Την εντολή για τη διενέργεια διαβήματος στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έλαβε η ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας, μετά από το επεισόδιο που σημειώθηκε την Τετάρτη στο Φαρμακονήσι μεταξύ πληρώματος σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής και του ελληνικού λιμενικού.
Συγκεκριμένα, το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού υποστηρίζοντας ότι το ελληνικό σκάφος έχει μπει στα τουρκικά χωρικά ύδατα απαίτησε την απομάκρυνσή του. Οι Έλληνες ακτοφύλακες απάντησαν στους Τούρκους ότι εκείνοι βρίσκονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα και επικράτησε ένταση. Στη συνέχεια, η τουρκική ακταιωρός κάνοντας επικίνδυνους ελγιμούς συγκρούστηκε με το ελληνικό σκάφος, το οποίο υπέστη αρκετές υλικές ζημιές.
Μετά την σχετική ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για το επεισόδιο παραβίασης ελληνικών χωρικών υδάτων από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα για τη διενέργεια διαβήματος.
Στο διάβημα του Έλληνα πρέσβη θα τονίζεται «ότι παρόμοιες ενέργειες ενέχουν τον κίνδυνο ατυχήματος, επιβαρύνουν το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών και δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης».
Τις τελευταίες ώρες γίνονται πυρετώδεις συσκέψεις στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου με αφορμή το επεισόδιο, παρουσία και στελεχών της Frontex.
news.pathfinder.gr

















ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο
Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες
Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"
Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς
Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]