Αυτή τη στιγμή και σύμφωνα με στοιχεία του πανελληνίου συνδέσμου ιδιωτικών ΚΤΕΟ σχεδόν 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα δεν είναι εφοδιασμένα με χαρτί τεχνικού ελέγχου.
Παρ’ όλα αυτά, το θέμα λίγο φαίνεται πως απασχολεί τα Υπουργεία που μένουν με «σταυρωμένα» τα χέρια, χάνοντας με αυτό τον τρόπο εκατομμύρια ευρώ που θα μπορούσαν να γεμίσουν τα κρατικά ταμία. Έτσι αντί η Κυβέρνηση να κυνηγήσει τους παραβάτες θέτει σε εφαρμογή το ΚΤΕΟ και για τις μοτοσικλέτες.
Σύμφωνα με σχετικό νόμο, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012 θα πρέπει υποχρεωτικά να περάσουν από τεχνικό έλεγχο όσοι κατέχουν μοτοσικλέτες άνω των 50κ.εκ. και αυτές έχουν ημερομηνία άδειας κυκλοφορίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 1998. Από την διάταξη εξαιρούνται οι τετράτροχες «γουρούνες». Αυτό σημαίνει πως από την αρχή του 2013 η Τροχαία θα μπορεί να βεβαιώνει κλήσεις ύψους 400 ευρώ στους παραβάτες σύμφωνα πάντα με το άρθρο 86 του Κ.Ο.Κ.
Αυτή τη στιγμή ήδη έχουν δημιουργηθεί στους σταθμούς ελέγχου ΚΤΕΟ ειδικές γραμμές για μοτοσικλέτες ενώ υπολογίζεται πως το κόστος για τους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών θα κυμαίνεται κοντά στα 35 ευρώ.




















ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Ευχές από τον Πρεσβευτή της Λέρου, Γιώργο Παύλη, προς τον Λεριακό λαό
Λέρος: Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Μπελλενείου Γυμνασίου καθάρισαν την παραλία Παντελίου
Λέρος: Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Μπελλενείου Γυμνασίου καθάρισαν την παραλία Παντελίου
Λέρος: Στην 7η International Yachting Sector στο Μαρμαρίς ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Καστής
Λέρος: Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων