back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου στην Λέσβο!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΗ Θεατρική Ομάδα Λέρου στην Λέσβο!

Συμμετέχει στην 33η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου.

Ξεκίνησε από την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου η 33η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου. Θέατρα, χώροι πολιτισμού και εκδηλώσεων σε όλη τη Λέσβο θα φιλοξενήσουν τους εραστές του θεάτρου σε μια γιορτή πολιτισμού! Η θεσμική διοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Μυτιλήνης και τον Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Το νησί της Σαπφούς και του Αλκαίου, φιλοξενεί 28 ομάδες από βόρειο Αιγαίο, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. 32 παραστάσεις με πάνω από 500 συντελεστές, που θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους στη Μυτιλήνη, τον Παπάδο, την Αγιάσο, την Καλλονή και το Μεσότοπο, με ελεύθερη είσοδο. Ξεχωριστή στιγμή για τη Συνάντηση θα αποτελέσει η παράσταση-αφιέρωμα στα 100 χρόνια από το 1922, παράσταση συνεργασίας συντελεστών από 11 ομάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Οκτωβρίου στον αύλειο χώρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου συμμετέχει με την κωμωδία του Ρομπέρ Τομά «Το δωμάτιο με τους Μανδαρίνους» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Διαμαντάρα που θα παρουσιαστεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσότοπου.

Επίσης, σαν παράλληλη εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Θα πετάξει ποτέ αυτό το χελιδόνι;» σε σκηνοθεσία Ιωάννας Ασμενιάδου-Φωκά την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.

Περισσότερες πληροφορίες για την συνάντηση και το αναλυτικό πρόγραμμα στον ιστότοπο:

33η Συνάντηση – Λέσβος 2022 | ΟΕΘΑ (aegeantheatre.gr)

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ