back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 19/04/2016 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 19/04/2016 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 19/04/2016 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ 

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ 

ΤΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 

Τους ΔΗΘΕΝ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ. Όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν (και έχουν) συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα που σκόπιμα κρύβουν για να σου υποκλέψουν την ψήφο σου 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

         Στις επερχόμενες εκλογές θα εκλέξουμε το καινούργιο Δ.Σ.. Είναι η ώρα να επιλέξεις τι συνδικαλιστική ηγεσία  και τι κίνημα θα είναι αυτό που θα τραβήξει μπροστά τον αγώνα μας ενόψει της συνεχόμενης ολομέτωπης επίθεσης που έχει εξαπολύσει στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

         Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές δεν είναι τυχαίες. Ούτε αποτέλεσμα πίεσης που ασκεί δήθεν το Κουαρτέτο σε μια δήθεν αριστερή κυβέρνηση που αντιστέκεται διαπραγματευόμενη καλύτερους όρους για μας και τα παιδιά μας. Είναι η προσαρμογή του αστικού του αστικού κράτους στις σύγχρονες ανάγκες της πλουτοκρατίας. Η στόχευση είναι σαφής: περιορισμός των κρατικών δαπανών στους τομείς των κοινωνικών υπηρεσιών με το ταυτόχρονο τσάκισμα κάθε δικαιώματος στο ασφαλιστικό και την καθιέρωση συντάξεων πείνας για όλους.

         Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πατώντας πάνω στους προηγούμενους νόμους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δίνει συντριπτικό πλήγμα στις συντάξεις. Ετοιμάζει τη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος. Το σχέδιο νόμου μειώνει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις έως 30% για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τσακίζει τις αναπηρικές συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα, σταδιακά καταργεί το ΕΚΑΣ, αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές, ενοποιεί τα ασφαλιστικά ταμεία με εξαΰλωση των αποθεματικών τους. Παράλληλα, τσακίζει τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά και τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι» με την αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Τσακίζει τη νεολαία που μπαινοβγαίνει από την ανεργία στις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

         Η ασφάλιση γίνεται ατομική υπόθεση του καθένα. Θέλουν να εργαζόμαστε μέχρι τα βαθιά γεράματα, για να πάρουμε συντάξεις πείνας, πετσοκόβοντας ταυτόχρονα προς τα κάτω το σύνολο των παροχών και επιδομάτων.

Κλέβουν τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας!

         Ιδιαίτερα στους χώρους της υγείας και της πρόνοιας, αντί να διευρύνουν την εφαρμογή του θεσμού των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, στους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν σε αντίστοιχες συνθήκες, παγιώνουν την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης παρατείνοντας την έκθεση στον επαγγελματικό κίνδυνο. Ποιος υγειονομικός θα μπορεί να δουλεύει μέχρι τα 67 και πόσο ασφαλές είναι αυτό για τους ασθενείς;

         Ταυτόχρονα, ραγδαία μεγαλώνουν οι ελλείψεις προσωπικού και η εντατικοποίηση της εργασίας, ενώ είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα τα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου, απουσιάζουν οι κρατικές υπηρεσίες στελεχωμένες με μόνιμους τεχνικούς ασφαλείας, γιατρούς εργασίας και λοιπό προσωπικό.

         Στον ιδιωτικό τομέα υγείας πρόνοιας χιλιάδες εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για μήνες, ενώ έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις στους μισθούς τους τα τελευταία χρόνια.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα!

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ. ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΟ  

Συναδέλφισα, συνάδελφε 

Τον συνδυασμό της πλειοψηφίας τον γνωρίζεις. Ο πυρήνας του, με τον επικεφαλής του συνδυασμού, αποτελουν τα γνωστά φασιστοειδή ακροδεξιά στοιχεία που την προηγούμενη τριετία, κυνήγησαν συναδέλφους με ρουφιανιές και καταγγελιές, είναι αυτοί οι οποίοι ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ διέγραψαν από το σωματείο όλους τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου αφήνοντας τους συνδικαλιστικά ακάλυπτους μόνο και μόνο για να ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ που είναι η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Με παρέμβαση του ΠΑΜΕ ακόμα και η συμβιβασμένη ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ αναγκάστηκε να χρηματοδοτήσει τον δικαστικό αγώνα που ξεκίνησαν κατά της ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ απόφασης του Σωματείου οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας. Είναι οι περήφανοι απεργοσπάστες, αυτοί που αντί να οργανώνουν τον αγώνα μας τον υπονόμευαν σε κάθε ευκαιρία. Είναι αυτοί που σου είχαμε αποκαλύψει ότι είναι “ούνα ράτσα, ούνα φάτσα” με τον ΠΑΣΚΙΤΙΚΟ συνδυασμό και τώρα επιτέλους κατεβαίνοντας μαζί, ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ αποδεικνύουν όλα όσα καταγγέλαμε.

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΕΣ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

ΜΗΝ ΔΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΣΑΛΑΚΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 19 ΑΠΡΙΛΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ