back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Περίεργη υπόθεση δολιοφθοράς στο γήπεδο 5Χ5 της Γούρνας…

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΠερίεργη υπόθεση δολιοφθοράς στο γήπεδο 5Χ5 της Γούρνας...

Μια πολύ περίεργη, απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη ενέργεια δολιοφθοράς συνέβη πριν λίγες μέρες στο γήπεδο 5Χ5 της Γούρνας, όταν άγνωστοι, έκοψαν όλες τις μεταλλικές αντηρίδες που στήριζαν το πλέγμα περίφραξης του γηπέδου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, δυο-τρεις μέρες αργότερα, την υποχώρηση του πίσω μέρους της περίφραξης. Και βεβαίως όλοι κάνουμε το Σταυρό μας που ευτυχώς τη στιγμή που έπεσε η περίφραξη δεν υπήρχαν παιδιά να παίζουν εντός του γηπέδου…

Φαντάζεσθε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί. Δυστυχώς κάποιοι ανεγκέφαλοι – στυγνοί εγκληματίες, για άγνωστους λόγους δεν δίστασαν να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές παιδιών. Ύστερα από αυτό ο Δήμος Λέρου υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Ωστόσο πρέπει να αναφερθεί ότι συμπτωματικά, λίγες μέρες πριν κοπούν οι αντηρίδες, και συγκεκριμένα στις 8-2-12 ο Δήμαρχος Λέρου με υπηρεσιακό σημείωμα είχε ζητήσει από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου την αφαίρεση των αντηρίδων που βρίσκονται εντός του ημιτελούς Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής αφού όπως ανέφερε θα ξεκινήσουν εργασίες ολοκλήρωσής του. 

Στις 14-2-12, οι μηχανικοί των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, με έγγραφό τους, ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι σωστό να αφαιρεθούν οι αντηρίδες διότι τίθεται θέμα ασφάλειας του γηπέδου…

Τρεις μέρες μετά το έγγραφο των μηχανικών του Δήμου (17-2-12) οι αντηρίδες κόπηκαν από κάποια άγνωστα χέρια! 

Με αφορμή το συμβάν αυτό ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος Μειοψηφίας κ. Εμμανουήλ Κουμπάρος απέστειλε στην «Π» την παρακάτω επιστολή:

Θλίψη – Αγανάκτηση – Οργή 

“Είχα την τιμή και τη χαρά να υπηρετήσω τη Λεριακή κοινωνία από τη θέση του Προέδρου Αντιδημάρχου και του Προέδρου του ΔΟΝΑ κατά τη διάρκεια της ΧΡΥΣΗΣ ΟΚΤΑΕΤΙΑΣ με Δήμαρχο τον Τιμόθεο Κωττάκη. Η συγκίνηση τεράστια όταν δόθηκαν σε χρήση αθλητικές εγκαταστάσεις αξιοζήλευτες σε όλο το Αιγαίο. Αθλητικές εγκαταστάσεις που μόνο στα όνειρα όλων μας υπήρχαν, έγιναν πραγματικότητα με πολύ δουλειά, γνώση και ΕΥΘΥΝΗ έναντι των επόμενων γενεών. Μέσα σε 14 μήνες η νέα Δημοτική Αρχή, που ήλθε για να βάλει «τάξη» στον τόπο μας βάλθηκε τελικά να καταστρέψει ότι δημιουργικό βρήκε ως προίκα.

Κλειστό Γυμναστήριο εγκαταλελειμμένο και απροστάτευτο. Μια κατάσταση ανεξέλεγκτη που δίνει το δικαίωμα σε κάθε ανεγκέφαλο να μπαίνει στο γήπεδο, να ανοίγει πυροσβεστήρα και να γεμίζει σκόνη και χημικά το ξύλινο παρκέ του Γηπέδου. Ντροπή και Αίσχος. Ανοιχτό Στάδιο Ξηροκάμπου με κατεστραμμένο χλοοτάπητα και με ανεξέλεγκτη χρήση. Γήπεδο Λακκίου σε κατάσταση διάλυσης με καμένους λαμπτήρες επί μήνες. Γήπεδο 5Χ5 Ξηροκάμπου στο πουθενά. Γήπεδο Τένις πλήρης εγκατάλειψη.

Το τελευταίο συμβάν στο 5Χ5 της Γούρνας αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν μιλάμε μόνο για αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής αλλά για ένα οργανωμένο σχέδιο για τη διάλυση του τόπου. Σας επισυνάπτω υπηρεσιακό σημείωμα του Μιχάλη Κόλια με το οποίο δίνει εντολή να αφαιρεθούν οι αντιστηρίξεις του Γηπέδου της Γούρνας και το έγγραφο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου που αναφέρει ότι τα αντιστηρίγματα αυτά είναι αναγκαία για τη στατικότητα του γηπέδου. Αποτέλεσμα: Τα αντιστηρίγματα του γηπέδου κόπηκαν. Η περίφραξη του γηπέδου έπεσε και ευτυχώς, ο Θεός έβαλε το χέρι του και δεν σκοτώθηκαν παιδιά (έπεσε στις 3 το μεσημέρι).

Αυτές είναι οι ενέργειες της νέας Δημοτικής Αρχής και του Μιχάλη Κόλια για τον Αθλητισμό!

Απορώ με την μη αντίδραση μέχρι τώρα της κοινωνίας.

Οι ευθύνες για το συμβάν αυτό στη Γούρνα, πρέπει να αποδοθούν όπου και να ανήκουν. Ο Δήμος Λέρου δεν θα γίνει καφενείο να περνάει η ώρα χωρίς ευθύνη… Γιατί ο Δήμος είναι πρωταρχικά ευθύνη. 

Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μη δούμε χειρότερα”. 

Εμμανουήλ Κουμπάρος

Δημοτικός Σύμβουλος

Πηγή: Εφημερίδα Πνοή της Λέρου
(Σε περίπτωση έντυπης ή ηλεκτρονικής αναδημοσίευσης του άρθρου να αναφέρεται η πηγή προέλευσης)

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ