back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα διανομής τροφίμων από τον Δήμο Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΟλοκληρώθηκε το πρόγραμμα διανομής τροφίμων από τον Δήμο Λέρου

Από το γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Λέρου ανακοινώνεται πως ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα διανομής δωρεάν παρεμβατικών τροφίμων για το έτος 2012.

Σε απάντηση όλων όσων έχουν ακουστεί θα ήταν καλό να υπενθυμίσουμε πως πρόκειται για ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα το οποίο υπάρχει από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 και για πρώτη φορά ο Δήμος μας φέτος εντάχθηκε σε αυτό, μέσω του γραφείου Κοινωνικής Μέριμνας.

Ο κόσμος ενημερώθηκε με σχετική ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στο ραδιόφωνο, στο διαδίκτυο, στις εφημερίδες ενώ έγινε και αφισοκόλληση σε πολλά σημεία του νησιού. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν στις 10 Απριλίου του 2012 και ολοκληρώθηκαν  στις 20 Ιουνίου.

Πέρα από τα οικονομικά κριτήρια που ήταν αρκετά ψηλά, ο δικαιούχος έπρεπε να παίρνει τα τρόφιμα μόνο από ένα φορέα. Τα στοιχεία των αιτούντων εστάλησαν στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Καλύμνου, επεξεργάστηκαν και προέκυψαν οι τελικοί δικαιούχοι οι οποίοι για το Δήμο Λέρου ανέρχονταν στους 898.

Τρόφιμα δεν εδόθησαν σε ανθρώπους που δεν είχαν κάνει αίτηση, ακόμη κι αν είχαν πραγματική ανάγκη!! Ο κάθε δικαιούχος υπέγραφε την σχετική κατάσταση η οποία ανέφερε πόσα κιλά τροφίμων δικαιούται σύμφωνα με Υπουργική απόφαση που είχε εκδοθεί για κάθε είδος  χωριστά. Χάρη στη γενναιοδωρία του κόσμου μαζεύτηκαν περίπου 400 κιλά τροφίμων (μακαρόνια, ρύζι, λάδι) τα οποία θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο που θεωρούμε πως μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμο.  

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο Λέρου που στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες του γραφείου Κοινωνικής Μέριμνας καθώς και όλο τον κόσμο που είναι πάντοτε δίπλα μας.

 

Η Κοινωνική Λειτουργός

Ευαγγέλου Βασιλική

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ