back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συμπαράσταση στο προσωπικό του Λιμεναρχείου Λέρου από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣυμπαράσταση στο προσωπικό του Λιμεναρχείου Λέρου από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων

Mε αφορμή το τραγικό περιστατικό στο Φαρμακονήσι, ο Αγροτικός Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Λέρου, εξέδωσε επιστολή συμπαράστασης προς το Λιμεναρχείο του νησιού μας, η οποία απευθύνεται στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.

Στη συγκεκριμένη επιστολή αναφέρονται τα εξής:

 

“Κύριε Υπουργέ, Κύριε Αρχηγέ, όσο αφορά το περιστατικό της 20-01-2014 που έγινε στην Ν. Φαρμακονήσι , όλα τα μέλη του συλλόγου μας έχουμε την ανάγκη να σας γνωρίσουμε ότι : καμία αμφιβολία δεν έχουμε στο ότι εκτελούν τα καθήκοντα τους με συνέπεια και σύμφωνα με το νόμο, τόσο ο Λιμενάρχης, το προσωπικό του Λιμεναρχείου και των Πλωτών περιπολικών σκαφών, τους οποίους γνωρίζουμε προσωπικά και έχουμε άριστη συνεργασία.

Έχουν διασώσει χιλιάδες λαθρομετανάστες στους οποίους φέρονται με σεβασμό και τους προσφέρουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, παρόλο που δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και με λίγο προσωπικό που έχει απομείνει στην Υπηρεσία, λόγω έλλειψη της κρατικής μέριμνας.

Είναι αδιανόητο να κατηγορούν οι μετανάστες τους Λιμενικούς στα ΜΜΕ ότι πετούσαν τις γυναίκες και τα παιδιά τους στην θάλασσα διότι εμείς γνωρίζουμε τα πληρώματα των σκαφών του Λιμεναρχείου Λέρου ότι είναι πάνω από όλα άνθρωποι χωρίς να διακρίνουν τους ανθρώπους από το χρώμα και την καταγωγή τους.

Καθημερινά περιπολούν στην παραμεθόριο με αντίξοες συνθήκες, όπου έχουμε δυστυχώς παραβιάσεις του Ελληνικών χωρικών υδάτων από πολεμικά και σκάφη του Λιμενικού των τούρκων.

Υπερασπίζονται με πάθος τα Εθνικά μας συμφέροντα κρατώντας ψιλά την Σημαία της Ελλάδος και είναι απαράδεκτο να τους συκοφαντούνε άδικα.

Όλοι μας τελικά είδαμε ότι εξ ‘αρχής το Λιμεναρχείο Λέρου είχε δίκιο ως προς την ορθότητα του γεγονότος το οποίο αποδείχτηκε από την ανέρευση των σωρών των αδικοχαμένων μεταναστών μέσα στην καμπίνα του αλιευτικού σκάφους.

Στηρίζουμε λοιπόν το προσωπικό του Λιμεναρχείου Λέρου ,τους συμπαραστεκόμαστε και είναι άδικο να πυροβολούνται από τα ΜΜΕ για μικροπολιτικά παιχνίδια”

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΙΦΟΥΝΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ      ΤΣΑΚΥΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ