back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Πολεμικό» το κλίμα στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δ.Σ Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ«Πολεμικό» το κλίμα στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δ.Σ Λέρου

Χθες Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2006 και ώρα 10.00, τελέσθηκε η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής που προέκυψε από τις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου 2006, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ. Παϊσίου.

Μετά το πέρας της τελετής το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος κ. Κωττάκης ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

«Οι ευθύνες που έχουμε όλοι εμείς έναντι της λεριακής κοινωνίας είναι τεράστιες. Η σχετική νομοθεσία που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση κατά την άποψή μου έχει ελλείμματα. Πρέπει να κάνουμε πράξη όσα θα έπρεπε να γίνουν από την εκάστοτε κεντρική εξουσία.

Ο δήμος της Λέρου έχοντας ως γνώμονα το κοινό συμφέρον θα προασπίσει με κάθε τρόπο τον Λεριό δημότη. Βεβαία, το κοινό συμφέρον ίσως εκλαμβάνεται διαφορετικά από κάποιους. Η μη εφαρμογή της νομοθεσίας έχει ταλαιπωρήσει το δημοτικό συμβούλιο άλλα και τη Λέρο. Εμείς, με τη βοήθεια του Θεού, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε τον τόπο μπροστά. Θα είμαι απέναντι σε κάθε μορφή ευκαιριακών πολιτικών. Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι αγαστή και άριστη συνεργασία».

Κατόπιν οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, υπέγραψαν σύμφωνα με το πρωτόκολλο, και κατευθύνθηκαν προς την αίθουσα όπου είχε προγραμματισθεί «μίνι» δεξίωση.

Το παρασκήνιο

Κοινή διαπίστωση των παρευρισκομένων ήταν το «Πολεμικό» κλίμα που επικρατούσε μεταξύ των 2 δημοτικών παρατάξεων καθώς, κάποιοι εκ των δημοτικών σύμβουλων προσερχόμενοι στην αίθουσα, αντάλλαξαν χαιρετισμούς «με το ζόρι».

Η αποκορύφωση ήταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Κωττάκη όπου λίγο έλειψε να σημειωθεί λεκτικό επεισόδιο. Αυτός -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες- ήταν και ο λόγος της αποχώρησης των περισσοτερων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης και η μη παραμονή τους στην αίθουσα μετά το πέρας της τελετής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αυτό που ενόχλησε πολύ ήταν η αναφορά του δημάρχου στη «μη εφαρμογή της νομοθεσίας» κατά το παρελθόν.

Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε στο νέο ΔΣ, καλορίζικοι και καλή επιτυχία στο ομολογουμένως δύσκολο έργο τους.

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ