back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στη Λέρο το ιστιοφόρο πλοίο “PALINURO”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣτη Λέρο το ιστιοφόρο πλοίο "PALINURO"

Το ιταλικό εκπαιδευτικό πλοίο “Palinuro” κάνει μια στάση στη Λέρο από την 1η έως 6η Σεπτεμβρίου 2016, με την ευκαιρία της εκδήλωσης «Στις ρίζες του SAR» (Έρευνα και Διάσωση) διοργανωμένης από το, ελληνο-ιταλικό Σύλλογο ΑΙΑΛ με την συνεργασία του Δήμου Λέρου και υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας Αθηνών και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Καθελκύστηκε το 1934 στην Γαλλία ως αλιευτικό πλοίο, και μετατράπηκε το 1954 σε εκπαιδευτικό πλοίο του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού.

70 μέτρα μήκους και 5 μέτρα βάθους, το ιστιοφόρο πλοίο φέρει 1000 τετραγωνικά μέτρα πανιά και μηχανή 600 hp, και εκτοπίζει 1300 τόνους.

Θα αγκυροβολήσει στο λιμάνι Λακκιού και θα είναι ανοικτό στο κοινό για επίσκεψη καθημερινά από 10 ως 12 πμ (εκτός 1η Σεπτεμβρίου) και από 3 ως 6 και 9 ως 11 μμ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Λέρο οι επιβαίνοντες Δόκιμοι θα απασχολούνται με μια σειρά πολιτιστικών δραστηριοτήτων και θα ανακαλύψουν την ιστορική και αρχιτεκτονική κληρονομιά του νησιού.

Το “Palinuro” θα συνεχίσει την εκπαιδευτική κρουαζιέρα του την 7η Σεπτεμβρίου μετά την επίσημη συμμετοχή στο μνημόσυνο που θα πραγματοποιηθεί στο ιταλικό μνημείο των πεσόντων της Μάχης της Λέρου την 6η Σεπτεμβρίου στις 10:00.

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ