ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
crithonis-paradise-hotel

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Ο Βαλ σχολίασε: Έχω ψοφίσει στο γέλιο ρεε.....γιατί έβηξες λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα
    21.11.2025
  • Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    Ο Πετραν σχολίασε: Να κανουμε την προσευχη μας 3 φορες την ημερα στην Παναγια του καστρου που…
    21.11.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες

    Ο Γεώργιος Κουμνενης σχολίασε: Κάντε όλοι μια προσπάθεια, όσο γίνεται, να αφήσετε τα κομματικά που χωρίζουν τους εργαζόμενους.…
    14.11.2025
  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"
Navarone-ad

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
19 °c
Agia Marina
19 ° Πα
18 ° Σα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ » «Παγανιά» στα νησιά κάνει το ΣΔΟΕ

«Παγανιά» στα νησιά κάνει το ΣΔΟΕ

Leros News Leros News
21 Αυγούστου 2013
- ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 2 Λεπτά
A A
0
«Παγανιά» στα νησιά κάνει το ΣΔΟΕ

«Παγανιά» στα νησιά κάνει το ΣΔΟΕ

5
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
151
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

«Κομάντος» του υπουργείου των Οικονομικών και του Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, εξακολουθούν να σαρώνουν το τελευταίο δεκαήμερο επιχειρήσεις και επαγγελματίες στα Δωδεκάνησα, επιβάλλοντας τσουχτερά πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ. 

Μετά τα πρόστιμα της Παλιάς Πόλης στη Ρόδο που σε δύο περιπτώσεις έφθασαν ακόμα και στο σφράγισμα καταστημάτων για 48 ώρες και τις συλλήψεις των μικροπωλητών στις παραλίες το κλιμάκιο του πρώην ΣΔΟΕ, προχώρησε σε εξειδικευμένους ελέγχους σε τουριστικές επιχειρήσεις και σε άλλα νησιά του νομού μας. 

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Σύλληψη 37χρονου ημεδαπού για ναρκωτικά

Λέρος: Σύλληψη 24χρονου αλλοδαπού με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

26.11.2025
923
Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τις γραμμές Λέρου – Λειψών – Πάτμου – Αρκιών

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τις γραμμές Λέρου – Λειψών – Πάτμου – Αρκιών

26.11.2025
952

Ειδικότερα, το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, μετέβη το Σαββατοκύριακο με το ειδικό σκάφος του λιμενικού σώματος στο νησί της Τήλου όπου και διενήργησε μέσα σε χρονικό διάστημα τριών ωρών, εξειδικευμένους ελέγχους, σε τουριστικά καταστήματα, επιχειρήσεις και επαγγελματίες, επιβάλλοντας τσουχτερά πρόστιμα που αντιστοιχούν σε χιλιάδες ευρώ! 

ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ 

Οι «καταδρομικές» αυτές επιχειρήσεις, εντάσσονται στο σχέδιο «κεραυνός» που έχει καθιερώσει η ειδική υπηρεσία οικονομικών ελέγχων του Υπουργείου των Οικονομικών για την διεξαγωγή αιφνιδιαστικών ελέγχων στις τουριστικές περιοχές της χώρας. 
Τα κλιμάκια των ελεγκτών, που ήρθαν στη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά του νομού μας, λειτούργησαν μεθοδικά και συστηματικά, κλειδώνοντας έτσι δεκάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις στο στόχαστρό τους. 

Από τις περιπτώσεις αυτές πάντως δεν έλειψαν και οι υπερβολές σε ότι αφορά τον καταλογισμό συγκεκριμένων προστίμων, όπως στην περίπτωση ενός επαγγελματία εμπόρου που μετέφερε με το αυτοκίνητό του εμπορεύματα χιλιάδων ευρώ. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ που σταμάτησαν το αυτοκίνητο, το πέρασαν από ψιλό κόσκινο. 

Έλεγξαν μία – μία τις κούτες των εμπορευμάτων και το μόνο που κατάφεραν να βρουν ήταν ότι σε μια από αυτές, (αξίας 27 μόλις ευρώ) δεν είχε εκδοθεί σχετικό παραστατικό, όπως προβλέπονταν, πιθανόν από παράλειψη της εταιρίας. Το πρόστιμο που επέβαλε επιτόπου το ΣΔΟΕ των Αθηνών για την παράβαση αυτή των 27 ευρώ άγγιξε τα 900 ευρώ!!!

Το ροζ χαρτί που πήρε στα χέρια του ο επαγγελματίας, αντιστοιχούσε το παραπάνω ποσό, το οποίο αν πληρώνονταν βέβαια εντός του χρονικού ορίου που προβλέπονταν στη Δημόσια Οικονομική Εφοριά της Ρόδου θα μειώνονταν σε ποσοστό της τάξης του 60% περίπου. Τέτοιου είδους «ακραίες» παραβάσεις, φαίνεται να επιβλήθηκαν σε δεκάδες μικροεπαγγελματίες οι οποίοι τώρα «τρέχουν και δεν φθάνουν» προκειμένου να ρυθμίσουν και να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΣΩ ΕΦΟΡΙΑΣ ΡΟΔΟΥ

Για πρώτη φορά στην ιστορία των ελέγχων που γίνονται στο νησί μας σε επαγγελματίες και φορολογούμενους, τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ που ήρθαν από την Αθήνα, δεν έχουν καμία μα καμία απολύτως επαφή με τις τοπικές υπηρεσίες του Υπουργείου των Οικονομικών.

Με τον τρόπο αυτό, προσπαθούν προφανώς να διασφαλίσουν ότι οι έλεγχοι θα γίνουν κάτω από άκρα μυστικότητα αφετέρου να μην γνωστοποιηθεί η άφιξή τους και διαρρεύσει ο χρόνος που θα διενεργήσουν τους ελέγχους αυτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΡΟΔΙΑΚΗΣ» το μόνο που ζήτησαν τα στελέχη της ΥΠΕΕ που ήρθαν από την Αθήνα, ήταν εξειδικευμένα στοιχεία (Ε9 και διάφορα άλλα) για συγκεκριμένους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, τους οποίους προφανώς είτε είχαν ελέγξει είτε ετοιμάζονταν να ελέγξουν.

Σε κάθε περίπτωση, οι «κομάντος» του υπουργείου των οικονομικών, αναμένεται να έχουν και συνέχεια στους ελέγχους τους αφού οι εντολές που έχουν πάρει από το Υπουργείο των Οικονομικών είναι να κλιμακώσουν τους εξειδικευμένους αυτούς ελέγχους πατάσσοντας κυρίως το φαινόμενο της φοροδιαφυγής.

Γράφει : Μιχάλης Μαστής

Εφημερίδα Ροδιακή

Share2Tweet1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Nα αναζητηθούν οι βέλτιστες λύσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που έχουν επαγγελματίες αλιείς να υποβάλουν ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής σε πραγματικό χρόνο»

26.11.2025
249
Λέρος Άλιντα
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επιδείνωσης καιρού – Ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

26.11.2025
1.1k
Ανακοίνωση εκτέλεσης βολών στο Φαρμακονήσι
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός 19χρονος στρατιώτης – Απασφάλισε από λάθος αμυντική χειροβομβίδα

26.11.2025
849
Επόμενο
ΛΕΡΟΣ: Σήμερα η συναυλία των Χαΐνηδων

ΛΕΡΟΣ: Σήμερα η συναυλία των "Χαΐνηδων"

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Θα διακόψει τη συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα ο Δήμος Λέρου λόγω της…

    27.11.2011
    Θα διακόψει τη συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα ο Δήμος Λέρου λόγω της παύσης λειτουργίας του υποκαταστήματος στον Πλάτανο… Πριν 14 χρόνια 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Έκθεση Philoxenia: Άφησαν τον Δήμαρχο Λέρου να μοιράζει προσπέκτους στους επισκέπτες!

    27.11.2012
    Έκθεση Philoxenia: Άφησαν τον Δήμαρχο Λέρου να μοιράζει προσπέκτους στους επισκέπτες! Πριν 13 χρόνια 208
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Παράταση υποβολής αιτήσεων στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λέρου

    27.11.2013
    Παράταση υποβολής αιτήσεων στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λέρου Πριν 12 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Εντοπισμός και συλλήψεις 16 παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι

    27.11.2014
    Εντοπισμός και συλλήψεις 16 παράνομων μεταναστών στο Φαρμακονήσι Πριν 11 χρόνια 1.3K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Ανακοίνωση Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Λέρου

    27.11.2015
    Ανακοίνωση Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Λέρου Πριν 10 χρόνια 1.8K
louloudias

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    21.11.2025
    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 2.4K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί

    21.11.2025
    Λέρος: Εντυπωσιακό κλάδεμα των δέντρων στο νησί 2.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Της πήραν τα χρήματα μέσα από την τσάντα όσο δεχόταν βοήθεια

    21.11.2025
    Λέρος: Της πήραν τα χρήματα μέσα από την τσάντα όσο δεχόταν βοήθεια 1.9K
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα”

    21.11.2025
    Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα” 1.9K
  • ΑΠΟΨΕΙΣ

    Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά…

    22.11.2025
    Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια» 1.8K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    Λέρος: Ένταση, βαριές εκφράσεις και προαναγγελία μηνύσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

    92 shares
    Share 48 Tweet 18
  • Ευάγγελος Ασβεστάς: «Κύριε Κόλια Αρκετά! Η Λέρος δεν αντέχει άλλη τοξικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια»

    60 shares
    Share 28 Tweet 14
  • Στέλιος Λουλουδιάς: “Όχι άλλη υποβάθμιση, η Λέρος δεν αξίζει αυτή την εικόνα”

    58 shares
    Share 24 Tweet 14
  • Λέρος: Ιδρύεται νέος σύλλογος Tennis [VIDEO]

    63 shares
    Share 37 Tweet 11
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    77 shares
    Share 34 Tweet 18
kroupia leros
Currently Playing

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Featured
Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Featured
  • Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέρου, η οποία εργάζεται εντατικά για τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Δείτε τις πρώτες εικόνες στο ρεπορτάζ που επιμελήθηκε ο Νίκος Ιγνατίδης

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Συνεχίζεται ομαλά και με ιδιαίτερη φροντίδα το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί, μια εργασία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το έργο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα και με εμφανές μεράκι από τους εργαζόμενους.

Το συνεργείο που έχει αναλάβει την παρέμβαση αποτελείται από περίπου δέκα άτομα, ενώ την όλη διαδικασία επιβλέπουν δύο γεωπόνοι, εξασφαλίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται με επιστημονική ακρίβεια και σεβασμό στα δέντρα.

Στην ουσία, δεν πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο κλάδεμα, αλλά για ολοκληρωμένη φροντίδα και καλλωπισμό των πεύκων, μια εικόνα που η Λέρος δεν είχε συνηθίσει να βλέπει.

Περισσότερα -> lerosnews.gr
  • Ένας νέος σύλλογος τένις ιδρύεται στο νησί της Λέρου, αποτελώντας πλέον τον τρίτο αθλητικό φορέα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Η ίδρυσή του επιβεβαιώνει τη σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του τένις στο νησί και την αυξανόμενη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα στο lerosnews.gr
  • Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, η Πανελλήνια Ένωση Λερίων (ΠΕΛ), γιόρτασε τα 60 χρόνια ιστορίας και προσφοράς του συλλόγου, καθώς και τα 50 χρόνια της αγαπημένης μας εφημερίδας «Λεριακά Νέα», σε μια κατάμεστη από κόσμο εκδήλωση στο δημοτικό κινηματοθέατρο.
Στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Ήσυχος παρουσίασε τα βιβλία του:
• Το Λερικο Λεξικό
• Το Κάστρο του Παντελίου – Η Παναγία του Κάστρου
• Η Παναγία του Κάστρου
  • • 10μελές συνεργείο με δύο γεωπόνους παρόντες “οδηγεί” το πράσινο της Λέρου στον σωστό δρόμο.
• Εγκωμιαστικά σχόλια από την κοινωνία για το μεγάλο αυτό έργο.
• Παναγιώτης Κουμπάρος: «Αφήνουμε τους μίζερους στη μιζέρια τους… Τέτοιο κλάδεμα, καλλωπισμός και φροντίδα των δέντρων στο νησί δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!»
• Βασίλης Ελένης – «Κηπόραμα»: «Ας σωπάσουν έστω μια φορά οι άσχετοι… και ας πληρώσουν αυτά που χρωστάνε!»

Πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λέρου είναι το κλάδεμα που ξεκίνησε στο νησί μας. Ομάδα δέκα ατόμων, με δύο γεωπόνους να επιβλέπουν, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση και τον καλλωπισμό του πρασίνου, με την κοινωνία να στέκεται ξεκάθαρα στο πλευρό αυτής της προσπάθειας.

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό κλάδεμα. Υπάρχει καλλωπισμός, φροντίδα, σωστή προσέγγιση του δέντρου, πράγματα που, όπως λένε κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν είχαν γίνει ποτέ στο νησί.

Περισσότερα στο lerosnews.gr
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Σε κόκκινο συναγερμό για τη λειψυδρία Πάτμος και Λέρος
  • Λέρος: Έντονη αγανάκτηση πολιτών για το κλίμα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
  • Λέρος: Σύλληψη 24χρονου αλλοδαπού με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
  • Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τις γραμμές Λέρου – Λειψών – Πάτμου – Αρκιών

Νεότερα Video

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

Σε ρυθμούς… Χριστουγέννων ο Δήμος Λέρου

1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025
Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

Λέρος: Συνεχίζεται το κλάδεμα των πεύκων στο Λακκί [VIDEO]

1.3k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
25 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.