back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στη Λέρο η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣτη Λέρο η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου

Τη Λέρο επισκέφθηκε σήμερα, 19 Σεπτεμβρίου, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, προκειμένου να συζητήσει με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα θέματα του νησιού. Η κα Καλογήρου, συναντήθηκε στο Δημαρχείο, με τον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Κόλια , τον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Κωνσταντινίδη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Μαυρουδή και τα στελέχη του Δήμου κ. Άγγελο Αγγελίδη, κα Θεοδώρα Πυροβολικού, κ. Χριστόδουλο Έλληνα και κ. Αλέξανδρο Ιγνατίδη. Η Γενική Γραμματέας ΑΔΑ συζήτησε μαζί τους :

1.Τα έργα που απαιτούνται για την αποκατάσταση του βυθού της Λιμνοδεξαμενής στο Φράγμα του Παρθενίου, ώστε να μην διαπιστώνεται απώλεια νερού.

2.Την ποιότητα του νερού της Λέρου και την ανάγκη κατασκευής δύο (2) Μονάδων Αφαλάτωσης , οι οποίες θα συμπληρώσουν τις υδρευτικές και αρδευτικές ανάγκες και απαιτήσεις της Λέρου.

3.Την δημιουργία Πύλης Εισόδου στη Λέρο και την περιβαλλοντική αδειοδότηση, που είναι απαραίτητη για το σκοπό αυτό. 4.Το έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ και την ανάγκη δημιουργίας ΧΥΤΥ .

Ο Δήμαρχος και οι συμμετέχοντες στη συνάντηση , διατύπωσαν στην Γενική Γραμματέα ΑΔΑ κα Καλογήρου την αδυναμία των Υπηρεσιών του Δήμου να συνδράμουν στο πλαίσιο διαδημοτικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος του Δήμου Αγαθονησίου, που προκύπτει από την έλλειψη της Ταμειακής Υπηρεσίας αυτού. Τη συνάντηση απασχόλησε και η συνεργασία του Δήμου με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου , ιδιαίτερα στα θέματα που αφορούν στον έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των Οργάνων του.

Η κα Καλογήρου, επισκέφθηκε τέλος τις εγκαταστάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου στο Λακκί, όπου εκτός των άλλων συζητήθηκε η ανάγκη να υλοποιηθεί το έργο «Τοποθέτησης Πλωτής Εξέδρας», την οποία έχει, ήδη, προμηθευτεί ο Δήμος.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ