back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρέμβαση Κρεμαστινού για τις αποσπάσεις στα Νοσοκομεία Λέρου και Κω

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΠαρέμβαση Κρεμαστινού για τις αποσπάσεις στα Νοσοκομεία Λέρου και Κω

Παρέμβαση στον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας κ. Κίττα, για να ανασταλούν οι μεταθέσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία Λέρου και Κω, πραγματοποίησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημ. Κρεμαστινός, αφού ήδη έχουν προκληθεί προβλήματα λειτουργίας.

Για το ίδιο θέμα ο κ. Κρεμαστινός, είχε πραγματοποιήσει παρέμβαση πριν τις εκλογές, στον τότε υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο, που είχε υποσχεθεί ότι θα ρυθμιζόταν το θέμα. Αναφορικά με τις εξελίξεις ο κ. Κρεμαστινός, προέβη στην εξής δήλωση:

«Κατά την προεκλογική περίοδο υπεγράφησαν μεταθέσεις ενός οδηγού του ΕΚΑΒ από την Κω και ενός γιατρού ακτινολόγου από τη Λέρο.

Μόλις οι Διοικητές μού γνωστοποίησαν το γεγονός – και δεδομένου ότι είχαν υπογραφεί από τον Υπουργό Υγείας – επικοινώνησα με τον τότε Πρωθυπουργό και του ζήτησα την αναστολή των μεταθέσεων.

Οι μεταθέσεις ανεστάλησαν με τη διαβεβαίωση ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει θα προβεί στις δέουσες ενέργειες της οριστικής ματαίωσης.

Δυστυχώς όμως κυβέρνηση δεν προέκυψε μετά τις εκλογές και η υπηρεσιακή κυβέρνηση άφησε τα πράγματα να εξελιχθούν. Μόλις μου γνωστοποιήθηκε το γεγονός από τον Διοικητή του Νοσοκομείου της Κω, επικοινώνησα με τον υπηρεσιακό Υπουργό Υγείας κ. Κίττα και του ζήτησα να προβεί σε ανάλογη ενέργεια.

Ο ίδιος με διαβεβαίωσε ότι θα το πράξει. Εν αναμονή των εξελίξεων δεν έχω απευθυνθεί ακόμα στον νέο Πρωθυπουργό.

Από του σημείου όμως αυτού μέχρι του σημείου να αναγράφεται στον τύπο ότι υπάρχει αδιαφορία σχετικώς με τα γινόμενα, υπάρχει τεράστια απόσταση.

Προσωπικά δεν είμαι από εκείνους που συμπαθούν το “κατόπιν ενεργειών μου”. Οι φίλοι μου όμως γνωρίζουν ότι οι ενέργειές μου και μάλιστα σε υψηλότατο επίπεδο γίνονται χωρίς να ανακοινώνονται. Αυτά προς ενημέρωση του κόσμου».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ