back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (Σ.Τ.Ο) ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ (Σ.Τ.Ο) ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Δημαρχείο του Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου μας κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου και Προέδρου του Σ. Τ. Ο με θέμα:

«Προετοιμασία για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας και τον συντονισμό δράσης των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση δασικών και άλλων πυρκαγιών ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου».

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε ο Αρχιπύραρχος Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Νικόλαος Γ. Μπάλσης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής ΚΩ Αντιπύραρχος κ. Ιωάννης Τζάλλας,ο Φρούραρχος κ. Παναγιώτης Φιλιππίδης, ο Διοικητής του 588 ΤΕ κ. Κωνσταντίνος Καραμπελιάς, ο Υπαστυνόμος Β. Γραμμένος Δημούλης, ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Λιμεναρχείουκ. Παπαδάκης, ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Κ. Γρηγόρης Παραπονιάρης, συνοδευόμενος από το μέλος του πληρώματος κ. Νικόλαο Παντελιάδη,ο Αντιδήμαρχος ΤΥ και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Μεραμπελιώτης, ο Διευθυντής ΤΥ κ. Χριστόδουλος Έλληνας.

Κατά τη συνεδρίαση, προεδρεύοντος του Δημάρχου κ. Κόλια έγινε αναφορά στο πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής για τη δωδεκάμηνη λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο νησί μας και την χορήγηση επιπλέον κινήτρων προς τους πυροσβέστες.

Στα πλαίσια μίας γόνιμης συζήτησης έγινε αναφορά στο ανθρώπινο δυναμικό, τους εθελοντές, τα μέσα και τους πόρους κάθε φορέα και τις προβλεπόμενες ενέργειες εκ μέρους των φορέων, το ρόλο του καθενός και το πώς ακριβώς θα κινηθούν τόσο κατά τη διάρκεια της πρόληψης όσο και κατά το στάδιο της εκδήλωσης και της αποκατάστασης.

Στο ίδιο πλαίσιο, τονίστηκε ότι όλοι μαζί, με την συμμετοχή μας θα συμβάλλουμε στην πρόληψη των πυρκαγιών και στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους. Απευχόμαστε την εκδήλωση έκτακτων συμβάντων, δηλώνουμε όμως έτοιμοι, σε περίπτωση που αυτά συμβούν, να συνεργαστούμε ώστε να ανταπεξέλθουμε στην διαχείρισή τους.

Ζητούμε από όλους τους πολίτες να πράττουν υπεύθυνα αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο που ελλοχεύει, να συνεπικουρούν και να ενισχύουν το ιδιαίτερα σημαντικό έργο που επιτελούν όλες οι υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας ευχαρίστησε τον Περιφερειακό Διοικητή που για πρώτη φορά συμμετείχε στη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο του Δήμου μας και όλους τους παρευρισκομένους.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης εντοπίσει πυρκαγιά παρακαλώ να καλέσει άμεσα στην Πυροσβεστική Λέρου 22470.26199 ή στον τριψήφιο αριθμό 199 έκτακτης ανάγκης πυροσβεστικής.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ