back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την καλοκαιρινή περίοδο στη Λέρο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΠΡΟΣΟΧΗ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την καλοκαιρινή περίοδο στη Λέρο

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου η Πρόεδρος εισηγήθηκε στο Σώμα το 7ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, σχετικά με την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τη θερινή περίοδο και έθεσε υπόψη του Σώματος την 72/2011 απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου με την οποία είχαν αποφασιστεί οι αντίστοιχες ρυθμίσεις για το περσινό καλοκαίρι.

Η Πρόεδρος στη συνέχεια απηύθυνε το λόγο στους παριστάμενους Δημοτικούς Συμβούλους για να τοποθετηθούν επί του θέματος και ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις, σχόλια, παρατηρήσεις και θέσεις των παριστάμενων μελών του Σώματος.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ρούσσος Ευάγγελος όσον αφορά τον παραλιακό δρόμο των Αλίντων, πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να χωριστεί ο δρόμος στη μέση με τοποθέτηση ειδικών για την περίσταση κώνων και κατ’αυτό τον τρόπο θα προκύψουν δύο οφέλη και ειδικότερα αφενός δεν θα είναι δυνατή η στάθμευση οχημάτων που παρατηρείται κάθε χρόνο και αφετέρου θα μειωθεί κατά πολύ η ταχύτητα διέλευσης των διερχόμενων οχημάτων.

Επίσης πρότεινε να εξεταστεί και να ευρεθεί άλλος τρόπος κλεισίματος για την πεζοδρόμηση του παραλιακού δρόμου στο Λακκί και αντί της τοποθέτησης των πλαστικών κιγκλιδωμάτων που χρησιμοποιούμε, να εξεταστεί η τοποθέτηση κατάλληλης για την περίσταση αλυσίδας ή σήμανσης με πινακίδες κλπ.

Στη συνέχεια ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Διαμαντάρας Δημήτριος πρότεινε να υπάρξει μέριμνα και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα γύρω από την παιδική χαρά πλησίον της παραλίας Ξηροκάμπου, καθότι με την υπάρχουσα κατάσταση κινδυνεύει καθημερινά η ασφάλεια των παιδιών και των γονέων που συχνάζουν εκεί. Τέλος τόσο από τον κ. Δήμαρχο όσο και από όλους τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους τονίστηκε πως πρέπει να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια από όλους τους πολίτες, για την ορθή τήρηση των ρυθμίσεων.

Κλείνοντας η Πρόεδρος κήρυξε την περαίωση της παραπάνω διαδικασίας, καλώντας παράλληλα το Σώμα να αποφασίσει σχετικά.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αποφασίζει Ομόφωνα

Την εφαρμογή κατά την φετινή θερινή περίοδο και ειδικότερα από την 01-07-2012 μέχρι και την 31-08-2012, των παρακάτω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων:

· Απαγόρευση διέλευσης των μεγάλων φορτηγών και λοιπών οχημάτων εφτά (7) τόνων και άνω, από τις 10 το πρωί έως τις 3 τα ξημερώματα της επόμενης μέρας για:

1) Το τμήμα του οδικού δικτύου από κόμβο Ντεληγιώργη έως Αγία Αικατερίνη, δηλαδή στον κεντρικό οδικό άξονα -Σπήλια, Πλάτανος, Αγία Μαρίνα- με εξαίρεση για την Αγία Μαρίνα και μόνο όταν υπάρχουν δρομολόγια πλοίων, καταμαράν κλπ. και επίσης για τα λεωφορεία που πηγαίνουν επισκέπτες στην «Παναγιά του Κάστρου» και
2) Την παραλιακή οδό Αλίντων.

· Απαγόρευση στάθμευσης των αυτοκινήτων και στις δύο πλευρές του δρόμου στις περιοχές όπου υπάρχουν χώροι στάθμευσης όπως είναι το Παντέλι και η Αγία Μαρίνα.

· Στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, απαγόρευση διέλευσης όλων των τροχοφόρων οχημάτων και πεζοδρόμηση από το κατάστημα «Παραδοσιακό» έως το τελωνείο, από τις 21.00 μέχρι τις 03.00 τα ξημερώματα της επόμενης μέρας.

· Στην περιοχή του Λακκίου, απαγόρευση διέλευσης όλων των τροχοφόρων οχημάτων και πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού τα Σαββατοκύριακα, από την πλατεία του παραδοσιακού κτιρίου «ΛΕΡΟΣ», έως τα γραφεία διοίκησης του Κέντρου Υγείας Λέρου, από τις 20.00 έως τις 12.00.

· Απαγόρευση της στάθμευσης οχημάτων για τις παρακάτω περιοχές: α)παραλιακή οδό Αλίντων, β)Αγία Μαρίνα, γ)Λακκί από κατάστημα Σπανού έως κατάστημα Κοντογιωργάκη και δ)Λακκί – Πλατεία Ρούσου. Για τον παραπάνω σκοπό η τεχνική μας υπηρεσία οφείλει να κάνει τις σχετικές διαγραμμίσεις, πάντα με τη συνεργασία της Δημοτικής μας Αστυνομίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου.

· Επίσης να εξεταστεί όσον αφορά τον παραλιακό δρόμο των Αλίντων, το ενδεχόμενο να χωριστεί ο δρόμος στη μέση με τοποθέτηση ειδικών για την περίσταση κώνων, ώστε αφενός να μην είναι δυνατή η στάθμευση οχημάτων και αφετέρου να μειωθεί κατά πολύ η ταχύτητα διέλευσης των διερχόμενων οχημάτων και ομοίως να ευρεθεί άλλος τρόπος κλεισίματος για την πεζοδρόμηση του παραλιακού δρόμου στο Λακκί και αντί της τοποθέτησης των πλαστικών κιγκλιδωμάτων που χρησιμοποιούμε, να εξεταστεί η τοποθέτηση κατάλληλης για την περίσταση αλυσίδας ή σήμανσης με πινακίδες κλπ.

Τέλος να υπάρξει μέριμνα και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα γύρω από την παιδική χαρά πλησίον της παραλίας Ξηροκάμπου, καθότι με την υπάρχουσα κατάσταση κινδυνεύει καθημερινά η ασφάλεια των παιδιών και των γονέων που συχνάζουν εκεί.

Η απόφαση αυτή έλαβε α/α 89/2012.

Πηγή: leros.com.gr 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ