back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τετραήμερη περιοδεία του τ. Βουλευτή κ. Ιωάννη Παππά στο νησί της Κω

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΤετραήμερη περιοδεία του τ. Βουλευτή κ. Ιωάννη Παππά στο νησί της Κω

Τετραήμερη περιοδεία πραγματοποίησε ο τ. Βουλευτής Δωδ/σου κ. Ιωάννης Παππάς στο νησί της Κω στις 27-28-29-30/11.

Το πρόγραμμα του ήταν πλούσιο σε συναντήσεις και συζητήσεις.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο τ. βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τοπικούς φορείς, μεταξύ αυτών τον Δήμαρχο και τον Έπαρχο Κω, όπου συζητήθηκαν τοπικά θέματα και προκλήσεις που καλείται να επιλύσει η τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Ιωάννης Παππάς εξέφρασε την πρόθεσή του να σταθεί αρωγός στην αναπτυξιακή πορεία του νησιού και δήλωσε παρών σε όλα τα θέματα που αφορούν το νησί . Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι “Πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ξεφύγουμε από τις δύσκολες συγκυρίες και μαζί να δουλέψουμε για το αύριο, για μια καλύτερη προοπτική και μια καλύτερη Ελλάδα”.

Εκτός από τις τοπικές αρχές, ο τ. βουλευτής επεδίωξε να ακούσει και συνομιλήσει με τους πολίτες για τα προβλήματα του νησιού. Γι’ άλλη μια φορά επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται δίπλα στους συμπολίτες μας, άκουσε και αφουγκράστηκε τα προβλήματα τους.

Επίσης επισκέφτηκε και το προσωπικό των δημοτικών και των δημόσιων υπηρεσιών, ανάμεσα τους και το Νοσοκομείο Κω, όπου και συνεδριαςε παρουσία στελεχών με τον διοικητή του νοςοκομείου Κ. Σταςινόπουλο Βαςίλη .

Άλλωστε, είναι γνωστή η προσπάθεια του να λυθεί το μείζον θέμα της υγείας, αφού με όποιο τρόπο μπορεί παρεμβαίνει.Αυτόποτ απαίτησε απο τον Διοικητή είναι η ανάγκη οι πολίτες της Κω να γνωρίζουν την αλήθεια για το νοσοκομείο γιατί η μαύρη προπαγάνδα από όλους ανεξαιρέτως, κακό στο νησί και στην εικόνα του κάνει.

Κατά την παραμονή του, συναντήθηκε στα γραφεία της Τ.Ε με το Δ.Σ με τα μέλη και με πολλούς φίλους της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Κω, όπου συζητήθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, που αφορούν άμεσα τα νησιά μας. Στη συνεδρίαση της Τοπικής Επιτροπής της Ν.Δ. εκφράστηκε η διάθεση από όλους για στήριξη τώρα περισσότερο από ποτέ της κυβέρνησης και των προσπαθειών του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.

Ο κ. Παππάς είχε ακόμη συνεργασία με τον αντιδήμαρχο κ. Σηφάκη για θέματα Τουρισμού καθώς και με την Πρόεδρο κ.Σβύνου Ντίνα και μέλη της Ενωσης Ξενοδόχων Κω. Στο πλαίσιο των συναντήσεων, ο τ.βουλευτής είδε εκπροσώπους της Ένωσης Κτηνοτρόφων της Κω όπου προέβη σε επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης -τον Υπουργό και τον γενικό γραμματέα- για μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο στο νησί.

Ο κ. Παππάς είχε ακόμη, συναντήσεις με τον Πρόεδρο και μέλη του Συνδέσμου Ταξί Κω.

Λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων και δεδομένου ότι οι εξελίξεις τρέχουν, ο Ι. Παππάς έπρεπε να αναχωρήσει άμεσα, κλείνοντας έτσι την περιοδεία του και ανανεώνοντας το ραντεβού του, αφού επισκέπτεται το νησί μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να ενημερώνεται προσωπικά.

Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα του ΦΠΑ στον τουρισμό, ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι:

“Για εμάς η εξομείωση του ΦΠΑ στο Αιγαίο με την υπόλοιπη Ελλάδα είναι κόκκινη γραμμή. Η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Όσον αφορά τον ΦΠΑ στον τουρισμό, θέλω να σημειώσω τα εξής:

Ο ΦΠΑ στα συμβόλαια των ξενοδοχείων είναι ένα σκληρό μέτρο για τους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν ήδη υπογράψει τις συμφωνίες για το 2015. Ωστόσο, πιστεύω ότι θα βρεθούν τρόποι εφόσον υπάρχει η διάθεση να στηριχτεί η βιομηχανία του Τουρισμού, και να δοθεί η δέσμευση ότι θα επανέλθει ενδεχομένως και μέσα στην επόμενη χρονιά στο προηγούμενο καθεστώς”.


Ιωάννης Παππάς

τ.Βουλευτής Δ/σου

Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.

Οικονομολόγος

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ