back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε καλό δρόμο η αδελφοποίηση του Δήμου Λέρου με τον Δήμο Yalikavak Τουρκίας

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣε καλό δρόμο η αδελφοποίηση του Δήμου Λέρου με τον Δήμο Yalikavak Τουρκίας

Την επιθυμία για αδελφοποίηση των δήμων τους, εξέφρασαν ο δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας και ο δήμαρχος του Yalikavak κ. Saruhan, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, απογευματινές ώρες, στο γραφείο του δημάρχου.

Οι δυο δήμαρχοι έθεσαν τις βάσεις για μια νέα φιλία, που μόνο οφέλη θα έχει και για τους δυο δήμους. Ο δήμαρχος Λέρου τόνισε ότι τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ανάπτυξη σχέσεων με τη γείτονα χώρα, όχι μόνο ανάμεσα στους δημάρχους αλλά και στον απλό κι επιχειρηματικό κόσμο.

Από την άλλη, ο Δήμαρχος του Yalikavak με παράπονο εξέφρασε πως είχε επιδιώξει άλλες δυο φορές παλαιότερα την αδελφοποίηση με το δήμο μας, σε συναντήσεις που είχε με την προηγούμενη δημοτική αρχή, όμως η επιθυμία του ποτέ δεν εισακούστηκε. Δεσμεύτηκε επίσης πως κατά την επιστροφή του στην Τουρκία θα επιδιώξει συνάντηση με τους εκεί επιχειρηματίες, προκειμένου αυτοί να επενδύσουν στο νησί μας.

Η απουσία τελωνείου, συμφώνησαν πως δε θα σταθεί εμπόδιο στην ανάπτυξη ισχυρών και ουσιαστικών δεσμών. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα τεθεί το θέμα της αδελφοποίησης, ενώ ο δήμος μας θα πραγματοποιήσει την πρώτη συνάντηση στο Yalikavak στις αρχές Σεπτέμβρη.

Ο Δήμαρχος Λέρου και η Δημοτική αρχή, είχαν πάντοτε ως πρωταρχικό μέλημα την ανάπτυξη του νησιού μας τόσο τουριστικά όσο και οικονομικά. Δε θα αφήσουν το χρόνο να κυλίσει αρνητικά και οι ενέργειες θα γίνουν άμεσα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως οι ανοιχτές πόρτες του δημαρχιακού μεγάρου μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη του νησιού μας.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ