back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συγχαρητήρια επιστολή Μαρίας Παπαφώτη στους επιτυχόντες των πανελληνίων

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣυγχαρητήρια επιστολή Μαρίας Παπαφώτη στους επιτυχόντες των πανελληνίων

Κατά τον Πλούταρχο, η μόρφωση -ακαδημαϊκή και γενική-  «είναι πηγή και ρίζα της ανθρώπινης τελειότητας». Η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες για προσωπική πρόοδο και κοινωνική καταξίωση, για επίτευξη στόχων, οι οποίοι με κόπους και με αυταπάρνηση μπορούν να πραγματωθούν.

Η πρώτη και σημαντική δοκιμασία για τους μαθητές, αποτελεί η συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις. Το αποτέλεσμα, στην αρχή του ταξιδιού στη γνώση,  είναι αβέβαιο. Ωστόσο, αυτό που αξίζει είναι η προσπάθεια και ο αγώνας για την κατάκτηση του επιθυμητού στόχου.

Στους νέους και τις νέες που κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, ως επισφράγισμα των κόπων και προσπαθειών τους, εύχομαι από καρδιάς, θερμά συγχαρητήρια και καλή πρόοδο στις ακαδημαϊκές τους σπουδές. Είθε, να πετύχουν ακόμη υψηλότερους στόχους, ώστε στο μέλλον να μετουσιωθούν σε άξιους και λαμπρούς επιστήμονες, χρήσιμους για το τόπο τους και τους συνανθρώπους τους.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς τους για την πολύπλευρη στήριξη που τους παρείχαν στο ταξίδι τους προς την «Ιθάκη». Παράλληλα, θέλω να συγχαρώ τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, σύμβουλοι των μαθητών, συνοδοιπόροι και πολύτιμοι αρωγοί τους.

Για όσους δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποιο Ίδρυμα ή Σχολή, ας μην απογοητεύονται και ας μην εγκαταλείπουν την προσπάθειά τους. Με υπομονή, επιμονή και εργατικότητα, θα πετύχουν το στόχο τους στον απαιτητικό, αλλά όμορφο «στίβο» της ζωής. Άλλωστε, η επιτυχία στις συγκεκριμένες εξετάσεις δεν αποτελεί μονόδρομο, δεν κρίνει οριστικά την προσωπική και επαγγελματική τους πορεία.

Ποτέ μην πάψετε να ονειρεύεστε, ποτέ μη συμβιβάζεστε με τα λίγα !!! Η ζωή σάς ανήκει, κατακτήστε την και κάντε τον κόσμο και το μέλλον μας καλύτερο!!!

Η Λέρος μας έχει να περιμένει πολλά από εσάς…


Με αγάπη και εκτίμηση,

Παπαφώτη Μαρία –  Εκπαιδευτικός

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας

Πρόεδρος του Οργανισμού  Δευτεροβάθμιας    

Σχολικής Επιτροπής Δήμου Λέρου

{loadmodule mod_ads_elite,Ads Elite (2)}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ