back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρότυπο πνευματικό κέντρο “ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΤΤΑΚΗ” – Δωρεά του πρώην δημάρχου Λέρου κ. Τιμόθεου Κωττάκη

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΠρότυπο πνευματικό κέντρο "ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΤΤΑΚΗ" - Δωρεά του πρώην δημάρχου Λέρου κ. Τιμόθεου Κωττάκη

Η ενορία του Αγίου Νικολάου, η μεγαλύτερη του νησιού μας, απέκτησε ένα πρότυπο πνευματικό κέντρο χάρη στην γενναιοδωρία του τέως Δημάρχου κ. Τιμόθεου Κωττάκη!

Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ Παΐσιος: «Χάρις την γενναιοδωρία του Τιμόθεου Κωττάκη η ενορία του Αγίου Νικολάου απέκτησε έναν υπέροχο χώρο για την νεολαία του νησιού».

Σε ένα νέο – σύγχρονο κτίριο 250 τετραγωνικών μέτρων το οποίο ανακατασκευάστηκε από τα θεμέλια με δαπάνες του τέως Δήμαρχου Τιμόθεου Κωττάκη στην μνήμη του πατέρα του πρεσβύτερου Κωττάκη Γεωργίου, θα στεγάζεται πλέον η ενορία του Λακκιού.

Τα εγκαίνια του νέου αυτού στολιδιού έγιναν προ δύο μηνών περίπου σε απόλυτα στενό οικογενειακό περιβάλλον, με την παρουσία του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ.κ Παϊσίου και σύσσωμου του ιερού κλήρου του νησιού μας.

Η εφημερίδα μας γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Τιμόθεος Κωττάκης δεν ήθελε να προβάλλει αυτό του το έργο λέγοντας μας πως «είναι κάτι απολύτως προσωπικό και τίποτε άλλο». Ωστόσο ως μέσο ενημέρωσης είναι υποχρέωση μας έναντι του αναγνωστικού κοινού και κατ’ επέκταση όλης της Λεριακής κοινωνίας να αναφερθούμε στο γεγονός αφιερώνοντας ένα μικρό ρεπορτάζ σ’ αυτή την γενναιόδωρη ενέργεια του πρώην Δημάρχου Λέρου.

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πρεσβύτερος Γεώργιος Κωττάκης υπήρξε εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Λακκίου από το έτος 1954 έως το 1968 και έζησε για πολλά χρόνια στο εν λόγω κτίριο που χρησιμοποιείτο σαν σπίτι του εφημερίου, μαζί με την σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά του.

Το κτίριο αποτελείται από την κεντρική αίθουσα, δύο αίθουσες διδασκαλίας, δύο μπάνια και ένα γραφείο ιερέως, ενώ είναι πλήρως εξοπλισμένο και επιπλωμένο.

Χρησιμοποιείται ως πνευματικό κέντρο και ήδη στην μία αίθουσα από τις δύο διδάσκονται νέα παιδιά την βυζαντινή μουσική από τον ιερέα Δαμασκηνό, αφιλοκερδώς.

Στο μέλλον σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει η πρόθεση να ξεκινήσει η δωρεάν εκπαίδευση στην τέχνη της κατασκευής ιερατικών ενδυμάτων δημιουργώντας έτσι προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης. 
 

Πρότυπο πνευματικό κέντρο ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΤΤΑΚΗ - Δωρεά του πρώην δημάρχου Λέρου κ. Τιμόθεου Κωττάκη

«ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ –ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΟΥ- ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΚΩΤΤΑΚΗ»

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εφημερίδα μας είναι σε θέση να γνωρίζει ότι όλοι οι μισθοί του Τιμόθεου Κωττάκη όσο ήταν Δήμαρχος Λέρου κατατίθεντο στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, υπέρ του ναού του Αγίου Νικολάου Λακκίου. Ωστόσο επειδή αυτό το ποσό δεν ήταν αρκετό ο πρώην Δήμαρχος, πρόσθεσε εκ νέου σημαντικό κεφάλαιο ώστε να αποπερατωθεί αυτό το στολίδι του Λακκίου και της Λέρου.

Πολύ γνωστή συμπατριώτισσα μας (θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της), κάτοικος της περιοχής του Λακκιού, εντυπωσιασμένη από το τελικό αποτέλεσμα θέλησε να εκφράσει τις ευχαριστίες της στον Τιμόθεο Κωττάκη μέσω της εφημερίδας μας: «Αυτή την εποχή που έχουν χαθεί σχεδόν όλες οι αξίες Τιμόθεε Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για την πράξη σου αυτή μας. Τέτοιου μεγέθους οικονομικής-πολιτιστικής προσφοράς η Λέρος έχει να γευτεί από τον αείμνηστο Μπελλένη…» 

Για το ίδιο θέμα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας κ.κ Παΐσιος δήλωσε αποκλειστικά στην «Π»: «Χάρη στην γενναιοδωρία του Τιμόθεου Κωττάκη η ενορία του Αγίου Νικολάου απέκτησε έναν υπέροχο χώρο για την νεολαία του νησιού.

Σε δύσκολους καιρούς η κίνηση αυτή εύχομαι να βρει μιμητές που θα στηρίξουν την εκκλησία μας και το ποίμνιο της. Το κτίριο πήρε το όνομα από τον πατέρα του δωρητή πρεσβύτερου «Γεωργίου Κωττάκη» και σίγουρα θα αποτελέσει «φάρο» για τα νέα παιδιά του νησιού. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής να βλέπω την αίθουσα γεμάτη από παιδιά, αυτός είναι ο προορισμός μας και χρέος που έχουμε απέναντι στην κοινωνία του νησιού μας»!

Εφημερίδα “Πνοή της Λέρου” 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ