ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kroupia leros
Navarone-ad
Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, 2026
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
14 °c
Alinda
13 ° Πε
10 ° Πα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ » Σημαντικό βήμα για τον τουρισμό: Απευθείας σύνδεση Ξηρόκαμπου Λέρου – Μαστιχαρίου Κω, με τα πλοία της Α.Ν.Ε. Καλύμνου!

Σημαντικό βήμα για τον τουρισμό: Απευθείας σύνδεση Ξηρόκαμπου Λέρου – Μαστιχαρίου Κω, με τα πλοία της Α.Ν.Ε. Καλύμνου!

Άκης Γρεκός Συντάκτης: Άκης Γρεκός
16/06/2012
- ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 2 Λεπτά
0
7
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
243
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Σημαντικό βήμα για την τουριστική ανάπτυξη της Λέρου αποτελεί η είδηση της επικείμενης υπογραφής της σύμβασης μεταξύ Δήμου Λέρου – ΑΝΕΚ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας με το νησί της Κω, μέσω των ταχυπλόων της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Καλύμνου!

Πιο συγκεκριμένα, χθες 15/6/2012, ο Δήμαρχος Λέρου κάλεσε στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου τους εκπρόσωπους της ΑΝΕΚ και τους επιχειρηματίες της Λέρου που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, ώστε να γίνει μια ενδελεχής ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ.

Στην ενημέρωση ο δήμαρχος Λέρου ανέφερε ότι παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει ο ίδιος με τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, έχει βάλει στόχο την τουριστική ανάπτυξη της Λέρου και προσπαθεί για το καλύτερο αποτέλεσμα το ταχύτερο δυνατό.

Διαβάστε επίσης:

Τ. Κωττάκης: Σύσκεψη στη Ρόδο για την πορεία έργων και τις επόμενες δημοπρατήσεις στη Λέρο

Τ. Κωττάκης: Σύσκεψη στη Ρόδο για την πορεία έργων και τις επόμενες δημοπρατήσεις στη Λέρο

24.02.2026
427
Λέρος: Πρόσκληση σε Χοροημερίδα της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Δωδεκανήσου

Λέρος: Πρόσκληση σε Χοροημερίδα της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Δωδεκανήσου

24.02.2026
532

Ό κ. Κόλιας στην ομιλία του κάλεσε όλους του πολίτες της Λέρου, τους επιχειρηματίες καθώς και τους Δημοτικούς Συμβούλους να τον στηρίξουν σε αυτή την επίπονη προσπάθεα, η οποία όπως τόνισε θα έχει σύντομα απτά αποτελέσματα για την οικονομία της Λέρου και τους Λεριούς δημότες.

Κατόπιν το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι η υλοποίηση συνεργασίας των ξενοδόχων της Λέρου και των τουριστικών πρακτόρων της Κω θα γίνει μόνο με την απευθείας σύνδεση της Κω και των βορείων Δωδεκανήσων.

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ τόνισε ότι το “Νήσος Κάλυμνος” συνδέει τα νησιά μας το Χειμώνα ενώ την θερινή περίοδο το “Κάλυμνος star” και το “Κάλυμνος dolphin” προσφέρουν αξιόπιστες υπηρεσίες συνδέοντας την Κω με την Κάλυμνο μεταφέροντας πλήθος αλλοδαπών επισκεπτών.

Σε πρώτη φάση ο άμεσος στόχος είναι η διοργάνωση ημερήσιων εκδρομών από το Μαστιχάρι της Κω προς το Ξηρόκαμπο Λέρου, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, αφού υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον από 2-3 μεγάλα τουριστικά πρακτορεία της Κω.

Επίσης όπως είπε, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα από το Δήμο Λέρου και τους φορείς, στην υλοποίηση σχεδίου για την οργάνωση του τουρισμού.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι η ΑΝΕΚ επιθυμεί χαμηλά επίπεδα τιμών, ενώ προσφέρει στα τουριστικά πρακτορεία της Κω, τις ίδιες τιμές για τη Λέρο όπως και για την Κάλυμνο.

Ο δήμος Λέρου θα χρηματοδοτήσει το επιπλέον κόστος σε πετρέλαιο, το οποίο ανέρχεται στα 535 ευρώ και κατέληξε λέγοντας ότι η τιμή είναι αρκετά συμφέρουσα αν λάβει κανείς υπόψη του το όφελος του ότι η μεταφορά των τουριστών θα γίνεται αυθημερόν.

Τέλος, είπε ότι η σύμβαση που θα υπογραφεί με το Δήμο Λέρου για το 2013, “θα λύσει τα χέρια” των ξενοδόχων της Λέρου, ώστε να μπορέσουν να κλείσουν τα συμβόλαια με τα πρακτορεία του εξωτερικού.

Μετά την ομιλία του Προέδρου της ΑΝΕΚ, το λόγο έλαβαν διάφοροι Δημοτικοί Σύμβουλοι και φορείς της Λέρου οι οποίοι αναφέρθηκαν στο θέμα και έκαναν ερωτήσεις στον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ.

Ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία της επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας κας Σιφουνιού, η οποία αφού συμφώνησε με αυτά που είπε ο Δήμαρχος, τόνισε ότι υπάρχουν ευθύνες των προηγούμενων δημοτικών αρχών, αφού την τύχη της Λέρου όσον αφορά τον τουρισμό, “θα έπρεπε να την είχαμε πάρει στα χέρια μας εδώ και πολύ καιρό”. Συνεχίζοντας είπε χαρακτηριστικά, ότι “είναι πολύ αισιόδοξο το όλο σχέδιο. Είναι η εποχή που επιτέλους ωρίμασε αυτή η ιδέα. Χαίρομαι που αυτό έγινε έστω και με καθυστέρηση”.

Κατόπιν το λόγο έλαβε ο κ. Εμμ. Κουμπάρος, ο οποίος υπερασπίστηκε το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής ζητώντας το σεβασμό του σώματος, για το έργο που έγινε τα τελευταία χρόνια, ενώ τόνισε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή προσπαθούσε να κάνει υποδομές στη Λέρο. Τέλος απέδωσε τα εύσημα για το γεγονός ότι πραγματοποιείται αυτή η κίνηση.

Άλλη μια τοποθέτηση που αξίζει να αναφερθεί είναι αυτή του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Κωνσταντινίδη, ο οποίος είπε ότι “αισθάνομαι υπερήφανος αφού το συγκεκριμένο έργο είναι το 2ο μεγαλύτερο έργο μετά το αεροδρόμιο της Λέρου…” Σημείωσε επίσης ότι μετά τις προσπάθειες που είχαν γίνει από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο κ. Κώστα Τσαντίλα, δεν έγινε καμία κίνηση προς αυτή τη κατεύθυνση τα τελευταία χρόνια.

leros.com.gr 

Tags: LEROSΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΑΛΥΜΝΟΣΚΟΛΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣΛΕΡΟΣ
Share3Tweet2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Η Λέρος στο επίσημο καλεντάρι της Harley Davidson Club Hellas: 80 άτομα έρχονται…

    23.02.2026
    Η Λέρος στο επίσημο καλεντάρι της Harley Davidson Club Hellas: 80 άτομα έρχονται τον Σεπτέμβριο 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Εκτεταμένες ζημιές στο παραλιακό οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία – Κλειστός ο…

    18.02.2026
    Λέρος: Εκτεταμένες ζημιές στο παραλιακό οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία – Κλειστός ο δρόμος στο Δρυμώνα 1.6K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Οι ισχυρές βροχοπτώσεις μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια

    18.02.2026
    Λέρος: Οι ισχυρές βροχοπτώσεις μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 45χρονου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

    18.02.2026
    Λέρος: Σύλληψη 45χρονου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Άγρια καταδίωξη ταχύπλοου, σύλληψη 27χρονου διακινητή στα Βουρλίδια μετά από επικίνδυνους ελιγμούς

    21.02.2026
    Λέρος: Άγρια καταδίωξη ταχύπλοου, σύλληψη 27χρονου διακινητή στα Βουρλίδια μετά από επικίνδυνους ελιγμούς 1.3K
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Τ. Κωττάκης: Σύσκεψη στη Ρόδο για την πορεία έργων και τις επόμενες δημοπρατήσεις στη Λέρο
  • Λέρος: Πρόσκληση σε Χοροημερίδα της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Δωδεκανήσου
  • Συναντήσεις Νικητιάδη σε Ρόδο με Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ταξί και Ομοσπ. Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Δωδεκανήσου
  • Συνάντηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Κροατίας με τον Πρέσβη της Κροατίας στην Ελλάδα

Νεότερα Video

Πανιώνιος Λέρου: Επίσκεψη στο SAP Garden του Μονάχου και θερμή φιλοξενία στο Άσχαϊμ

Πανιώνιος Λέρου: Επίσκεψη στο SAP Garden του Μονάχου και θερμή φιλοξενία στο Άσχαϊμ

371 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
23 Φεβρουαρίου 2026
Λέρος: Δηλώσεις του Δημάρχου Άσχαϊμ στον Νίκο Ιγνατίδη

Λέρος: Δηλώσεις του Δημάρχου Άσχαϊμ στον Νίκο Ιγνατίδη

905 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
20 Φεβρουαρίου 2026
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

© 2004 - 2026 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2026 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.