back to top
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιοδεία Άννυς Μοσχονά στα Δωδεκάνησα

Περιοδεία στα περισσότερα νησιά της Δωδεκανήσου πραγματοποίησε αυτό το διάστημα η υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΣΥΡΙΖΑ, κα. Άννυ Μοσχονά μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό και τον συνυποψήφιο βουλευτή Ηλία Καματερό.

Εκκίνηση της περιοδείας στα Δωδεκάνησα δόθηκε στη Ρόδο, στις 15 Ιουνίου από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μαζί με τον Πρωθυπουργό, σε Ρόδο – Χάλκη – Τήλο, βρέθηκε τις πρώτες 3 ημέρες η υποψήφια βουλευτής από την Λέρο. Aκολούθησε επίσκεψη στα νησιά της Πάτμου, Αγαθονησίου, Λειψών, Λέρου, Καλύμνου και Κω. Για τους νησιώτες των γειτονικών νησιών, όπου οι παροχές, οι εξελίξεις , οι ανησυχίες και οι διεκδικήσεις ταυτίζονται απόλυτα , η αποτελεσματική Νησιωτική Πολιτική της Κυβέρνησης είναι κοινή ομολογία.

Σε συναντήσεις με τους Δημάρχους (απερχόμενους και επόμενους) των νησιών της Δωδεκανήσου, κ. Μιχάλη Κόλια, κ. Γιάννη Γαλουζή, κ. Λευτέρη Πέντες, κ. Κόττορο Βαγγέλη, κα. Μαρία Καμμά, κ. Μιχάλη Πατρό  και κ. Μάγγο Φώτη, αλλά και με φορείς και κατοίκους, επιβεβαιώθηκε η  πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να εργαστεί ώστε οι νησιώτες να μην είναι κάτοικοι δεύτερης κατηγορίας.

Άννυ Μοσχονά από Πάτμο:

«Ως μέλος της Νομαρχιακής του Σύριζα στα Δωδεκάνησα, και νησιώτισσα που αγωνίζεται διαρκώς,

Νιώθω υπερήφανη που η Κυβέρνηση κατάφερε να εφαρμόσει το Μεταφορικό Ισοδύναμο και να νιώθουμε ως πολίτες, αλλά και ως επιχειρήσεις, ότι ζούμε και επιχειρούμε  επί ίσοις όροις.

Νιώθω υπερήφανη που τα νοσοκομεία μας αναβαθμίζονται και βρίσκονται στη διάθεση του κάθε πολίτη, ασφαλισμένου και μη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Νοσοκομείο της Λέρου, στο οποίο συμμετέχω και στο συμβούλιο. Κτιριακές βελτιώσεις, 105 προσλήψεις ιατρών και προσωπικού, υπερσύγχρονος νέος εξοπλισμός και συνεχίζουμε! Είναι η απόδειξη της πολιτικής βούλησης για Δημόσια Υγεία για όλους.

Νιώθω υπερήφανη που υπήρξε ουσιαστική κοινωνική πολιτική. Τα Κέντρα Κοινότητας των νησιών μας, μαζί με τους Δήμους, είχαν εργαλεία στα χέρια τους για να ανακουφίσουν, να καθοδηγήσουν, να απασχολήσουν αλλά  και να επιμορφώσουν νέους και μη, όταν μέχρι και πριν 5 χρόνια βρίσκονταν σε μια διαρκής αναζήτηση.

Νιώθω υπερήφανη που στα σχολεία μας υπάρχουν βιβλία, εκπαιδευτικοί και ειδικοί. Ας θυμηθούμε πόσα χρόνια είχαμε να δούμε προσλήψεις εκπαιδευτικών;

Νιώθω υπερήφανη για την δημιουργία της ΑΕΝ Καλύμνου. Ο άνθρωπος που εκ γενετής έχει ναυτοσύνη, πλέον εκπαιδεύεται μέσα στο σπίτι του. Έμεινε στο νησί του!

Όσο η χώρα μας βρισκόταν  υπό καθεστώς ασφυκτικού ελέγχου, η Νησιωτική Πολιτική κατάφερε να γίνει πράξη.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της υγείας, την απόλυση εκπαιδευτικών και την διακοπή του Κοινωνικού Κράτους.

Στις 7 Ιούλη, αποφασίζουμε για τη ζωή μας.»

{loadmoduleid 270}

Popular Articles