back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συνταξιούχος είναι ένας στους τρεις Δωδεκανήσιους

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣυνταξιούχος είναι ένας στους τρεις Δωδεκανήσιους

Συνταξιούχος είναι ο ένας στους τρεις Δωδεκανήσιους, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, με βάση τη μηνιαία έκθεση του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ».

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Ροδιακή και σύμφωνα με τα στοιχεία της εν λόγω έκθεσης που αποτυπώνει την εικόνα των συνταξιοδοτικών παροχών της χώρας για το μήνα Αύγουστο του 2013, οι συνταξιούχοι της Δωδεκανήσου ανέρχονται σε 58.909 άτομα με τον πληθυσμό του νομού να ανέρχεται σε 190.000 άτομα.

Οι 37.954 παίρνουν κύρια σύνταξη και οι 20.855 παίρνουν επικουρική ενώ για 100 περιπτώσεις δεν υπάρχει σχετική διευκρίνιση.

Παράλληλα σύμφωνα με την ίδια καταγραφή, στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου καταβάλλονται 96.142 συντάξεις εκ των οποίων οι 69.853 είναι γήρατος, οι 17.272 θανάτου και οι 7.333 αναπηρικές.

Κάθε μήνα τα ασφαλιστικά ταμεία καταβάλλουν στην περιφέρειά μας για συντάξεις το ποσό των 48.427.498 ευρώ.

Στο πλαίσιο της τρίτης επεξεργασίας των στοιχείων από το σύστημα ΗΛΙΟΣ παρουσιάζονται αναλυτικά στοιχεία σχετικά με:

α. την κατανομή συντάξεων και εισοδήματος ανά φύλο συνταξιούχου (άνδρες –γυναίκες),

β. την κατανομή συνταξιούχων ανά εύρος εισοδήματος από συντάξεις,

γ. την κατανομή συνταξιούχων ανά πλήθος καταβαλλόμενων συντάξεων,

δ. τη γεωγραφική κατανομή συντάξεων ανά κατηγορία σύνταξης (γήρατος-αναπηρίας θανάτου),

ε. την κατανομή ανά ταμείο και κατηγορία σύνταξης.

Η τρίτη έκθεση είναι δομημένη σε 3 επιμέρους ενότητες όσον αφορά στην ποιοτική και ποσοτική ανάλυση των δεδομένων.

Η πρώτη υποενότητα περιλαμβάνει στατιστικά στοιχεία των συνταξιούχων για το τρίμηνο Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος, η δεύτερη των συντάξεων και η τρίτη στοιχεία γεωγραφικής κατανομής. Στο παράρτημα αποτυπώνονται στοιχεία ανά κατηγορία σύνταξης και κατανομή ανά ταμείο και ανά νομό, καθώς και η κατανομή των συντάξεων ανά εθνικότητα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στα αρχεία των συντάξεων του Αυγούστου, το ΕΤΕΑ προχώρησε στην ενοποίηση 13 ηλεκτρονικών αρχείων πληρωμών συντάξεων του ΤΕΑΔΥ σε ένα αρχείο.

Από την επεξεργασία των στοιχείων των συντάξεων του Αυγούστου του 2013 προέκυψε ότι ο αριθμός των συνταξιούχων της χώρας ανέρχεται σε 2.707.727 και το μέσο εισόδημα των συνταξιούχων γήρατος σε 921,19 € (προ φόρου και κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης).

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ