back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συνέχεια ενημέρωσης για τους 85 παράνομους αλλοδαπούς και διακινητές τους στην Αστυπάλαια

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣυνέχεια ενημέρωσης για τους 85 παράνομους αλλοδαπούς και διακινητές τους στην Αστυπάλαια

Μετά από προφορική συνεννόηση με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω και λόγω μη ύπαρξης καταλύματος φιλοξενίας καθώς και περιορισμένων δυνατοτήτων παροχής βοήθειας από το Δήμο Αστυπάλαιας αποφασίστηκε η μετακίνηση των 85 παράνομων αλλοδαπών από την Αστυπάλαια στην Κω με Πλωτό Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Π.Α.Θ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ).

Το Π.Α.Θ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε βραδινές ώρες χθες στην Κω αποβιβάζοντας τους αλλοδαπούς (52 ενήλικες, 1 αρνούμενος να δηλώσει τα στοιχεία του και 32 ανήλικοι), οι οποίοι στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων συνελήφθησαν, πλην των ανηλίκων, από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Μεταξύ των παράνομων αλλοδαπών υπάρχουν δύο (02) άτομα, ένας υπήκοος Τουρκίας και ένας ο οποίος αρνήθηκε να αναφέρει τα στοιχεία του, οι οποίοι φέρονται να είναι οι διακινητές τους και κρατούνται στο Λιμεναρχείο της Κω. Από τους υπόλοιπους παράνομους αλλοδαπούς οι 69 μεταφέρθηκαν και φυλάσσονται σε ξενοδοχιακές εγκαταστάσεις ενώ 14 φυλάσσονται σε Αστυνομικό Τμήμα της Κω.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Κω.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ