back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στη Λέρο οι Μικρές Ιστορίες!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣτη Λέρο οι Μικρές Ιστορίες!

Η παιδαγωγική ομάδα Μικρές Ιστορίες ταξιδεύει από την Αθήνα στη Λέρο και διοργανώνει ένα διήμερο φεστιβάλ γεμάτο δράσεις για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς!

Η διοργάνωση των δράσεων γίνεται με την ευγενική υποστήριξη του ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ

και της ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΕΡΟΥ.

Περισσότερα για τις ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ μπορείτε να δείτε στο www.mikresistories.gr 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων περιλαμβάνει: 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΙΟΥ 2016

12:00-13:30: “Ο πρίγκιπας Μισός” Θεατρική αφήγηση παραμυθιού από την συγγραφέα Κατερίνα Ανωγιαννάκη και εικαστικό εργαστήριο. (για γονείς και παιδιά 3-8 ετών) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΡΟΥ-Πλάτανος

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

-Αν είσαι όμορφος, έξυπνος και πρίγκιπας η ζωή μοιάζει σχετικά εύκολη! Εκτός κι αν έχεις τη συνήθεια ν’ αφήνεις τα πάντα…ΜΙΣΑ. Πώς περιμένεις μετά να σου εμπιστευτούν ΟΛΟΚΛΗΡΟ βασίλειο; Και αν εσύ δεν θες να γίνεις βασιλιάς και έχεις άλλα σχέδια στο μυαλό σου;

Ένα βιβλίο από τη συγγραφέα Κατερίνα Ανωγιαννάκη με θέμα τη διαφορετικότητα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των παιδιών.

Σκηνικό, περούκες, κοστούμια, μουσική και το παραμύθι αρχίζει να παίρνει μορφή! 

18:00-19:00: “Αυτό…” Θεατρική παράσταση για παιδιά από 2 ετών!

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΕΡΟΥ-Αγ. Μαρίνα

(αριθμός θέσεων:50) κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 210-9227730 ή στο info@mikresistories.gr

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 5 ΕΥΡΩ.

Η ομάδα ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ παρουσιάζει μια θεατρική παράσταση, εμπνευσμένη από το έργο “Περιμένοντας τον Γκοντό” του Σάμουελ Μπέκετ.

Το “ΑΥΤΟ…” απευθύνεται σε παιδιά από 2 ετών αλλά και σε ενήλικες που θα ήθελαν να τρυπώσουν για λίγο στη σκέψη και στο παιχνίδι των παιδιών.

Μια παράσταση με εμφανή εικαστικά στοιχεία και μινιμαλιστική προσέγγιση ασχολείται με χιούμορ και φαντασία με το θέμα του χρόνου και της αναμονής, αγγίζοντας παράλληλα έννοιες που σχετίζονται με την απώλεια και την επανένωση με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. 

Η Τίτα και η Λου είναι δυο κορίτσια που βρίσκονται κάτω από ένα δέντρο και περιμένουν. Περιμένουν να έρθει “ΑΥΤΟ” χωρίς να γνωρίζουν πώς μπορεί να μοιάζει, τί είναι ή πότε θα έρθει. Κατά τη διάρκεια της αναμονής τους τα αντικείμενα μεταμορφώνονται και όλα όσα φαντάζονται γίνονται πραγματικότητα.

Ένα ταξίδι στον κόσμο της παιδικής σκέψης και ένα παιχνίδι ανάμεσα στην πραγματικότητα και την φαντασία όπου ο χρόνος δεν έχει θέση! 

19:30-21:00: “Ρόλοι και επικοινωνία στις σχέσεις” Ομιλία.

Εισηγητής: Γιώργος Παραδείσης, ψυχολόγος

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΕΡΟΥ-Αγ. Μαρίνα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ-ΔΙΝΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ. 

Πως χτίζονται οι σχέσεις μας με τους υπόλοιπους ανθρώπους; Τι είναι οι ρόλοι και πως συμβάλλουν στην δημιουργία προβλημάτων που συναντάμε στις σχέσεις μας; Πως μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας, αλλάζοντας ρόλους; Για ποιο λόγο επικοινωνούμε με τους άλλους και πως μπορούμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας;

Σε αυτή την ομιλία θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το ζήτημα των ανθρωπίνων σχέσεων, τόσο των φιλικών, όσο και των συντροφικών και των οικογενειακών. Θα εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους συναναστρεφόμαστε με τους γύρω μας και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας, μέσα από την εξέταση θεωριών της ψυχολογίας και παραδειγμάτων που συναντάμε στην καθημερινότητά μας. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΙΟΥ 2016

Εργαστήρια για παιδιά στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΡΟΥ-Πλάτανος.

Κόστος: 5 ευρώ για κάθε παιδί.

10:30-11:30 “Παιχνίδια με…εφημερίδες!”

Εικαστικό εργαστήρι για γονείς και παιδιά 18-36 μηνών

Ο χώρος γεμίζει εφημερίδες και το παιχνίδι ξεκινάει! Τι ήχους ακούμε; Σε πόσα μέρη μπορούμε να κρυφτούμε; Πως μοιάζει η βροχή; Ενα εικαστικό εργαστήριο με τεχνικές κολλάζ και ζωγραφικής για τους πολύ μικρούς μας φίλους! 

11:30–12:30 “Χοροζωγραφική και διαδρομές” Εργαστήριο για παιδιά 3-5 ετών.

Μεγάλα χαρτιά απλώνονται στο πάτωμα, η μουσική δίνει τον ρυθμό και το έργο μας είναι έτοιμο! Διαδρομές με το σώμα μας και ζωγραφική σε μεγάλες επιφάνειες! Ο χώρος μεταμορφώνεται σε έργο τέχνης! 

12:30-13:30: “Το κυκλαδικό ειδώλιο και τα συναισθήματα”

Εργαστήριο για παιδιά 5-8 ετών.

Τι είναι τα κυκλαδικά ειδώλια; Τι θα μας έλεγαν αν είχαν φωνή να μας μιλήσουν; Που τα συναντάμε; Προβολές κυκλαδικών ειδωλίων γίνονται η αφορμή για μια γνωριμία με τα μουσεία και τα αγάλματα.Παιχνίδα μυθοπλασίας και γλυπτική με πηλό! Το δικό μας ειδώλιο είναι έτοιμο! 

11:00-14:00:“Τα συναισθήματα και η προσέγγισή τους στην προσχολική εκπαίδευση”

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΛΑΚΚΙΟΥ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 10 ΕΥΡΩ. ΔΙΝΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ

Τι είναι τα συναισθήματα και πώς τα αναγνωρίζουμε; Πόσο σημαντικό είναι να επικοινωνούμε τα συναισθήματά μας με τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μας ;

Ο ψυχολόγος Γιώργος Παραδείσης και η παιδαγωγός Κατερίνα Ανωγιαννάκη διοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο με θέμα “Τα συναισθήματα και η προσέγγισή τους στην προσχολική εκπαίδευση”

Το σεμινάριο έχει στόχο να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες, σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο, μεθόδους και τεχνικές που θα οδηγήσουν τα παιδιά τόσο στο να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους όσο και να τα επικοινωνούν με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας τους.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδαγωγούς, φοιτητές και όλους όσοι ασχολούνται με ομάδες παιδιών. 

ΔΟΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 

11:00-12:00 “Τα συναισθήματα και η επικοινωνία” Ποιά είναι τα βασικά συναισθήματα και πώς τα αναγνωρίζουμε; Εξωλεκτική επικοινωνία. Συστημική προσέγγιση-βιωματικές δράσεις.

Εισηγητής: Γιώργος Παραδείσης, ψυχολόγος. 

12:00-12:45: “Το σώμα ως μέσο επικοινωνίας” Μορφές σωματικής έκφρασης. Ο χορός, η κίνηση και η έκφραση συναισθημάτων χωρίς λέξεις. Θεατρική έκφραση και παντομίμα.

Εισηγήτρια: Κατερίνα Ανωγιαννάκη, παιδαγωγός-εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής. 

12:45-13:00: Διάλειμμα. 

13:00-14:00: “Η τέχνη της ζωγραφικής και τα συναισθήματα” Πώς μπορεί η ζωγραφική να μας οδηγήσει σε δράσεις που αφορούν τα συναισθήματα μέσα στην τάξη; Μοντέρνα τέχνη και παιχνίδια μυθοπλασίας. Θεραπευτικά παραμύθια και εικαστικές δράσεις.

Εισηγήτρια: Κατερίνα Ανωγιαννάκη, παιδαγωγός-εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 

-Για την συμμετοχή στην θεατρική παράσταση και στα εργαστήρια για παιδιά χρειάζεται προκράτηση θέσεων στο 210-9227730 ή στο info@mikresistories.gr

-Για την συμμετοχή στο βιωματικό σεμινάριο, λόγω του περιορισμένου αριθμού ατόμων, χρειάζεται οπωσδήποτε δήλωση συμμετοχής στο 210-9227730 ή στο info@mikresistories.gr.

-Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας στο www.mikresistories.gr

 

Με την ευγενική υποστήριξη του ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ και της ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΕΡΟΥ

 

ΧΟΡΗΓΟΙ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΡΟΥ

                  AEGEAN TRAVEL

                 CRITHONI’ S PARADISE HOTEL

                 BLUESTAR FERRIES

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ