back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Προσάραξη Ιστιοφόρου σκάφους με 11 επιβάτες στους Λειψούς

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΠροσάραξη Ιστιοφόρου σκάφους με 11 επιβάτες στους Λειψούς

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λειψών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “TANGO CHARLIE” σημαίας Instabul, με έντεκα αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βραχονησίδας “ΚΟΥΛΟΥΡΑ” νοτιανατολικά των Λειψών.

Άμεσα στο σημείο μετέβη πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΡΕΝΑ ΙΙ” Ν.Λ. 19, στο οποίο επέβαιναν και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντοπίζοντας το εν λόγω Ι/Φ. 

Οι επτά αλλοδαποί επιβαίνοντες του, επιβιβάστηκαν στο πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα των Λειψών, ενώ ο Κυβερνήτης και τρία μέλη πληρώματος παρέμειναν επί του σκάφους, μέχρις ότου αποκολλήθηκε με ιδίες δυνάμεις και κατέπλευσε, συνοδεία πλωτού περιπολικού στο λιμένα των Λειψών.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ