Oct 19, 2019 Last Updated 13:48, στις 18-10-2019

- Συνάντηση Βαληνάκη με φορείς της Λέρου

Σχολιάστε το άρθρο
Κατηγορία: Τα νέα της Λέρου
Εμφανίσεις: 451 φορές
 

Τις προοπτικές ανάπτυξης της Λέρου καθώς και τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το νησί, συζήτησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης με το Δήμαρχο κ. Τιμόθεο Κωττάκη και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στη Διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στη Λέρο.

 

Η επέκταση του αεροδρομίου του νησιού ήταν το κυριότερο ζήτημα που έθεσε το Δημοτικό Συμβούλιο, ενημερώνοντας τον Υφυπουργό, καθώς όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά θα επιτρέψει την υποδοχή μεγαλύτερων αεροσκαφών και θα αναβαθμίσει τουριστικά το νησί. Ο Δήμαρχος κ. Κωττάκης επεσήμανε ωστόσο ότι στο νησί γίνονται έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται σημαντικά έργα που αλλάζουν την καθημερινή ζωή των κατοίκων όπως το σύγχρονο Γυμναστήριο, η Μαρίνα στο Λακκί, τα Σφαγεία και το νέο νηπιαγωγείο.

Ο κ. Βαληνάκης αναφερόμενος στη σημασία που προσδίδει η κυβέρνηση στην ανάπτυξη της περιφέρειας, τόνισε ότι «μόνον τα τελευταία τρία χρόνια έχουν ενταχθεί για τη Λέρο μέσα από τομεακά και περιφερειακά προγράμματα έργα συνολικού προϋπολογισμού 10,8 εκατ. ευρώ,» και συμφώνησε ότι ένα μεγαλύτερο αεροδρόμιο μπορεί να απογειώσει την οικονομία του νησιού.

Το Σάββατο 9 Ιουνίου ο Υφυπουργός Εξωτερικών εγκαινιάζοντας ένα νέο κύκλο της πρωτοβουλίας της Διαβούλευσης, συναντήθηκε με εκπροσώπους όλων των τοπικών φορέων του νησιού, ξεκινώντας από το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου. Ο κ. Βαληνάκης περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Θεραπευτηρίου και ενημερώθηκε αναλυτικά για τις δραστηριότητες του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (ΚοιΣΠΕ) του Τομέα Ψυχικής Υγείας, οι οποίες χρηματοδοτούνται από την κοινοτική πρωτοβουλία Leader+ και αποτελούν πρότυπο κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατά τη Διαβούλευση με τη διοίκηση του Θεραπευτηρίου και Κέντρου Υγείας, την Ένωση Ιατρών και το Σύλλογο των εργαζομένων, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε την ανάγκη εκπόνησης μίας Μελέτης Προοπτικής του Κ.Θ.Λ. καθώς όπως υπογράμμισε το Θεραπευτήριο «αποτέλεσε τον σημαντικότερο εργοδότη του νησιού και πρέπει να συνεχίσει με την παρουσία του να ενισχύει την οικονομική ζωή των Λερίων».  

Ο κ. Βαληνάκης ζήτησε, επίσης, να συναντηθεί και με το προεδρείο το Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Λέρου «Η Ζωή», γεγονός που τους εξέπληξε ευχάριστα, καθώς όπως τόνισαν είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος της κυβέρνησης δείχνει ενδιαφέρον να γνωρίσει το έργο τους.  

Το απόγευμα του Σαββάτο ο κ. Βαληνάκης συναντήθηκε με τα μέλη της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Φορέων Λέρου που είναι: ο  Δήμος Λέρου, η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης & Πρόνοιας, η Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας & Τηλεόρασης, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λέρου, η Ένωση Ξενοδόχων, η Θεατρική Ομάδα Λέρου, ο ΚοιΣΠΕ, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Λέρου " η Άρτεμις", η Πανελλήνια Ένωση Λερίων, ο Σύλλογος Εμπόρων Λέρου και το Σωματείο Καφεζυθεστιατόρων Λέρου. Στη διαβούλευση συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Λέρου και του Συλλόγου Κυνηγών του νησιού.

Ο Υφυπουργός μιλώντας για την αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας της Λέρου η οποία μέχρι σήμερα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την λειτουργία του Κρατικού Θεραπευτηρίου, τόνισε ότι «Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων του νησιού και σε άλλους τομείς και κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας».Όπως είπε χαρακτηριστικά «Είναι ώρα να περάσουμε από μια «οικονομία ανάγκης» σε μια «οικονομία αυξημένων δυνατοτήτων».


Πείτε κάτι εδώ...
Είστε επισκέπτης
Διαφορετικά σχολιάστε ως επισκέπτης με ψευδώνυμο
Φόρτωση σχολίου... Το σχόλιο θα ανανεωθεί μετά 00:00.

Γίνετε ο πρώτος επισκέπτης που θα σχολιάσει.

Βρείτε μας στο Facebook