19-09-2019 Τελευταία ενημέρωση: 08:05, στις 18-09-2019

Στην Ευρωβουλή η μείωση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Σχολιάστε το άρθρο
Κατηγορία: Τα νέα της Λέρου
Εμφανίσεις: 749 φορές

Το καυτό ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και σε όλες τις εν γένει παραμεθόριες περιοχές της Πατρίδας μας έθεσε για άλλη μια φορά μιλώντας στις 11/9/2018 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για την ώθηση της ανάπτυξης και της συνοχής σε παραμεθόριες περιφέρειες της ΕΕ ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι  «οι παραμεθόριες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι Περιφέρειες πρέπει πραγματικά να στηριχθούν αλλά αυτό σημαίνει  συγκεκριμένα μέτρα».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Πάρτε για παράδειγμα τι έγινε στη Ελλάδα. Η τρόικα και ο κύριος Τσίπρας μαζί συμφώνησαν και έχουμε αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στην Περιφέρεια του Αιγαίου, και στο Βόρειο Αιγαίο και στο Νότιο Αιγαίο, εκεί που υπήρχε μέχρι πρόσφατα χαμηλότερος ΦΠΑ και υπήρχε για να μπορεί να ανταγωνίζεται την Τουρκία που έχει ΦΠΑ 5%.Και επέβαλλε ο κύριος Τσίπρας με τις ευλογίες του κυρίου Ντομπρόφσκις και των υπολοίπων την αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας για τα νησιά».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Για ποια ρύθμιση μιλάμε και ποια στήριξη παραμεθορίων περιοχών στα νησιά του Αιγαίου τα οποία έχουν γεμίσει από πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες. Πρέπει στην πράξη να δούμε όλα τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για να στηριχτούν οι Περιφέρειες. Για να μπορέσουν οι παραμεθόριες περιοχές πραγματικά να έχουν ανάπτυξη και να μη διαλυθούν».

Ακολουθεί το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά.

https://youtu.be/3e6TRlS3f98


Πείτε κάτι εδώ...
Είστε επισκέπτης
Διαφορετικά σχολιάστε ως επισκέπτης με ψευδώνυμο
Φόρτωση σχολίου... Το σχόλιο θα ανανεωθεί μετά 00:00.

Γίνετε ο πρώτος επισκέπτης που θα σχολιάσει.

Βρείτε μας στο Facebook