back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σύσκεψη στο Εμπορικό Επιμελητήριο με βουλευτές για την είσπραξη οφειλών του ΟΑΕΕ απο ιδιωτικές εταιρίες

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣύσκεψη στο Εμπορικό Επιμελητήριο με βουλευτές για την είσπραξη οφειλών του ΟΑΕΕ απο ιδιωτικές εταιρίες

Με μοναδικό θέμα την απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΕΕ να αναθέσει σε ιδιωτικές εταιρείες την είσπραξη των οφειλομένων προς αυτόν εισφορών των μελών του, κλήθηκαν σήμερα, 6 Αυγούστου 2013, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου οι Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Δωδεκανήσου.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 14:00, παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Υψηλάντης Βασίλης, Κόνσολας Μάνος, Ιατρίδη Μίκα και Γάκης Δημήτρης και από πλευράς του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου οι κ.κ. Πάππου Γιάννης και Κακλιός Γιάννης.

Με το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Πάππου Γιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

“Οι κρατικοί εισπρακτικοί μηχανισμοί, ο ένας μετά τον άλλο, έχουν μπει σε εσωτερικό ανταγωνισμό για το ποιός θα επιτεθεί πρώτος και με μεγαλύτερη σφοδρότητα στους λίγους που έμειναν να επιχειρούν σε αυτή την χώρα. Μετά το ΙΚΑ και την Εφορία σειρά πήρε ο ΟΑΕΕ, που αποφάσισε να αναθέσει σε ιδιωτικές εταιρείες την είσπραξη των εισφορών που τα μέλη του οφείλουν. Η απόφαση αυτή της Διοίκησης του ΟΑΕΕ δείχνει ότι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται σήμερα στην Ελληνική οικονομία και κοινωνία. Οι επιχειρηματίες μας βιώνουν μία τραγική πραγματικότητα που καθημερινά επιδεινώνεται και εκτός από το ότι έχουν βρεθεί ανασφάλιστοι, τόσο οι ίδιοι όσο και τα μέλη των οικογενειών τους, τώρα θα έχουν να αντιμετωπίσουν και την τιμωρία μέσω του ανηλεούς κυνηγητού του ιδιώτη εισφορο-εισπράκτορα.

Καλέσαμε σήμερα στο Επιμελητήριο τους Κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους για να τους ενημερώσουμε για αυτή την τραγική εξέλιξη ώστε να λειτουργήσουν και αυτοί από την δική τους θέση αντίστοιχα. Ελπίζουμε να επικρατήσει η σύνεση και να παρέμβει άμεσα ο Υπουργός Εργασίας, γιατί αν αυτό δεν γίνει τότε κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει εξελίξεις”

Για το ίδιο θέμα σε δήλωση προχώρησε και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Δωδεκανήσου κ. Κακλιός Γιάννης :

“Αντί να φροντίσουν τον διαχωρισμό, στο επίπεδο των πληρωμών, του κλάδου της περίθαλψης από τον συνταξιοδοτικό και την ρύθμιση των υφιστάμενων οφειλών με τρόπο που να μπορούν οι οφειλέτες να ανταποκριθούν, οδηγούνται στην εύκολη λύση των διώξεων. Είναι εκτός εποχής και ηθικά εκτεθειμένοι. Εκτός αν πραγματικά θέλουν να αδειάσει η χώρα από παραγωγικές δυνάμεις, γιατί με τις αποφάσεις τους μόνο αυτό μπορούν να πετύχουν”

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ