• ΣΟΚ: Νέα απεργία της ΠΝΟ – Δεμένα τα πλοία μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής

    ΣΟΚ: Νέα απεργία της ΠΝΟ – Δεμένα τα πλοία μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής

    Αναγνώσεις: 103

Δεν κάνουν πίσω οι ναυτεργάτες και προχωρούν σε νέα 48ωρη απεργία.

Για άλλες δύο ημέρες θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία, καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης (8/12), κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής της επιτροπής της, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τη συνέχιση της απεργιακής της κινητοποίησης, με νέα 48ωρη απεργία που θα ξεκινά αύριο, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στις 06.00 και θα λήγει την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου το πρωί στις 06.00.

Σε ανοιχτή επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννη Χαλά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, επανέρχεται διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αύξησης της φορολογίας στο ισχύον φορολογικό καθεστώς των ναυτικών, ενώ όπως ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωση «για τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της ναυτοσύνης, το υπουργείο δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες για διάλογο, καλώντας τον κάθε φορά αρμόδιο υπουργό και την ΠΝΟ σε συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας».

Συγκεκριμένα ο υπουργός αναφέρει και την προτεινόμενη ημερομηνία συνάντησης με τον υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, για την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου.

iefimerida.gr