back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στη Λέρο – Ευχαριστίες του Μητροπολίτη στον πρώην Δήμαρχο Λέρου κ. Τιμόθεο Κωττάκη για τη δωρεά

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣχολή Βυζαντινής Μουσικής στη Λέρο - Ευχαριστίες του Μητροπολίτη στον πρώην Δήμαρχο Λέρου κ. Τιμόθεο Κωττάκη για τη δωρεά

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και ώρα 6 το απόγευμα, ο Μητροπολίτης μετά του Ιερού Κλήρου της Λέρου, ετέλεσε τον Αγιασμό του Παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μητροπόλεώς μας στη Λέρο.

Στη σύντομη ομιλία του ο Μητροπολίτης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον αξιότιμο κύριο Τιμόθεο Κωττάκη, πρώην Δήμαρχο Λέρου, για την εξ’ ολοκλήρου ανακαίνιση του ενοριακού πνευματικού κέντρου του Ι.Ναού Αγίου Νικολάου Λακκίου, αλλά και την προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού, στο οποίο εδόθη το όνομα του αειμνήστου πατρός του και ιερέως «πρωτ. Γεώργιος Κωττάκης».

Μετά το πέρας του Αγιασμού έγιναν εγγραφές 35 περίπου μαθητών όλων των ηλικιών, και αυτό δείχνει την δυναμική την οποία έχει η βυζαντινή μουσική και η πρακτική χρήση της κατά την θεία λατρεία μέσα στην Λεριακή κοινωνία.

Η φοίτηση είναι εντελώς δωρεάν  και η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνεται απογευματινές ώρες στο χώρο της Σχολής, στο πνευματικό κέντρο «πρωτ. Γεώργιος Κωττάκης» του Ι.Ναού Αγίου Νικολάου στο Λακκί, ενώ θα διδάσκουν κληρικοί καί λαϊκοί, πτυχιούχοι βυζαντινής μουσικής.

lerosnews.gr 

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ