back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στον Πρωθυπουργό απευθύνεται ο Δήμαρχος Λέρου για τη Δημοτική Αστυνομία και τους καθηγητές του Επαγγελματικού Λυκείου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣτον Πρωθυπουργό απευθύνεται ο Δήμαρχος Λέρου για τη Δημοτική Αστυνομία και τους καθηγητές του Επαγγελματικού Λυκείου

Στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εσωτερικών απευθύνεται με επιστολές, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας προκειμένου να στηρίξει τους εργαζομένους της Δημοτικής Αστυνομίας και στους καθηγητές του Επαγγελματικού Λυκείου, αιτούμενος την άμεση μετάταξη των υπαλλήλων δημοτικής αστυνομίας στους οικείους δήμους.

Αναλυτικότερα: 


Προς:

Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά

Γραφείο Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλου

Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου

Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο

Κοινοποίηση:

Βουλευτές Δωδεκανήσου

Μ. Μ. Ε.

ΘΕΜΑ: Στήριξη Δημάρχου στους εργαζομένους της Δημοτικής Αστυνομίας και στους καθηγητές του Επαγγελματικού Λυκείου.

Με το παρόν έγγραφο θέλουμε να σας εκφράσουμε την αντίθεση και συγχρόνως την απογοήτευση μας, για το πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί εντός των επόμενων ημερών. Για άλλη μια φορά, με τις πράξεις σας, μας δείχνετε ότι αγνοείτε τόσο τις ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και τα σημαντικά προβλήματα της νησιωτικότητας. 

Η απόφαση σας για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και σημαντικών ειδικοτήτων από τα Επαγγελματικά Λύκεια, μας φέρνει αντιμέτωπους με μια κατάσταση που ελλοχεύει πολλαπλούς κινδύνους. Η Δημοτική Αστυνομία όλα αυτά τα χρόνια, ήταν ένα σημαντικό εργαλείο συμπληρωματικό στην ελλιπή Ελληνική Αστυνομία για το νησί μας, συμβάλλοντας στην επίλυση πολλών καθημερινών προβλημάτων και βοηθώντας παράλληλα στην είσπραξη σημαντικών πόρων, από τους λίγους που διαθέτει ο Δήμος μας.          

Στον τομέα της εκπαίδευσης βλέπουμε την κατάργηση σημαντικών ειδικοτήτων των Επαγγελματικών Λυκείων, με αποτέλεσμα στο νησί μας να αφανίζεται ολόκληρο το τμήμα  Υγείας και Πρόνοιας. Από το τμήμα αυτό, το πιο σημαντικό ίσως στην εκπαιδευτική μας κοινότητα, έχουν αποφοιτήσει δεκάδες μαθητών οι οποίοι έχουν επιτύχει στις Πανελλαδικές εξετάσεις κι έχουν αποκατασταθεί επαγγελματικά. Αυτή τη στιγμή αναγκάζονται πολλοί μαθητές να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό, αφήνοντας στη μέση των κύκλο σπουδών τους, ενώ οι συμμαθητές τους, νοιώθουν την ίδια αβεβαιότητα για το μέλλον, φοβούμενοι ότι εν μια νυκτί το κράτος πάλι θα αποφασίσει να καταστρέψει τα όνειρα τους. Πολλά από αυτά τα παιδιά, ίσως αναγκαστούν να σταματήσουν την εκπαίδευση τους. Ο τομέας υγείας πρέπει και αξίζει να παραμείνει στην Τεχνική εκπαίδευση.

Οι απολύσεις αυτές ξέρουμε πως δεν θα είναι οι τελευταίες. Θα ακολουθήσουν κι άλλες πολλές. Η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία είναι η μόνη κοντά στον πολίτη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, είναι η πρώτη που πλήρωσε το τίμημα του μνημονίου, με τη μείωση του προϋπολογισμού κατά 60%, τις περικοπές στη μισθοδοσία και τις απολύσεις  προσωπικού. Ο μεθοδικός σχεδιασμός σας για κατάργηση των δήμων δε θα περάσει. Δηλώνουμε αντίθετοι σε αυτή την κατακρεούργηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Ζητούμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, ενάντια σε όλες τις απολύσεις και τη διάλυση των υπηρεσιών. Μέχρι τώρα δεν σεβαστήκατε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ήρθε η ώρα να τη φοβηθείτε!

Ο Δήμαρχος Λέρου

Κόλιας Μιχαήλ


Προς:

Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη

Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μητσοτάκη

Κοινοποίηση:

Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Μαχαιρίδη

Πρόεδρο ΠΕΔ κ. Κουσουρνά

Βουλευτές Δωδεκανήσου

Μ. Μ. Ε.

ΘΕΜΑ: Αίτημα για άμεση μετάταξη υπαλλήλων δημοτικής αστυνομίας νησιωτικών δήμων.

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Διαβάζοντας το Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4046/2012, του Ν. 4093/2012 και του Ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις» διαπιστώνουμε ότι για ακόμα μια φορά δεν ελήφθη υπόψη κατά την σύνταξη του το άρθρο 101, παρ. 4 του Συντάγματος που επιβάλλει κατά την κανονιστική δράση του κοινού νομοθέτη και της Διοίκησης να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών. Δυστυχώς τούτο καθίσταται σαφές από την διατύπωση του άρθρου 81 του ανωτέρω Σχεδίου Νόμου, με το οποίο καταργείται η δημοτική αστυνομία και τα στελέχη της τίθενται σε διαθεσιμότητα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η κατάσταση του δήμου στον οποίο αυτά υπηρετούν, από πλευράς γεωγραφικής θέσης, οικονομικών δεδομένων και στελέχωσης. Στο σημείο αυτό οφείλουμε να σας επισημάνουμε πως το τελευταίο διάστημα 12 άτομα έχουν συνταξιοδοτηθεί, χωρίς δυνατότητα αναπλήρωσης, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί πολύ σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα για το δήμο μας.

Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε, μετά από τα παραπάνω, στο άρθρο 81, παρ.2 του υπό ψήφιση Σχεδίου Νόμου να προστεθεί εδάφιο ε, το οποίο θα αφορά τους υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας των μικρών νησιωτικών δήμων και θα προβλέπει την άμεση μετάταξη τους στους οικείους δήμους. Οι μικροί νησιωτικοί δήμοι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ούτε για μια ημέρα επιπρόσθετη αποψίλωση σε προσωπικό. Είναι απολύτως βέβαιο ότι αν η κραυγή αγωνίας μας δεν εισακουστεί από την 23η Σεπτεμβρίου 2013 οι μικροί νησιωτικοί δήμοι θα καταρρεύσουν λόγω αδυναμίας τους να ανταποκριθούν σε στοιχειώδης υποχρεώσεις τους.

Ο Δήμαρχος Λέρου

Κόλιας Μιχαήλ


lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ