back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Θεατρική παράσταση «Ελλήνων κρίσεις!» από την Θεατρική Ομάδα Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΘεατρική παράσταση «Ελλήνων κρίσεις!» από την Θεατρική Ομάδα Λέρου

Η Κεντρική Σκηνή της Θεατρικής Ομάδας Λέρου παρουσιάζει την σάτιρα «Ελλήνων κρίσεις!» σε κείμενα των Κ.Μουρσελά, Μ.Ποντίκα, Γ. Ξανθούλη, Β. Σωτηροπούλου.

Μία παράσταση-πρόκληση, μία παράσταση για την καθημερινότητα μας, μία παράσταση για το μέσα και το έξω μας, μία παράσταση για γέλια και για κλάματα, μία παράσταση για την ασπρόμαυρη ζωή μας! 

4 Έλληνες συγγραφείς, 4 Θεατρικά έργα, 10 επιλεγμένα κομμάτια, 16 ερασιτέχνες ηθοποιοί…

Την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 4, 5 και 6 Απριλίου 2014 Κινηματοθέατρο Λακκίου 9:00μ.μ.

Μια άλλη ματιά για το έργο….


Αχ αυτά τα παιδιά, των τρυφερών και άδολων ονείρων, αχ αυτά τα παιδιά της οργής, της πίκρας, της ανάγκης σε τι άραγε έφταιξαν; … Σπόροι ερώτων, που ξεθώριασαν, στα μίζερα σεντόνια της συνήθειας. Αγοραίοι έρωτες τα μύησαν στο θαύμα, γιατί έτσι γίνεται, γιατί έτσι «πρέπει». Συναλλαγές και αλισβερίσια για την επιβίωση. Ενοχικά καθορισμένο μέλλον, από το αποτυχημένο παρόν των γονιών τους. Και οι ενήλικες πάντα εκεί, να προσπαθούν να ωραιοποιήσουν τις επιλογές τους, με κόλπα της δεκάρας και επαναστάσεις μαϊμού. Αέναο το κυνήγι του άλλου, μα η μοναξιά πάντα παρούσα, να ντύνεται πότε με τη νοσταλγία του παρελθόντος, πότε με την τραγική αγάπη της πεθαμένης μάνας, και πότε με βαρύγδουπες δηλώσεις «εμείς είμαστε καλά, πολύ καλά, δεν το βλέπετε;» Το γέλιο με τα χάλια μας, λες να είναι κάποια λύση; Ίσως…φοβάμαι μόνο πως απλά αλαφρώνει το παρόν και δεν ξέρω τι θα κάνουμε, με τούτο το βάρος, το βάρος της καθώς πρέπει μίζερης ζωής, που φορτώσαμε στους ώμους των παιδιών. Αρκεί άραγε το ΕΛΕΟΣ που τους ζητάμε, ή πρέπει να ευχηθούμε την πλήρη ανατροπή μας;

Βίκυ Θεοτοκάτου

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ