back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Δημάρχου Λέρου με τον Υπουργό Υγείας

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣυνάντηση Δημάρχου Λέρου με τον Υπουργό Υγείας

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη είχε ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας, μετά από πρόσκληση του προέδρου Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κρεμαστινού, στην οποία συμμετείχαν οι δήμαρχοι και οι διοικητές των Νοσοκομείων της Περιφέρειας μας, ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Καλύμνου κ. Σοροκάκης, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Καλλίρης και ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Υψηλάντης.

Ο Δήμαρχος Λέρου τόνισε στον Υπουργό την ανάγκη για άμεση στελέχωση του νοσοκομείου μας, που εξυπηρετεί άλλα τέσσερα νησιά, με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. 

Το γεγονός αυτό πέρα από το ότι θα προσδώσει ασφάλεια σε όλους τους κατοίκους των ακριτικών μας νησιών, θα μειώσει αισθητά τις κρατικές δαπάνες, αφού θα μειωθούν οι διακομιδές.

Επιπλέον, ο δήμαρχος μας, ζήτησε από τον Υπουργό να συμπεριληφθούν αναδρομικά στην τελευταία νομοθετική ρύθμιση που αναφέρεται στη δυνατότητα τριετούς θητείας στους επικουρικούς γιατρούς, όσοι γιατροί υπηρετούσαν ήδη την περίοδο της τροπολογίας, με απώτερο σκοπό την παραμονή στο νοσοκομείο μας του χειρούργου κ. Κρασονικολάκη για άλλα δυο έτη.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι με τροπολογία την ερχόμενη εβδομάδα, θα κάνει δεκτό το αίτημα.

Τέλος, ο δήμαρχος Λέρου ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του Υπουργού, τονίζοντας ότι έχει αναλάβει ένα από τα πιο ευαίσθητα Υπουργεία που δυστυχώς αν και αφορά ανθρώπινες ζωές, δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την έγκριση του Υπουργού Οικονομικών, που δυστυχώς πλέον τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει, μένοντας με την εύλογη απορία «τελικά ποιος ορίζει την αξία της ανθρώπινης ζωής;»

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ