back to top
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οικονομικό σκάνδαλο στο Κέντρο Υγείας Πάτμου διαπίστωσε ο Διοικητής του Κρατικού Θερ. Λέρου κ. Δ. Καρανικόλας

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΟικονομικό σκάνδαλο στο Κέντρο Υγείας Πάτμου διαπίστωσε ο Διοικητής του Κρατικού Θερ. Λέρου κ. Δ. Καρανικόλας

Οικονομικό σκάνδαλο με παράνομο χρηματισμό και πλαστές αποδείξεις εντόπισαν κατά τη διήμερη επίσκεψή τους στο Κ.Υ. Πάτμου ο Διοικητής του ΚΘΛ κ. Δημήτρης Καρανικόλας και ο Δ/ντης Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Θανάσης Κωττάκης. Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Από τα σύννεφα έπεσαν στην κυριολεξία ο Διοικητής του Κ.Θ.Λ κ. Δημήτρης Καρανικόλας και ο νέος διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας κ. Θανάσης Κωττάκης από όσα διαπίστωσαν κατά την διήμερη επίσκεψη τους στο Κέντρο Υγείας της Πάτμου. Συγκεκριμένα εντοπίστηκε μια πολύ σοβαρή υπόθεση χρηματισμού και πλαστών αποδείξεων.

Στο σκάνδαλο εμπλέκεται γιατρός του κέντρου υγείας, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει ξεκάθαρο ποιος φέρει την ευθύνη.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν για ένα οικονομικό σκάνδαλο που κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει το πραγματικό του ποσόν, το οποίο εισπράχθηκε παρανόμως και εις βάρος των ασθενών.

Ο κ. Καρανικόλας μιλώντας για το θέμα αυτό ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός τονίζοντας:

«Τον λόγο έχει τώρα η δικαιοσύνη… ενημέρωσα μαζί με τον κ. Θανάση Κωττάκη το Δ.Σ για αυτά που ανακαλύψαμε στην Πάτμο και με σύμφωνη γνώμη όλων η υπόθεση θα πάει στην εισαγγελία. Είμαι αποφασισμένος να “χτυπήσω” τέτοιου είδους πρακτικές και κυκλώματα που χρόνια τώρα επιβίωναν εις βάρος των πολιτών της Πάτμου αλλά και του Κέντρου Υγείας! Σε καιρούς χαλεπούς και δύσκολους για την χώρα πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι εποχές της ρεμούλας και της αρπαχτής τελείωσαν οριστικά»!

Τέλος, ο Διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας κ. Θανάσης Κωττάκης για το θέμα αυτό τόνισε:

«Εξεπλάγην σε τέτοιο βαθμό που αμέσως ήθελα να αποχωρήσω από το νησί της Πάτμου. Αδιανόητη συμπεριφορά και απαράδεκτη θρασύτητα από νέους γιατρούς που αμαυρώνουν και  “μολύνουν” το σύνολο του ιατρικού κόσμου»!

Πηγή: Εφημερίδα Πνοή της Λέρου 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ