back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Σε… καλοκαιρινά επίπεδα η τιμή της βενζίνης – 1.83 στην Κω, 1.87 στη Λέρο, 1.95 στην Πάτμο!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣε... καλοκαιρινά επίπεδα η τιμή της βενζίνης - 1.83 στην Κω, 1.87 στη Λέρο, 1.95 στην Πάτμο!

Μέση τιμή στα Δωδεκάνησα: 1,874. Μέση τιμή στην Αττική: 1,809

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι το “ράλι” ανόδου των τιμών της βενζίνης αποδίδεται σε σημαντικό βαθμό στην κερδοσκοπία των διυλιστηρίων της Μεσογείου, τα οποία πάντα στις θερινές περιόδους ανέβαζαν τις τιμές λόγω των αυξημένων μετακινήσεων.

Φέτος όμως, στην καρδιά του Χειμώνα, παρατηρείται μια εκρηκτική άνοδος στην τιμή της αμόλυβδης. Όσον αφορά το νησί της Λέρου, η μέση τιμή της αμόλυβδης σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών, κυμαίνεται στο 1,87/Λίτρο. Στην Πάτμο, η κατάσταση είναι ακόμη πιο δραματική αφού το Υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρει ότι η τιμή της αμόλυβδης (95 οκτ) άγγιξε το 1,959/Λίτρο!!!

Στην Κάλυμνο οι τιμές είναι επίσης αυξημένες, ενώ στο νησί της Κω αλλά και στη Ρόδο, η βενζίνη πωλείται σαφώς χαμηλότερα σε σχέση με το βόρειο συγκρότημα Δωδεκανήσου!

Σύμφωνα με μελέτη του πρακτορείου Bloomberg σε 60 χώρες, η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα είναι από τις ακριβότερες στον κόσμο σε μία περίοδο που το διαθέσιμο εισόδημα συρρικνώνεται. 

Σημειωτέων, ότι η Ελλάδα εμφανίζεται στην πρώτη θέση μεταξύ 60 χωρών στη δαπάνη για την αγορά ενός λίτρου βενζίνης ως ποσοστό ημερομισθίου, σύμφωνα πάντα με πρόσφατη έρευνα του Bloomberg που πραγματοποιήθηκε από 3 έως 18 Ιανουαρίου 2013.

Σε ότι αφορά την τιμή πώλησης του λίτρου, η Ελλάδα καταλαμβάνει την έκτη θέση της σχετικής κατάταξης.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες δαπανούν το 15% του ημερομισθίου για την αγορά ενός λίτρου βενζίνης, ενώ συνολικά δαπανούν το 4,8% του εισοδήματός τους για τον ανεφοδιασμό του οχήματός τους.

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ