back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ψηφίστηκε ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΨηφίστηκε ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Λέρου

Ψηφίστηκε απ’ το δημοτικό συμβούλιο ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Λέρου βάσει της Εισηγητικής Έκθεσης και του σχεδίου του νέου προτεινόμενου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ) του Δήμου, που συντάχθηκε από την Ομάδα Εργασίας του Νομού (Ο.Ε.Ν.) όπως συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό, με συντονιστή τον σύμβουλο τοπικής ανάπτυξης της ΤΕΔΚ και μετά από επικοινωνία και συνεργασία για τη συγκέντρωση των στοιχείων με τη Δημοτική Αρχή και την αρμόδια υπάλληλο του Δήμου Λέρου.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ και εκτελέστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΕΕΤΑΑ. στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου εφαρμογής του Ν. 3852/2010 «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης».

Με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Λέρου καθορίζονται η εσωτερική διάρθρωση των υπηρεσιών σε Γενικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις, Τμήματα, Αυτοτελή Τμήματα και Αυτοτελή Γραφεία, οι αρμοδιότητές τους και οι θέσεις κατά κατηγορίες και κλάδους προσωπικού. Επίσης ορίζονται οι κλάδοι ΠΕ,ΤΕ και ΔΕ των οποίων οι υπάλληλοι κρίνονται για την κατάληψη θέσεων προϊσταμένων των κατά περίπτωση οργανικών μονάδων, ανάλογα με την ειδικότητα του κλάδου και το αντικείμενο των συγκεκριμένων οργανικών μονάδων.

Η σύσταση των θέσεων προσωπικού με τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των Ο.Τ.Α. γίνεται μετά από εκτίμηση των υπηρεσιακών αναγκών και με την προϋπόθεση ότι για τη σύσταση κάθε νέας οργανικής θέσης θα πρέπει ο μέσος όρος των τακτικών εσόδων των δύο τελευταίων ετών να είναι διπλάσιος του ποσού στο οποίο ανέρχεται η ετήσια δαπάνη του βασικού μισθού του καταληκτικού κλιμακίου των προτεινόμενων νέων θέσεων, πολλαπλασιαζόμενης της δαπάνης αυτής επί δύο.

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες για την κάλυψη αναγκών των ΟΤΑ, απαιτείται η πρόσληψη υπαλλήλων κλάδων που δεν προβλέπονται από τις σχετικές ρυθμίσεις, η ονομασία του κλάδου καθορίζεται με βάση τη λειτουργία που θα καλυφθεί και τα σχετικά τυπικά προσόντα.

Σύμφωνα με το άρθρο 97 του Ν. 3852/2010:

«Οι συνιστώμενοι δια του παρόντος Δήμοι και στο πλαίσιο κατάρτισης των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας και της Συγκρότησης των υπηρεσιών τους, σύμφωνα με το άρθρο 10 του κυρωτικού νόμου 3584/2007 (ΦΕΚ 143 Α΄), υποχρεούνται μέχρι 31-12-2012 να περιλάβουν στους ανωτέρω οργανισμούς και υπηρεσιακές μονάδες με τα ακόλουθα αντικείμενα:

α) Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
β) Οικονομική υπηρεσία
γ) Τεχνική Υπηρεσία
δ) Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών
ε) Διαφάνειας
στ)Νομικής υποστήριξης
ζ) Διοίκησης-Διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού
η) Άσκηση Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων.
θ) Περιβάλλοντος-Πολιτικής Προστασίας
ι) Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς και
ια) Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας, εφόσον ασκούνται αντίστοιχες αρμοδιότητες.

Υπόψη ότι στα πλαίσια της σωστής και εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου Λέρου θα πρέπει να συσταθεί σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 98 του Ν. 3852/2010 ειδικό αυτοτελές γραφείο, το οποίο υπάγεται απευθείας στο Δήμαρχο, για την παροχή διοικητικής βοήθειας σε άτομα που έχουν αντικειμενική αδυναμία προσπέλασης στις υπηρεσίες τους ή στα αρμόδια ΚΕΠ.

Το γραφείο αυτό πρέπει να προβλεφθεί στον Ο.Ε.Υ. Σύμφωνα με το άρθρο 266 του Ν. 3852/2010 η Ταμειακή λειτουργία των Δήμων διεξάγεται από ειδική υπηρεσιακή μονάδα, η οποία αποτελεί μέρος της οικονομικής υπηρεσίας και συνιστάται με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.)

Πηγή: Leros.com.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ