back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ροταριανός Όμιλος Λέρου: Εμβολιάστηκαν 160 παιδιά στο hot spot

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΡοταριανός Όμιλος Λέρου: Εμβολιάστηκαν 160 παιδιά στο hot spot

To Ροταριανό Κοινοτικό Σώμα για την Πρόληψη και Θεραπεία Ασθενειών με την στήριξη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο οποίος και χορήγησε την σχετική άδεια εμβολίασε την Πέμπτη και την Παρασκευή 20 – 21 Φεβρουαρίου στο hot spot της Λέρου 160 παιδιά ηλικίας 1-5 ετών.  Η πρώτη φάση των εμβολιασμών  πραγματοποιήθηκε στο hot spot της Κω στις 7- 9 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια η Ομάδα Εθελοντών ιατρών/φαρμακοποιών, με επικεφαλής την πΔ Μαριάννα Καλοειδά, επισκέφθηκε το νησί μας. 

 Οι εμβολιασμοί του Προγράμματος Bomar της 2470 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ σύμφωνα με τον προγραμματισμό που εκπόνησε η Περιφέρεια αποτελεί την σημαντικότερη οργανωμένη πρωτοβουλία και δράση της 2470 Περιφέρειας τα τελευταία χρόνια. Μια πρωτοβουλία που δείχνει την αγάπη των Ροταριανών για τον δημιουργικό εθελοντισμό με σκοπό την ανακούφιση όσων έχουν ανάγκη.

Η Περιφέρεια με συντονισμό των επιτροπών της (Ροταριανού Ιδρύματος, πΔ Κ. Χουτουριάδης και Υγείας, πΔ Μ. Καλοειδά) προσέφερε στην κοινωνία μοναδική υπηρεσία. Μια υπηρεσία που εκτός του σημαντικού ανθρωπιστικού της χαρακτήρα, συνέβαλε  αποφασιστικά στην διαφύλαξη της υγείας των τοπικών κοινωνιών των νησιών μας που τόσο υποφέρουν από το βάρος των μεταναστευτικών ροών. Για να υλοποιηθεί η παραπάνω δράση, ξεπεράσθηκαν μια σειρά από πολλά ζητήματα που έχρηζαν ρύθμισης, από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα.

Χορηγοί του Προγράμματος Bomar είναι το Ροταριανό Ίδρυμα (Μέγας Χορηγός), η Eurobank, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Ρ.Ο. Βουδαπέστης, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την αποφασιστική συνδρομή τους.

Επίσης ευχαριστούμε για την βοήθεια και την άψογη οργάνωση όλα τα μέλη του  Ροταριανού Ομίλου  Λέρου, την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. του διερμηνείς και το ξενοδοχείο Crithonis Paradise.

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ