύσει την κεφαλαιακή επάρκεια και κατ’ επέκταση την ομαλή λειτουργία του Πιστωτικού Ιδρύματος, ανέστειλε με απόφασή του την εξαργύρωση των συνεταιριστικών μερίδων της Τράπεζας από την 09/11/2011. Η αναστολή ήταν καθολική και ίσχυε έναντι όλων, μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Φυσικά, όσες αποφάσεις περί εξαργύρωσης είχαν ληφθεί προ την 09/11/2011 εκτελέστηκαν κανονικά, κατ’ εφαρμογή σχετικής υποχρέωσης της Τράπεζας.

4. Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε το έτος 2013 ρευστοποίηση μερίδων ποσού άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ και δη σε «κολλητούς φίλους», όπως παντελώς αναληθώς αναγράφεται στο προαναφερόμενο δημοσίευμα. Η αλήθεια είναι ότι τον Αύγουστο του 2013 ακυρώθηκαν μερίδες, κατόπιν απαιτήσεως της Τράπεζας της Ελλάδος και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι οποίες είχαν εξαγοραστεί νομίμως από την Τράπεζα πριν την απαγόρευση της 09/11/2011 και τηρούνταν σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας ούτως ώστε να διατεθούν σε νέους μεριδιούχους. Οι ισχυρισμοί περί του αντιθέτου αγνοούν τον υπολογισμό ακόμα και στοιχειωδών τραπεζικών δεικτών.

5. Η Τράπεζα ειδικά την τελευταία 4ετία, προσπάθησε να κρατήσει «ζωντανές» τις Δωδεκανησιακές επιχειρήσεις, ως όφειλε βάσει του σκοπού της, σε αντίθεση με τα λοιπά πιστωτικά ιδρύματα του ελληνικού τραπεζικού κλάδου και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η τοπική αγορά. Στην προσπάθειά της δε αυτή γνώμονας ήταν η αυστηρή τήρηση του κανονιστικού πλαισίου και των αναγνωρισμένων ως σύννομων πρακτικών του τραπεζικού κλάδου. Η ατεκμηρίωτη άποψη επομένως για «επαίσχυντο παιχνίδι ακάλυπτων επιταγών προς φίλους και ημετέρους» είναι άλλη μία προκατειλημμένη θέση παραπληροφόρησης.

6. Η Τράπεζα λαμβάνοντας μέρος σε κλειστό δημόσιο διαγωνισμό, μαζί με τουλάχιστον άλλες τέσσερις Εμπορικές Τράπεζες, είχε καταφέρει να κερδίσει τον διαγωνισμό και να αποκτήσει την κατ’ αποκλειστικότητα εξυπηρέτηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου και των φαρμακείων – μελών του όσον αφορά στις πληρωμές του Δημοσίου. Συγκεκριμένα, μέσω της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου διακινούνταν όλες οι χρηματοροές των φαρμακείων του Νομού από το Δημόσιο, ενώ παράλληλα, η Τράπεζα παρείχε τη δυνατότητα χορήγησης βιβλιαρίου επιταγών στα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου καθώς και χορήγησης, με απολύτως Τραπεζικά κριτήρια, ατομικών επιχειρηματικών δανείων, για την κάλυψη της απαιτούμενης καθημερινής ρευστότητας που είχαν οι επιχειρήσεις αυτές. Τα δάνεια αυτά μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν σε λιγότερο από το 15% των φαρμακείων του Νομού και είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία σε ενήμερη κατάσταση. Ειδικά σε ό,τι αφορά στον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Φρόνα, πρέπει να καταστεί σαφές ότι η λειτουργία της επιχείρησής του ήταν και είναι απόλυτα σύννομη και σύμφωνη με τις πάγιες εμπορικές πρακτικές, εξυπηρετώντας την ομαλή προμήθεια και λειτουργία πλειάδας επιχειρήσεων της Δωδεκανήσου.

7. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου από τη σύστασή της αποτελούσε το βασικό εργαλείο ανάπτυξης της Δωδεκανησιακής οικονομίας. Μέχρι και το έτος 2011 παρουσίαζε διαρκώς κερδοφορία. Ο λόγος επιδείνωσης των οικονομικών της μεγεθών ήταν η κατακόρυφη αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η απόσυρση σημαντικού μέρους των καταθέσεων από το έτος 2011 και μετά. Όλοι γνωρίζουμε τις συνθήκες που οδήγησαν στα γεγονότα αυτά και το εύρος της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει και τη Δωδεκάνησο. Παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έδιναν αγώνα για τη διατήρηση των μεγεθών της Τράπεζας, αγώνα που δυστυχώς δεν στηρίχθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η Τράπεζα της Ελλάδος προτού επιβάλει στην Τράπεζα το πιο επαχθές μέτρο της ανάκλησης αδείας, δεν είχε επιβάλει κανένα άλλο εποπτικό μέτρο κατ’ αυτής. Περαιτέρω, το Δ.Σ. της Τράπεζας έχει ήδη προσφύγει στην δικαιοσύνη ζητώντας την προστασία της περιουσίας της Τράπεζας και των συνεταίρων της.

8. Ωστόσο, οι προσπάθειες μικρής μερίδας του Τύπου να «αποκαλύψει» δήθεν σκάνδαλα, ανύπαρκτα και αστήρικτα, προφανώς για να εξυπηρετηθούν ίδια συμφέροντα, υπονομεύει με τον χειρότερο τρόπο την προσπάθεια διάσωσης της Τράπεζας και διχάζει τους Δωδεκανήσιους.

9. Το Δ.Σ. δηλώνει ρητά ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για την όποια δυνατή προάσπιση των συμφερόντων των συνεταίρων από αυτή την άδικη και αναιτιολόγητη απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος για το κλείσιμο της Τράπεζας. Ταυτόχρονα όμως ούτε θα επιτρέψουμε ούτε θα διαπραγματευτούμε με κανένα την υπόληψη και την ακεραιότητα των μελών του Δ.Σ. και των κορυφαίων στελεχών της Τράπεζας.”

Share6Tweet4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λέρος: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Στεγαστικό επίδομα από το Δήμο Αστυπάλαιας σε γιατρούς, δημοτικούς υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς

07.12.2025
676
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Κυριακή, πτώση θερμοκρασίας από Δευτέρα -Με τι καιρό θα κάνουμε Πρωτομαγιά
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άστατος καιρός και σήμερα με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

07.12.2025
1.2k
Πολιτική προστασία: Ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα (Κόκκινη Προειδοποίηση) στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Π.Ε. Δωδεκανήσου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Υψηλάντης: «Επιτακτική ανάγκη η έγκριση της χρηματοδότησης των ακτοπλοϊκών γραμμών δημοσίου συμφέροντος»

07.12.2025
294
Επόμενο
Ανατροπή λέμβου με μετανάστες βόρεια της Σύμης - Αγνοούνται ναυαγοί

Ανατροπή λέμβου με μετανάστες βόρεια της Σύμης - Αγνοούνται ναυαγοί

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ρυθμιστής στο ΕΒΕΔ το βόρειο συγκρότημα

    08.12.2011
    Ρυθμιστής στο ΕΒΕΔ το βόρειο συγκρότημα Πριν 14 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αντώνη Νταλλαρή

    08.12.2012
    Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αντώνη Νταλλαρή Πριν 13 χρόνια 1.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΣΟΚ: «Λουκέτο» στην Τράπεζα Δωδεκανήσου και σε άλλες 2 τράπεζες!

    08.12.2013
    ΣΟΚ: «Λουκέτο» στην Τράπεζα Δωδεκανήσου και σε άλλες 2 τράπεζες! Πριν 12 χρόνια 4.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Εντοπισμός και διάσωση 15 παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι

    08.12.2014
    ΛΕΡΟΣ: Εντοπισμός και διάσωση 15 παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι Πριν 11 χρόνια 1.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Σύλληψη αλλοδαπών στα Άλιντα για παράνομη είσοδο και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

    08.12.2015
    ΛΕΡΟΣ: Σύλληψη αλλοδαπών στα Άλιντα για παράνομη είσοδο και κατοχή ναρκωτικών ουσιών Πριν 10 χρόνια 1.9K
crithonis-paradise-hotel

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Πρόσκληση Δημάρχου Λέρου στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

    03.12.2025
    Πρόσκληση Δημάρχου Λέρου στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Το πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου, 6 και 7 Δεκεμβρίου

    02.12.2025
    Λέρος: Το πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου, 6 και 7 Δεκεμβρίου 1.7K
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

    Αλλαγή δρομολογίων του Blue Star Patmos λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

    03.12.2025
    Αλλαγή δρομολογίων του Blue Star Patmos λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Αιφνιδιαστική διακομιδή στη Ρόδο για τον αναισθησιολόγο

    03.12.2025
    Λέρος: Αιφνιδιαστική διακομιδή στη Ρόδο για τον αναισθησιολόγο 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Το Νοσοκομείο Λέρου οδηγείται στη διάλυση. Αυτή είναι η πολιτική…

    06.12.2025
    Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Το Νοσοκομείο Λέρου οδηγείται στη διάλυση. Αυτή είναι η πολιτική τους – κι εμείς δεν θα τη νομιμοποιήσουμε” 1.6K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Το πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου, 6 και 7 Δεκεμβρίου

    Λέρος: Το πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου, 6 και 7 Δεκεμβρίου

    52 shares
    Share 21 Tweet 13
  • Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια»

    60 shares
    Share 28 Tweet 14
  • Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα”

    61 shares
    Share 26 Tweet 15
  • Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

    63 shares
    Share 37 Tweet 11
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    77 shares
    Share 34 Tweet 18
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"
Currently Playing

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας  – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Featured
Λέρος: “Οργασμός” έργων και δράσεων από την Επιτροπή Πολιτισμού και Ενημέρωσης

Λέρος: “Οργασμός” έργων και δράσεων από την Επιτροπή Πολιτισμού και Ενημέρωσης

Featured
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:
Στιγμιότυπα από τον αγώνα
του Πανιωνίου Λέρου
με την ΕΑΚΑ Καλύμνου - Σε λίγο LIVE το Β΄ ημίχρονο από το κανάλι μας στο facebook
  • Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
από τον δήμαρχο Λέρου 
Τιμόθεο Κωττάκη
Χρόνια πολλά σε όλους!
  • Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Λέρου ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσαχουργιανίδης δήλωσε ότι είναι σε άμεση επικοινωνία με το συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, με συνεργεία σε επιφυλακή και παρεμβάσεις σε σημεία που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Λέρου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

«Είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παρακολουθούμε συνεχώς την εξέλιξη των φαινομένων και θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ιγνατίδη
  • Σημειώνεται ότι το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Λυκείων της Λέρου και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Δείτε όσα δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής στο παρακάτω βίντεο, όπως το επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης.
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Στεγαστικό επίδομα από το Δήμο Αστυπάλαιας σε γιατρούς, δημοτικούς υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς
  • Άστατος καιρός και σήμερα με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
  • Βασίλης Υψηλάντης: «Επιτακτική ανάγκη η έγκριση της χρηματοδότησης των ακτοπλοϊκών γραμμών δημοσίου συμφέροντος»
  • Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στη Λέρο

Νεότερα Video

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας  – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Λέρος: Σε εγρήγορση ο Δήμος εν αναμονή της κακοκαιρίας – Δηλώσεις Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

1.1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
4 Δεκεμβρίου 2025
Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

1.1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.