back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου επέλεξε και ξεκίνησε τις πρόβες του έργου ΜΗΔΕΙΑ του Μποστ!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΗ Θεατρική Ομάδα Λέρου επέλεξε και ξεκίνησε τις πρόβες του έργου ΜΗΔΕΙΑ του Μποστ!

Η «Μήδεια» του Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ) αποτελεί μια από τις κορυφαίες κωμωδίες της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας κι έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία ανά περιόδους στο θέατρο Στοά με την Λήδα Πρωτοψάλτη και τον Θανάση Παπαγεωργίου, όπως επίσης και από άλλους θιάσους σε καλοκαιρινές περιοδείες στην Ελλάδα.

Η τελευταία φορά που ανέβηκε στην χώρα μας ήταν το 2022 από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Απ’ το πρώτο ανέβασμα του έργου το 1993, το χιούμορ του Μποστ, που ήθελε «οι θεατές περισσότερο να χαμογελάνε και λιγότερο να χαχανίζουν», πέτυχε το στόχο του και δημιούργησε μια μοναδική σάτιρα βασισμένη στις πιο τραγικές ιστορίες της αρχαίας δραματουργίας.

Με την μοναδικότητα της γραφής του, ο Μποστ μετατρέπει την τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη σε μια -μέχρι δακρύων από τα γέλια- κωμικοτραγική φιγούρα και παράλληλα, με αριστοφανικές μεταφορές και συνεχείς παρερμηνείες, καυτηριάζει τη νεοελληνική πραγματικότητα.

Όπως ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα έργο που επικρίνει τους επικριτάς, προβληματίζει τους κριτάς και ελευθερώνει τους θεατάς».

Η Θ.Ο.Λ. έχει ξεκινήσει τις πρόβες με εντατικούς και σταθερούς ρυθμούς και πρόκειται να παρουσιάσει την κωμωδία αυτή την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023.

Στο έργο συμμετέχουν με πολύ κέφι και διάθεση 16 ερασιτέχνες ηθοποιοί και η σκηνοθεσία είναι του Λευτέρη Διαμαντάρα, τα σκηνικά και κοστούμια της Ρένας Φιλιππίδου, η πρωτότυπη μουσική του Θωμά Δημητρίου και οι χορογραφίες της Εμμανουέλας Πετρουτζάκου. 

Οι πρόβες του έργου πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο θεατράκι της ΘΟΛ στην Αγία Μαρίνα και είναι ανοικτές για όποιον θέλει να τις παρακολουθήσει αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί τους στο τηλέφωνο 6944383920.

(οι φωτογραφίες είναι σκίτσα του Μποστ για το έργο, Θέατρο Στοά 1993)

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ