back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη μπλακ λιστ δέκα Δήμοι (!) της Δωδεκανήσου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣτη μπλακ λιστ δέκα Δήμοι (!) της Δωδεκανήσου

ΕΚΤΟΣ ΛΙΣΤΑΣ, ΛΕΡΟΣ – ΠΑΤΜΟΣ – ΚΑΣΟΣ – ΚΑΡΠΑΘΟΣ

Δεν έχουν στείλει τα οικονομικά στοιχεία του 2012, αλλά ούτε και του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του 2013. Ανάμεσά τους Ρόδος, Κως, Κάλυμνος, Σύμη, Τήλος και άλλοι.

Δέκα από τους 14 Δήμους της Δωδεκανήσου(!) βρίσκονται στη μπλακ λιστ 217 Δήμων της χώρας που απειλούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών με κυρώσεις, καθώς δεν έχουν καταχωρήσει ακόμη τα οικονομικά στοιχεία του 2012 αλλά και του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2013, στον Κεντρικό Κόμβο Διαλειτουργικότητας του ΥΠ.ΕΣ, με αποτέλεσμα να «εντοπίζονται ελλείψεις που παρακωλύουν την πλήρη λειτουργία του Κ.Κ.Δ., και προκαλούν χρονική υστέρηση στη μετάβαση στο συγκεκριμένο σύστημα παρακολούθησης».

Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που απέστειλε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Γ. Ιωαννίδης «η απουσία μέρους ή συνόλου των οικονομικών στοιχείων από τον κόμβο δύναται να επισύρει τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις», οι οποίες αφορούν «παρακράτηση της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, πρόστιμο επί των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, διοικητικές κυρώσεις».

ΟΙ ΔΕΚΑ Δήμοι της Δωδ/σου που βρίσκονται στη μπλακ λιστ του Υπ. Εσωτερικών είναι οι εξής:

– ΡΟΔΟΣ

– ΚΩΣ

– ΚΑΛΥΜΝΟΣ

– ΣΥΜΗ

– ΤΗΛΟΣ

– ΧΑΛΚΗ

– ΝΙΣΥΡΟΣ

– ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

– ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

– ΛΕΙΨΟΙ

ΟΙ ΔΗΜΟΙ της Δωδ/σου που δεν βρίσκονται στη μπλακ λιστ είναι η Κάρπαθος, η Κάσος, η Πάτμος και η Λέρος.

Επιμέλεια: Rodosalarm

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ