back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΑΤΜΟΣ: Tο ΕΚΑΒ εκπαιδεύει το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και τους εκπαιδευτικούς!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΠΑΤΜΟΣ: Tο ΕΚΑΒ εκπαιδεύει το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και τους εκπαιδευτικούς!

Η διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας κατόπιν των επαφών της με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Πάτμου, κου Τσαμπαλάκη Νικήτα, θα πραγματοποιήσει μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων τόσο για το προσωπικό του Κέντρου Υγείας του νησιού όσο και για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος αλλά και των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας βαθμίδας. 

Για τον παραπάνω λόγο θα μεταβεί στην Πάτμο, ο υπεύθυνος της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των πληρωμάτων των ασθενοφόρων και Διευθυντής του Παραρτήματος του Ε.Κ.Α.Β. στη Μυτιλήνη, ιατρός κος Τσανικλίδης Μανώλης συνοδευόμενος από κλιμάκιο εξειδικευμένων εκπαιδευτών. 

Η θεματολογία του προγράμματος εκπαίδευσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Υγείας της Πάτμου, θα αφορά τόσο το ευρύτερο φάσμα των συνηθέστερων επειγόντων περιστατικών στην καθημερινή πράξη όσο και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή). 

Συγκεκριμένα, στις 31 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας βαθμίδας, ενώ την 1η και 2 Νοεμβρίου 2013 για το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πάτμου. 

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η Κεντρική Διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β. με την αμέριστη βοήθεια και προσπάθεια των διασωστών του και των εκπαιδευτών του, εκτός της σημαντικής για τη δημόσια υγεία και κοινωνική ασφάλεια επιχειρησιακής τους δράσης, υλοποιεί μία σειρά ενεργειών που σχετίζονται με την ενημέρωση αλλά και την εκπαίδευση των πολιτών αλλά και άλλων ειδικών ομάδων και οργανισμών στην πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ