back to top
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Σημαντικό βήμα για τον τουρισμό: Απευθείας σύνδεση Ξηρόκαμπου Λέρου – Μαστιχαρίου Κω, με τα πλοία της Α.Ν.Ε. Καλύμνου!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣημαντικό βήμα για τον τουρισμό: Απευθείας σύνδεση Ξηρόκαμπου Λέρου - Μαστιχαρίου Κω, με τα πλοία της Α.Ν.Ε. Καλύμνου!

Σημαντικό βήμα για την τουριστική ανάπτυξη της Λέρου αποτελεί η είδηση της επικείμενης υπογραφής της σύμβασης μεταξύ Δήμου Λέρου – ΑΝΕΚ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας με το νησί της Κω, μέσω των ταχυπλόων της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Καλύμνου!

Πιο συγκεκριμένα, χθες 15/6/2012, ο Δήμαρχος Λέρου κάλεσε στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου τους εκπρόσωπους της ΑΝΕΚ και τους επιχειρηματίες της Λέρου που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, ώστε να γίνει μια ενδελεχής ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ.

Στην ενημέρωση ο δήμαρχος Λέρου ανέφερε ότι παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει ο ίδιος με τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, έχει βάλει στόχο την τουριστική ανάπτυξη της Λέρου και προσπαθεί για το καλύτερο αποτέλεσμα το ταχύτερο δυνατό.

Ό κ. Κόλιας στην ομιλία του κάλεσε όλους του πολίτες της Λέρου, τους επιχειρηματίες καθώς και τους Δημοτικούς Συμβούλους να τον στηρίξουν σε αυτή την επίπονη προσπάθεα, η οποία όπως τόνισε θα έχει σύντομα απτά αποτελέσματα για την οικονομία της Λέρου και τους Λεριούς δημότες.

Κατόπιν το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι η υλοποίηση συνεργασίας των ξενοδόχων της Λέρου και των τουριστικών πρακτόρων της Κω θα γίνει μόνο με την απευθείας σύνδεση της Κω και των βορείων Δωδεκανήσων.

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ τόνισε ότι το “Νήσος Κάλυμνος” συνδέει τα νησιά μας το Χειμώνα ενώ την θερινή περίοδο το “Κάλυμνος star” και το “Κάλυμνος dolphin” προσφέρουν αξιόπιστες υπηρεσίες συνδέοντας την Κω με την Κάλυμνο μεταφέροντας πλήθος αλλοδαπών επισκεπτών.

Σε πρώτη φάση ο άμεσος στόχος είναι η διοργάνωση ημερήσιων εκδρομών από το Μαστιχάρι της Κω προς το Ξηρόκαμπο Λέρου, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, αφού υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον από 2-3 μεγάλα τουριστικά πρακτορεία της Κω.

Επίσης όπως είπε, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα από το Δήμο Λέρου και τους φορείς, στην υλοποίηση σχεδίου για την οργάνωση του τουρισμού.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι η ΑΝΕΚ επιθυμεί χαμηλά επίπεδα τιμών, ενώ προσφέρει στα τουριστικά πρακτορεία της Κω, τις ίδιες τιμές για τη Λέρο όπως και για την Κάλυμνο.

Ο δήμος Λέρου θα χρηματοδοτήσει το επιπλέον κόστος σε πετρέλαιο, το οποίο ανέρχεται στα 535 ευρώ και κατέληξε λέγοντας ότι η τιμή είναι αρκετά συμφέρουσα αν λάβει κανείς υπόψη του το όφελος του ότι η μεταφορά των τουριστών θα γίνεται αυθημερόν.

Τέλος, είπε ότι η σύμβαση που θα υπογραφεί με το Δήμο Λέρου για το 2013, “θα λύσει τα χέρια” των ξενοδόχων της Λέρου, ώστε να μπορέσουν να κλείσουν τα συμβόλαια με τα πρακτορεία του εξωτερικού.

Μετά την ομιλία του Προέδρου της ΑΝΕΚ, το λόγο έλαβαν διάφοροι Δημοτικοί Σύμβουλοι και φορείς της Λέρου οι οποίοι αναφέρθηκαν στο θέμα και έκαναν ερωτήσεις στον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ.

Ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία της επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας κας Σιφουνιού, η οποία αφού συμφώνησε με αυτά που είπε ο Δήμαρχος, τόνισε ότι υπάρχουν ευθύνες των προηγούμενων δημοτικών αρχών, αφού την τύχη της Λέρου όσον αφορά τον τουρισμό, “θα έπρεπε να την είχαμε πάρει στα χέρια μας εδώ και πολύ καιρό”. Συνεχίζοντας είπε χαρακτηριστικά, ότι “είναι πολύ αισιόδοξο το όλο σχέδιο. Είναι η εποχή που επιτέλους ωρίμασε αυτή η ιδέα. Χαίρομαι που αυτό έγινε έστω και με καθυστέρηση”.

Κατόπιν το λόγο έλαβε ο κ. Εμμ. Κουμπάρος, ο οποίος υπερασπίστηκε το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής ζητώντας το σεβασμό του σώματος, για το έργο που έγινε τα τελευταία χρόνια, ενώ τόνισε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή προσπαθούσε να κάνει υποδομές στη Λέρο. Τέλος απέδωσε τα εύσημα για το γεγονός ότι πραγματοποιείται αυτή η κίνηση.

Άλλη μια τοποθέτηση που αξίζει να αναφερθεί είναι αυτή του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Κωνσταντινίδη, ο οποίος είπε ότι “αισθάνομαι υπερήφανος αφού το συγκεκριμένο έργο είναι το 2ο μεγαλύτερο έργο μετά το αεροδρόμιο της Λέρου…” Σημείωσε επίσης ότι μετά τις προσπάθειες που είχαν γίνει από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο κ. Κώστα Τσαντίλα, δεν έγινε καμία κίνηση προς αυτή τη κατεύθυνση τα τελευταία χρόνια.

leros.com.gr 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ